Ouderschap

Vriendenboekjes en een poëzie album…

Vroeger had ik vriendenboekjes en een poëzie album. Een vriendenboekje voor klasgenootjes en vriendjes en vriendinnetjes en een poëzie album die voor de volwassen mensen bedoeld was. Ik ben erg benieuwd of deze twee dingen tegenwoordig nog steeds gebruikt worden?

Vriendenboekje

Zoals ik hierboven al vertelde had ik vroeger een vriendenboekje. Nou ja één, volgens mij had ik ieder jaar een nieuwe en schreven mijn klasgenootjes ook ieder jaar er braaf weer iets in! Ze zijn niet allemaal bewaard gebleven volgens mij, ik weet het niet precies want ze staan allemaal boven op zolder in een doos. Na de zomer willen we onze zolder aanpakken en dan ga ik er zeker naar op zoek! Ik ben benieuwd of ik nog weet wie iedereen is… Met sommige klasgenootjes ben ik nog vrienden op Facebook en ik ben erg benieuwd of ze dat zijn geworden wat ze in de vriendenboekjes schreven 😉 . Oké, ik weet het al, iedereen wilde zangeres of piloot of brandweerman worden volgens mij en voor zover ik weet is niemand dat geworden!

Poëzie album

Naast het vriendenboekjes had ik een poëziealbum. Deze was alleen voor volwassen mensen bedoeld en ik moest er heel zuinig op zijn. Dat ben ik ook geweest en ik hem laatst toevallig eens doorgebladerd. Mijn beide oma’s hebben erin geschreven, ze leven allebei niet meer, maar het is me dierbaar om een geschreven herinnering van hen aan mij te hebben. Ook andere familieleden en leraren hebben er versjes in geschreven, super leuk om eens terug te lezen.

Zijn vriendenboekjes en een poëzie album iets voor Daan?

Ik heb geen idee of Daan later ook een vriendenboekje en een poëzie album wil. Het is natuurlijk wel een jongen en jongens denken hier vaak nou eenmaal anders over dan meisjes. Het vriendenboekje moet hij dan ook zelf maar beslissen, maar een poëzie album kan een mooie herinnering voor later zijn. Als hij hem niet wil, dan bergt hij hem maar op, maar stel je voor dat hij hem wel graag zou willen en hem niet heeft!

Wat is tegenwoordig gebruikelijk?

Omdat ik geen idee heb wat tegenwoordig nog gebruikelijk is wat betreft vriendenboekjes en poëzie albums heb ik die vraag aan jullie gesteld! Benieuwd wat daar (wel of niet) uit is gekomen? Neem dan hier even een kijkje. Hier vind je de Facebook post die ik geplaatst hebt en de (eventuele) reacties die daarop gekomen zijn. Op het moment dat ik dit schrijf weet ik het nog niet, dus ook ik ben erg benieuwd!

Oké, ik heb even gespiekt naar jullie reacties! Leuk om te lezen dat er meer mensen zijn die warme herinneringen aan een poëzie album hebben. Helaas begrijp ik wel dat een poëzie album niet meer van deze tijd is, erg jammer als je het mij vraagt! Wel leuk om terug te lezen zijn de vriendenboekjes nog steeds helemaal in zijn! Daan is nu nog geen drie natuurlijk, maar als hij ouder is dan ga ik er één voor hem kopen!

Vriendenboekjes en een poëzie album kopen…

Leuk om te lezen dat vriendenboekjes dus nog steeds in! Ik had dan ook verwacht dat een poëzie album misschien niet meer te krijgen is, maar niets is minder waar! Bij de welbekende online boeken winkel heb je zelfs nog keuze uit verschillende albums! Ook vind je er plaatjes en versjes voor in een poëzie album. Poëzie album bestellen. Uit vriendenboekjes is veel meer keuze, van bijna alle kinderseries is er wel één te vinden. Hieronder een vind je een aantal!

 

[AdSense-A]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.