Voorkom de zomerdip met het Zomerlezen-doeboek!
Ouderschap

Voorkom de zomerdip met het Zomerlezen-doeboek!

Met het Zomerlezen-doeboek voorkom je een zomerdip in het lezen! Uitgeverijen Leopold, Condor, Witte Leeuw en Zwijsen hebben zes mooie titels op de Zomerlezen Tiplijst staan. Deze tiplijst is onderdeel van de campagne Zomerlezen, georganiseerd door de CPNB. Om te vieren dat deze uitgeverijen met zoveel titels in de tiplijst staan, hebben ze een Zomerlezen-doeboek gemaakt die gratis te downloaden is!

Vaak zien we dat kinderen teruggezakt zijn in leesniveau na de vakantie. Kinderen lezen in deze periode weinig boeken. Het is daarom belangrijk om het lezen bij te houden. WPG Kindermedia heeft samen met Uitgeverij Zwijsen een speciaal Zomerlezen doeboek gemaakt om de zomerdip te voorkomen. Dit doeboek vol leesfragmenten, puzzels en kleurplaten, enthousiasmeert kinderen om ook tijdens hun vakantie te gaan lezen.

6 toffe titels op de Zomerlezen Tiplijst

Namens de uitgeverijen Leopold, Condor, Witte Leeuw en Zwijsen staan er dus zes mooie titels op de Zomerlezen Tiplijst. Om dit te vieren maakten ze een leuk doeboek die je gratis kunt downloaden, maar daarover later in dit artikel meer. De titels op de Zomerlezen Tiplijst ga ik hieronder even voor je op een rijtje zetten.

Dolfje Weerwolfje – Verboden te lezen

Noura’s dagboek is gestolen. Wat een ramp!
Het dagboek staat namelijk vol weerwolfgeheimen. Die zijn Verboden Te Lezen Voor Anderen!
Dolfje en Noura gaan op zoek naar de dagboekdief.
Noura voelt dat er nog iemand is die steeds meeleest in haar dagboek. Wie is deze geheimzinnige lezer?

De Gorgels en de laaste kans

Plotseling ziet Melle een enorme zeearend. Op zijn rug zitten Waakgorgel Jukko en een slapende Grensgorgel uit het Hoge Noorden. Jukko slaat alarm: de Brutelaars zijn dit jaar extra vroeg onderweg naar het Zuiden. En de Paarsgestipte Groensnotbrutelaar brengt steeds meer Gorgels op een geheimzinnige manier in een diepe slaap.
Wie moeten nu de Mensenkinderen beschermen?
Natuurlijk heeft Melle een Plan.

Kleine Karels tekenclub 4 – Samen staan we gek

Naomi, haar broertje Melvin en hun andere broertjes en zusjes maken weer met veel plezier en humor hun stripboeken. Zo is er een spannend vervolg op Dik van Spinnenbil, creeëren ze het nieuwe monster “Frogzilla” en schrijven ze prachtige haiku’s! Ze krijgen van de uitgeverij er allemaal wat voor terug. En daar kunnen ze veel snoep van kopen. Of kunnen ze het samen misschien beter ergens anders aan besteden? Intussen willen Naomi en Melvin meer verantwoordelijkheid krijgen, maar wel alleen als het leuk is. Maar kunnen ze wel omgaan met de rol die hun vader ze geeft?

Quinn en Aaron offline

Help! Quinn en Aaron moeten binnen één dag allebei een voldoende halen, anders mogen ze geen video’s meer maken!
Probleem: het internet is uitgevallen, dus hoe moeten ze zich voorbereiden?
Oplossing: ze ruilen van leven, want Aaron is veel beter in boekbesprekingen en Quinn in spreekbeurten.
Deze superchallenge is een eitje: ze hoeven alleen maar 24 uur met elkaar te ruilen. Dat kan bijna niet misgaan… toch?

Maar dan begint de ramp pas echt: oma is verdwenen! In een hilarisch avontuur moeten Quinn en Aaron alles weer oplossen, helemaal offline!

De beste klas van de hele wereld

Marie zit op de beste school van de hele wereld, met ook nog eens de allerliefste juf van de hele wereld. Op een dag wordt de klas uitgenodigd om een week te ruilen met een andere klas. Een week lang zitten ze op een andere school met een juf die ze niet kennen. Ze vertrekken naar Laren. Daar logeert elk kind een week lang bij een andere familie. Marie heeft het geluk dat ze in een villa komt, met een zwembad, een tennisbaan en paarden. Dit wordt zeker de beste week uit haar hele leven. Denkt ze …

Mystery Guest

Mystery Guest: Verveel je je?

Mirza: Altijd.

Mystery Guest: Laten we een spelletje spelen.

Drie personen bekennen de moord op Mirza, maar slechts één van hen is de dader. Wie zat er achter het masker? Wie verzon al die extreme opdrachten? Wie is de Mystery Guest?

Zomerlezen doeboek gratis downloaden

Om te vieren dat er in totaal maar liefst zes titels van ons op de Zomerlezen Tiplijst staan, brengen WPG Kindermedia en Uitgeverij Zwijsen een speciaal doeboek uit. Dit doeboek bevat de leukste leesfragmenten, puzzels , interviews met auteurs en kleurplaten.

Het doeboek kan gratis worden meegenomen bij de boekhandel, of is te downloaden via Kinderboeken.nl . (Als je helemaal naar beneden scrollt op de pagina waar je terecht komt, dan zie je daar het aanvraagformulier. Na het invullen heb je het doeboek super snel in je mailbox! Natuurlijk heb ik dat zelf ook even getest…)

Zomerleesbingo!

Voorkom de zomerdip met deze speciale Zomerleesbingo! Met de bingo worden kinderen uitgedaagd om tijdens de vakantie te lezen op speciale plekken en in gekke houdingen. Zo maken we van lezen een feestje! Doe jij mee met de zomerleesbingo? Dan maak je ook nog eens kans op een boekenpakket van € 100,-! (Hoe je mee kunt doen lees je op de zomerlees bingokaart.)

Download de Zomerlees Bingokaart hier!

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron (uitgelichte) afbeelding(en); …

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.