Wat bijna alle ouders stiekem doen
Ouderschap

Wat bijna alle ouders stiekem doen…

Als ouders zijnde proberen we onze kinderen zo goed mogelijk op te voeden. We leren ze onze normen en waarden, dat ze netjes en beleefd mogen zijn en niet mogen liegen of dingen stiekem mogen doen. Maar houden wij onszelf wel aan al deze dingen? Eerlijk gezegd… ik niet, ik doe wel eens iets stiekem. Daarom schrijf ik deze blog over wat bijna alle ouders stiekem doen.

Wat bijna alle ouders stiekem doen…

Herken je jezelf al in de introductie? Vast wel een beetje toch 😉 Het mooie is, het is ook helemaal niet erg! Voor iedereen die denkt dat doe ik niet, lees rustig even deze blog, dan ben ik benieuwd of je aan het einde nog steeds zo denkt. Ben je klaar voor alles wat wij ouders wel eens stiekem doen?

Gebruik maken van je kind…

Oké, dit klinkt misschien een beetje raar, maar als je onderstaande punten leest, dan snap je denk ik wel wat ik bedoel!

 • Je hebt een afspraak maar je hebt geen zin, helaas is je kindje ziek en kan je echt niet de deur uit. Niet heel erg chique natuurlijk, maar soms zie je dat als een mooie manier om ergens onderuit te komen.
 • Naar een kinderfilm gaan! Ook al snapt je kindje het nog niet of vind hij het misschien niet zo leuk, als mama zijnde kan je mooi zeggen dat je speciaal voor hem heen gaat, terwijl je er zelf heel erg van geniet.

Eten

Onze kleine monsters krijgen soms een lekker snoepje, of willen juist iets lekkers terwijl het fruittijd is. Wij geven als ouders zijn het goede voorbeeld natuurlijk.

 • Zo, iedereen ligt in bed en je hebt het rijk voor je alleen. Hallo zak chips! Voor je het weet is hij leeg… Waar de regel eigenlijk is een klein bakje chips en niet te vaak, ga je hier wel een beetje de mist in… Ach, je was zo in gedachten.
 • Een kindermenu bestellen. Want je kindje wil graag zijn eigen eten. Nee, mama wil gewoon graag kipnuggets 😉
 • Tijd voor een stukje fruit! Mama moet nog even wat uit de berging pakken… Ja, mama heeft geen zin in fruit, die heeft veel meer zin in een stukje chocolade!
 • Er zijn op het kdv/school lekkere snoepjes uitgedeeld. Als je kindje op bed ligt heb je er zo’n zin in! Je eet ze lekker op, met ondertussen een voldaan, maar toch ook schuldig gevoel. De volgende dag help je natuurlijk wel zoeken naar waar het snoep gebleven is.

Multimedia

Jaja, op het gebied van multimedia zijn er een aantal dingen die je misschien wel herkent als ouder zijnde.

 • Je kind voor de tv zetten, zodat je even tijd voor jezelf hebt. Dan het liefste ook nog een super lange film of een serie waar hij geen genoeg van kan krijgen? Screentime, ow nee, even niet aan gedacht.
 • Kinderen moeten goed om leren gaan met een tablet, dat is de toekomst. Heerlijk excuus om ze even zoet te houden. Dat ze ondertussen filmpjes kijken en spelletjes spelen maakt niet uit, ze zijn zo lief bezig. En weer vergeet je die screentime… Wat een geluk voor de kinderen 😉

Spelletjes spelen!

Wat is er nou leuker dan gezellig spelletjes spelen met je kindje? Eigenlijk niets… Dus waarom zouden we dingen doen die net zo netjes zijn? Daar kom je zo achter 😉 .

 • Samen verstoppertje spelen, maar waar is je kindje nou? Eigenlijk heb je nog niet gekeken, want je hebe even snel tijd om je mailen social media te checken!
 • Je hebt verloren van je kind met een spelletje… Tegen iedereen zeg je natuurlijk dat je je kind hebt laten winnen, maar eigenlijk ben je zelf gewoon keihard gedist!

Bedtijd

Zo’n heerlijk moment op de dag! Tijd voor een beetje rust in de keet…

 • Nog even een verhaaltje voor het slapen gaan, maar dan wel de mega korte versie. Het is dat het verhaaltje deel uitmaakt van het slaap ritueel, anders was er geen verhaaltje geweest. Gelukkig ben je heel creatief en is het verhaaltje vandaag gewoon lekker kort.
 • Hé, het is al bedtijd! Oké, eigenlijk pas over een half uur, maar je kind kan toch nog geen klok kijken, dus is het gewoon lekker bedtijd.
 • Je ligt zelf lekker te slapen en je kindje huilt… Je partner is wakker, maar jij “slaapt” nog. En dat “slapen” blijf je lekker doen, zodat je partner er uit gaat.

