Ouderschap

Dit zou je elke dag tegen je kind moeten zeggen.

Naast een goede verzorging in de zin van een dak boven het hoofd, eten en hygiëne, hebben kinderen ook aandacht nodig. Aandacht kan je geven op allerlei manieren. Daarnaast is het ook fijn om positieve dingen tegen je kindje te zeggen. Dit zou je elke dag tegen je kind moeten zeggen.

Wat zou je elke dag tegen je kind moeten zeggen?

De dagen vliegen soms voorbij en met de dagelijkse routines is het allemaal prima te doen. Maar vergeten we door die routines niet om eens echt naar ons zelf en ons kind te kijken? Als ik naar mezelf kijken denk ik dat ik het soms allemaal maar vanzelfsprekend vind. Ik wil hier beter op letten en dus heb ik een lijstje met dingen die we eigenlijk elke dag (niet allemaal op dezelfde dag natuurlijk) tegen ons kroost zouden moeten zeggen.

Wat wil ik vaker tegen Daan zeggen?

  • Ik ben trots op je… ; Ik zeg dit bij nooit besef ik mij terwijl het toch wel belangrijk is om te horen als kind. Natuurlijk ben ik wel trots op Daan, maar ik vergeet het gewoon te zeggen.
  • Ik vind het fijn dat je… ; Vaak is het negatief als ik Daan ergens op aan moet spreken, maar positief is natuurlijk veel leuker om te horen!
  • Ik ben blij dat jij mijn kindje bent! ; Iets herkenbaars, alleen zeg ik altijd wat ben ik blij dat je er bent.
  • Ik weet dat je het kan… ; Dit zeg ik nooit, het is meer iets in de trant van probeer het maar even zelf. Door te zeggen dat ik weet dat hij het kan, geef ik hem misschien meer een positieve stimulans. We gaan het proberen!
  • Je leert het vanzelf! ; Daan wil alles heel snel kunnen en als het niet lukt wordt hij boos. We zeggen dan altijd blijven proberen, het lukt vanzelf.

Positieve stimulans…

Daan is vrij druk, ondernemend meer denk ik en heel nieuwsgierig! Hij zit overal aan en het boeit hem totaal niet als dingen niet mogen. Vaak mopper ik dan ook op hem, terwijl hij eigenlijk aan het ontdekken is. Met bovenstaande dingen hoop ik hem op een positievere manier te kunnen benaderen. Ik wil hem niet de hemel in prijzen en alleen maar doen alsof alles goed gaat, maar een beetje positiever mag denk ik af en toe wel.

Wat zeg jij vaak tegen je kindje?

Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Bronvermelding
Uitgelichte afbeelding; Pixabay

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.