Wat bijna alle ouders stiekem doen
Ouderschap

Wat bijna alle ouders stiekem doen…

Als ouders zijnde proberen we onze kinderen zo goed mogelijk op te voeden. We leren ze onze normen en waarden, dat ze netjes en beleefd mogen zijn en niet mogen liegen of dingen stiekem mogen doen. Maar houden wij onszelf wel aan al deze dingen? Eerlijk gezegd… ik niet, ik doe wel eens iets stiekem. Daarom schrijf ik deze blog over wat bijna alle ouders stiekem doen.

Wat bijna alle ouders stiekem doen…

Herken je jezelf al in de introductie? Vast wel een beetje toch 😉 Het mooie is, het is ook helemaal niet erg! Voor iedereen die denkt dat doe ik niet, lees rustig even deze blog, dan ben ik benieuwd of je aan het einde nog steeds zo denkt. Ben je klaar voor alles wat wij ouders wel eens stiekem doen?

Gebruik maken van je kind…

Oké, dit klinkt misschien een beetje raar, maar als je onderstaande punten leest, dan snap je denk ik wel wat ik bedoel!

 • Je hebt een afspraak maar je hebt geen zin, helaas is je kindje ziek en kan je echt niet de deur uit. Niet heel erg chique natuurlijk, maar soms zie je dat als een mooie manier om ergens onderuit te komen.
 • Naar een kinderfilm gaan! Ook al snapt je kindje het nog niet of vind hij het misschien niet zo leuk, als mama zijnde kan je mooi zeggen dat je speciaal voor hem heen gaat, terwijl je er zelf heel erg van geniet.

Eten

Onze kleine monsters krijgen soms een lekker snoepje, of willen juist iets lekkers terwijl het fruittijd is. Wij geven als ouders zijn het goede voorbeeld natuurlijk.

 • Zo, iedereen ligt in bed en je hebt het rijk voor je alleen. Hallo zak chips! Voor je het weet is hij leeg… Waar de regel eigenlijk is een klein bakje chips en niet te vaak, ga je hier wel een beetje de mist in… Ach, je was zo in gedachten.
 • Een kindermenu bestellen. Want je kindje wil graag zijn eigen eten. Nee, mama wil gewoon graag kipnuggets 😉
 • Tijd voor een stukje fruit! Mama moet nog even wat uit de berging pakken… Ja, mama heeft geen zin in fruit, die heeft veel meer zin in een stukje chocolade!
 • Er zijn op het kdv/school lekkere snoepjes uitgedeeld. Als je kindje op bed ligt heb je er zo’n zin in! Je eet ze lekker op, met ondertussen een voldaan, maar toch ook schuldig gevoel. De volgende dag help je natuurlijk wel zoeken naar waar het snoep gebleven is.

Multimedia

Jaja, op het gebied van multimedia zijn er een aantal dingen die je misschien wel herkent als ouder zijnde.

 • Je kind voor de tv zetten, zodat je even tijd voor jezelf hebt. Dan het liefste ook nog een super lange film of een serie waar hij geen genoeg van kan krijgen? Screentime, ow nee, even niet aan gedacht.
 • Kinderen moeten goed om leren gaan met een tablet, dat is de toekomst. Heerlijk excuus om ze even zoet te houden. Dat ze ondertussen filmpjes kijken en spelletjes spelen maakt niet uit, ze zijn zo lief bezig. En weer vergeet je die screentime… Wat een geluk voor de kinderen 😉

Spelletjes spelen!

Wat is er nou leuker dan gezellig spelletjes spelen met je kindje? Eigenlijk niets… Dus waarom zouden we dingen doen die net zo netjes zijn? Daar kom je zo achter 😉 .

 • Samen verstoppertje spelen, maar waar is je kindje nou? Eigenlijk heb je nog niet gekeken, want je hebe even snel tijd om je mailen social media te checken!
 • Je hebt verloren van je kind met een spelletje… Tegen iedereen zeg je natuurlijk dat je je kind hebt laten winnen, maar eigenlijk ben je zelf gewoon keihard gedist!

Bedtijd

Zo’n heerlijk moment op de dag! Tijd voor een beetje rust in de keet…

 • Nog even een verhaaltje voor het slapen gaan, maar dan wel de mega korte versie. Het is dat het verhaaltje deel uitmaakt van het slaap ritueel, anders was er geen verhaaltje geweest. Gelukkig ben je heel creatief en is het verhaaltje vandaag gewoon lekker kort.
 • Hé, het is al bedtijd! Oké, eigenlijk pas over een half uur, maar je kind kan toch nog geen klok kijken, dus is het gewoon lekker bedtijd.
 • Je ligt zelf lekker te slapen en je kindje huilt… Je partner is wakker, maar jij “slaapt” nog. En dat “slapen” blijf je lekker doen, zodat je partner er uit gaat.