Anders…

En dan zijn er nog die andere dingen waar je je misschien wel schuldig aan maakt 😉

 • Je kindje is lekker aan het spelen, maar wat ruik je daar? Stiekem weet je heel goed dat hij gepoept heeft, maar zou papa het ook ruiken? Scheelt je weer een keer een vieze poep luier verschonen!
 • Kinderliedjes zingen in de auto! Nee, niet omdat je kindje achterin de auto zit, maar je wordt er gewoon zo lekker vrolijk van!
 • Je verzint de gekste liedjes om je kindje te motiveren. Tja, als hij je niet serieus neemt als je het uitlegt, moet je het maar op een andere manier proberen.
 • Hilarische foto’s van je kind! Die je alleen aan papa en opa’s en oma’s laat zien… Nee die zijn niet voor later als je gaat trouwen of een bepaalde leeftijd bereikt hebt hoor.

En? Heb je nog extra dingen kunnen afvinken uit de lijst met ” wat bijna alle ouders stiekem doen “? Of, misschien nog wel leuker, heb je nog toevoegingen aan deze lijst? Zo ja, laat het me alsjeblieft weten, heerlijk om te ontdekken wat wij ouders allemaal uitspoken!

Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Melvin Matute (Pexels)

Een moderne keuken in een jaren 30 huis
Toen wij ons huis meer dan tien jaar geleden kochten, vond ik een moderne in een jaren 30 huis niet passen. Inmiddels ben ik daar wel van terug gekomen, want waarom zou het niet kunnen? Op dit moment zijn de huizenprijzen natuurlijk extreem hoog en je ziet dan ook dat veel mensen voor een opknaphuis gaan. Een goed voorbeeld daarvan vind ik wel het programma “kopen zonder kijken”. Ook daar wordt wel vaker voor een moderne keuken in een ouder huis gekozen en het resultaat vind ik altijd prachtig! Gerelateerd
Verder Lezen
Je kind stimuleren om te Vakantielezen, de bibliotheken helpen jou!
Je kind stimuleren om te Vakantielezen is niet altijd even gemakkelijk, maar de bibliotheken helpen jou! Vanaf 1 juli lanceren 93 bibliotheekorganisaties in heel Nederland de zomerleescampagne voor kinderen: Vakantielezen. De campagne is gericht op kinderen van 6 tot 9 jaar en stimuleert hen om tijdens de vakantie vooral te blijven lezen. Gerelateerd
Verder Lezen
4x Speelgoed voor een fijne en leerzame vakantie!
Speelgoed voor een fijne en leerzame vakantie, welk kind wil dat nu niet? Natuurlijk is leren in een vakantie niet het belangrijkste, maar wat als je dit nu kan doen zonder dat je het merkt? De zomervakantie staat ondertussen alweer voor de deur en jeetje, wat is de tijd dit jaar voorbij gevlogen! Wij zijn wel toe aan lekker vakantie vieren, lekker uitrusten en spelen! Gerelateerd
Verder Lezen
mooie grote keukentafel
Een keukentafel is natuurlijk best een groot object in je huis. Dat mag wat mij betreft ook wel, want een mooie grote keukentafel is voor mij de plek om samen te zijn als gezin. Wij hebben een keukentafel voor zes personen, terwijl wij maar met zijn drieën zijn. Toch hebben we soms nog ruimte gebrek! Voor mij is een mooie grote keukentafel dus echt een must… Gerelateerd
Verder Lezen
XOO Sieraden
Sieraden, ik vind ze prachtig en ben ook altijd weer enthousiast als ik iets aan mijn collectie toe mag voegen! Zeker sieraden waar voor mij een betekenis achter zit draag ik graag. Een tijdje geleden werd ik door XOO sieraden geattendeerd op hun mooie merk. Ik zocht vervolgens twee mooie sieraden uit, die totaal buiten mijn comfortzone zijn, maar waar ik toch ontzettend blij mee ben! Gerelateerd
Verder Lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paasactie 2022

30% Korting !

Op alle betaalde downloads...

Met de code Pasen2022!

Deze code is niet geldig in combinatie met andere acties en geldt alleen voor downloads.
Deze code is geldig van vrijdag 15 april 2022 tot en met maandag 18 april 2022.