Ouderschap

Veilig zwemmen met je kind, hoe doe je dat?

Vandaag is officieel de zomer begonnen en we hopen allemaal natuurlijk op mooi weer. Lekker van het zonnetje genieten, op een terrasje of in de tuin. Wij houden ook erg van zwemmen! Daan is nog niet zo oud dat hij al een diploma kan halen, dus we moeten goed opletten. Maar hoe kan je kind veilig zwemmen? Ik geef je in dit artikel graag een paar tips!

Kinderen zou ik zelf nooit zonder toezicht laten zwemmen. Sowieso niet als ze nog geen zwemdiploma hebben, maar ook niet als ze nog niet zo lang hun diploma hebben. Je hoeft er dan natuurlijk niet meer bovenop te staan, maar ik zou wel altijd een oogje in het zeil houden. Voor kinderen zonder zwemdiploma zijn er een heleboel hulpmiddelen om het zwemmen veiliger te maken.

Veilig zwemmen met je kind

Zwemband

Voor baby’s is er een speciale baby zwemband. Het is een ring met een zitje erin, waar ze in kunnen hangen. Op deze manier kunnen ze heerlijk over het water dobberen (uiteraard altijd onder begeleiding van papa en/of mama). De zwemringen zijn in twee verschillende maten verkrijgbaar;

De gele, tot 1 jaar of tot 11 kilo
De oranje, van 1 tot 2 jaar of tot 15 kilo

Zwemtrainer

Kinderen vanaf 3 maanden kunnen gebruik gaan maken van een zwemtrainer. In deze band liggen ze op hun buik over een band. Het stimuleert de natuurlijke zwembewegingen van je kindje waardoor ze kunnen ontdekken hoe leuk zwemmen is. De zwemtrainers zijn in drie verschillende maten verkrijgbaar;

Easyswim

De Easyswim is een hulpmiddel bij het zwemmen dat steeds populairder wordt. Het is een zwemvest met drijvers erin, die je er langzaamaan uit kan halen, zodat je kind steeds meer zelf moet zwemmen. In steeds meer zwembaden wordt ook zwemles gegeven met de Easyswim. In vergelijking met andere hulpmiddelen bij het zwemmen is de Easyswim vrij prijzig, maar ik moet zeggen dat wij er wel heel tevreden over zijn!

EasySwim Baby

Voor je jonge kindje is het het erg goed op al vroeg aan water te wennen. Het is namelijk erg goed voor de ontwikkeling en motorische vaardigheden. Als je kindje nog klein is, dan is de grootste uitdaging om je kindje lekker warm te houden. In een Easyswim baby pak kan een kindje twee keer langer in het water blijven zonder het koud te krijgen. Let wel op, want het Easyswim baby pak is géén reddingsvest en bevat dan ook geen drijfmiddelen.

Verkrijgbaar in het blauw en roze en in de volgende maten;
– S, 3-6 maanden
– M, 6-12 maanden
– L, 12-18 maanden
– XL, 18-24 maanden

EasySwim Fun

De Easyswim fun is prima te gebruiken bij recreatief zwemmen en op vakantie. Je kindje krijgt meer zelfvertrouwen en hij houdt zijn volledige bewegingsvrijheid. Kinderen die een Easyswim fun dragen zijn vaak actiever en hebben meer plezier. Let wel op, want drijfpak is alleen een drijfhulpmiddel en kan absoluut niet beschouwd worden als een reddingsvest.

Verkrijgbaar in de volgende kleren en maten;
– Roze maat S, 13-17 kilo, 3-4 jaar / Blauw maat S, 13-17 kilo, 3-4 jaar
– De Roze maat M, 17-24 kilo, 4-5 jaar / Blauw maat M, 17-24 kilo, 4-5 jaar
– Roze maat L, 24-28 kilo, 5-6 jaar / De Roze maat M, 17-24 kilo, 4-5 jaar

Easyswim Pro

De EasySwim Pro is het drijfpak dat gebruikt wordt bij het geven van zwemlessen. Hij zorgt ervoor dat kinderen makkelijker, beter, sneller en met meer plezier leren zwemmen. Door het perfect uitgebalanceerde drijfvermogen biedt hij een stabiele ligging, een volledige bewegingsvrijheid en hogere veiligheid. Let wel op, want drijfpak is alleen een drijfhulpmiddel en kan absoluut niet beschouwd worden als een reddingsvest.

Verkrijgbaar in het blauw/blauw en blauw/roze en in de volgende maten;
– XS, 13-16 kilo
– S, 14-17 kilo
– M, 17-24 kilo
– L, 24-28 kilo
– XL, 28-38 kilo
– XXL, 38-45 kilo

“Easyswim” kopen

Zwembandjes

Bij ons in het zwembad mogen kinderen bandjes om, zodra ze kunnen lopen. Als je zelf met je kindje in het openbaar gaat zwemmen, kan je natuurlijk zelf bepalen of je hem zwembandjes om doet of iets anders. Ik zou je echter wel aanraden dat als je in een zwembad gaat zwemmen, je even informeert wat bij hen de regels zijn omtrent bandjes, dit kan namelijk per zwembad verschillen.

Wist je dat zwembandjes ook verkrijgbaar zijn in verschillende maten? Zo zijn er zwembandjes voor kinderen tot 15 kilo en zwembandjes voor kinderen van 15-30 kilo.

Puddle Jumper

Lekker spelen in het water, met de Puddle Jumper geniet je kindje lekker van al zijn bewegingsvrijheid. Met de Puddle Jumper verhoog je het vertrouwen van je kind in het water en het komt de zwemvaardigheid ten goede. De Puddle Jumper heeft een verstelbare klikband die zorgt voor extra veiligheid, want hij is niet zelfstandig uit te trekken. Geschikt voor kinderen tussen de 15 en 30 kg. Je kunt hier de Puddle Jumper in een kleur naar keuze bestellen.

“Puddle Jumper” kopen 

Deze tips zijn natuurlijk niet alleen handig in de zomer, want ook in de winter kan je natuurlijk lekker en veilig zwemmen met je kind in een van de vele zwembaden die Nederland rijk is.

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron beeld; Juan Salamanca Pexels (Gratis stockfoto – Canva)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.