Anders…

En dan zijn er nog die andere dingen waar je je misschien wel schuldig aan maakt 😉

 • Je kindje is lekker aan het spelen, maar wat ruik je daar? Stiekem weet je heel goed dat hij gepoept heeft, maar zou papa het ook ruiken? Scheelt je weer een keer een vieze poep luier verschonen!
 • Kinderliedjes zingen in de auto! Nee, niet omdat je kindje achterin de auto zit, maar je wordt er gewoon zo lekker vrolijk van!
 • Je verzint de gekste liedjes om je kindje te motiveren. Tja, als hij je niet serieus neemt als je het uitlegt, moet je het maar op een andere manier proberen.
 • Hilarische foto’s van je kind! Die je alleen aan papa en opa’s en oma’s laat zien… Nee die zijn niet voor later als je gaat trouwen of een bepaalde leeftijd bereikt hebt hoor.

En? Heb je nog extra dingen kunnen afvinken uit de lijst met ” wat bijna alle ouders stiekem doen “? Of, misschien nog wel leuker, heb je nog toevoegingen aan deze lijst? Zo ja, laat het me alsjeblieft weten, heerlijk om te ontdekken wat wij ouders allemaal uitspoken!

Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Melvin Matute (Pexels)

beste zorg voor je huisdier Lana
De beste zorg voor je huisdier, dat willen we toch allemaal? Wij zijn dol op onze huisdieren en doen er dan ook alles aan om te zorgen dat ze het hier goed hebben. Op dit moment hebben wij twee vissen, genaamd Jut en Jul. Zij hebben niet zoveel zorg nodig. Onze katten heb je misschien al eerder ontmoet hier op de blog! Noor, een jonge spring in het veld en Lana, ons oude besje. Ik denk dat ze het hier heel fijn hebben in huis, al kunnen ze zelf niet praten natuurlijk… Gerelateerd
Verder Lezen
Badmode, draag wat jij zelf fijn vindt zitten!
Zoveel mensen, zoveel wensen! Als je kijkt naar badmode, dan zie je veel mooie items en trends. Toch is het denk ik het belangrijkste dat je draagt waar jij je fijn in voelt. Want als je je fijn voelt in wat je draagt, dan straal je dat niet alleen uit, je voelt het ook echt! Welk postuur je ook hebt, draag wat jij zelf fijn vindt zitten! Andere mensen hebben er toch wel een mening over… Waarom ik dat zeg? Omdat er nog altijd veel vrouwen zijn, met welk postuur dan ook, die niet alles durven dragen. Gerelateerd
Verder Lezen
Zar en de gouden druppel
Zar en de gouden druppel is één van de boeken uit de nieuwe leesboeken serie van; Ik leer lezen met Zwijsen! Deze serie is geschreven door bekende schrijvers. Leren lezen wordt nog leuker met deze boeken voor beginnende lezers. Paul van Loon, Bette Westera, Manon Sikkel, Yorick Goldewijk en nog veel meer andere schrijvers werkten mee aan de nieuwe serie Ik leer lezen met Zwijsen. Wij lazen het boek “Zar en de gouden druppel” en in dit artikel lees je meer over dit boek. Gerelateerd
Verder Lezen
Snoozle Loop Krabpaal voor Katten Lana
Een krabpaal voor katten is bij ons in huis echt nodig! We hebben twee schatten van katten, maar die nageltjes… Beide katten hebben we uit een benarde situatie gered en ik zou echt niet zonder ze willen. Wel zonder hun nageltjes trouwens! Nu hadden we natuurlijk wel een krabpaal in huis, maar dat was het niet. Nu mochten we de Snoozle Loop krabpaal proberen en ik kan je al verklappen dat iedereen daar blij mee is! Gerelateerd
Verder Lezen
De tuin klaarmaken voor de lente en de zomer!
Lentekriebels! Wanneer het zonnetje na de donkere winterdagen steeds vaker tevoorschijn komt, komen de lentekriebels! De tuin klaarmaken voor de lente en de zomer vind ik altijd heerlijk om te doen. In de herfst en in de winter doen wij niet zo heel veel in de tuin. We beginnen de lente dus altijd met “puinruimen”. Gerelateerd
Verder Lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.