Ouderschap

Wat voor kerstdiner moeder ben jij?

Het kerstdiner op school is een hele happening, voor zowel de kinderen als de ouders! Want wat mag jij dit jaar weer op tafel zetten? Dit jaar (2020) is natuurlijk alles anders met de Corona en is er lang niet op alle scholen een kerstdiner. Toch ga ik er vanuit dat in 2021 het wel weer mogelijk is en we ons allemaal weer op de intekening van het kerstdiner kunnen storten. Wat voor kerstdiner moeder ben jij?

Tijdens de inschrijving van het kerstdiner komt de ware aard van de moeders naar boven…

Kerstdiner op school

Vroeger, toen ik nog een klein meisje was, was ik altijd dol op het kerstdiner op school! In de gemeenschappelijk ruimte hadden moeders de etenswaren uitgestald waar ze de hele dag mee in de weer waren geweest. Er zaten hele simpele gerechten tussen, maar ik koos liever voor iets anders! Op mijn school zaten veel kinderen waarvan de ouders uit een ander land kwamen. Lekker multicultureel dus en wat kunnen die moeders koken! Nu is mijn eigen moeder niet echt een keukenprinsesje (sorry mam), al was het ook niet slecht hoor, ik ben er groot van geworden… Maar aan de gerechten van die andere moeders kon ze zeker niet tippen! Ik heb geen idee wat ik allemaal gegeten heb, maar ik weet wel dat het allemaal super lekker was! Dat is mijn mooie herinneringen aan het kerstdiner op de basisschool!

Wat voor kerstdiner moeder ben ik dan?

Nou, nu gaat het komen hoor! Ik vrees dat ik de genen van mijn moeder geërfd heb, want ook ik ben geen keukenprinsesje. Al moet ik zeggen dat ik met de slowcooker wel de lekkerste gerechten op tafel krijg! Ook dat heb ik dan weer niet van een vreemde. Vorig jaar was het de eerste keer kerstdiner voor Daan op school. Er werd een lijst opgehangen en daar kon iedereen zijn naam opschrijven bij het gerecht dat er gemaakt werd. De kinderen hadden deze gerechten allemaal uitgekozen, dus het waren gelukkig geen ingewikkelde kerstdiner wensen. Daarnaast was er ook de mogelijkheid om zelf iets aan de lijst toe te voegen. Ik had het “geluk” om als één van de eerste moeders de lijst in te vullen en wat zag ik daar staan? Fruit spiesjes!

Misschien voel je hem nu wel al aankomen als je weet wat voor werk mijn man doet. Hij is groenteboer en als groenteboer kan het natuurlijk niet anders dan dat hij lekkere fruit spiesjes kan maken! Eerlijk, ik heb mij er vorig jaar dus best heel makkelijk vanaf gemaakt! Maar hé, ik had er wel voor gezorgd dat hij iets kon maken wat hij leuk vind, dat is ook iets toch? Een volgende keer zal ik kijken of ik mijn bijdrage aan het kerstdiner een beetje kan vergroten, misschien kan ik wel iets lekkers in de slowcooker klaarmaken.

En wat voor kerstdiner moeder ben jij?

Oké, ik heb nu verteld hoe de vork hier thuis in de steel zit wat betreft het kerstdiner, maar hoe zit dat bij jou? Ga jij het liefst voor een makkelijk gerecht, in de zin van een pak vla of een doos ijsjes kopen. Vind je het wel leuk om er iets voor te doen, maar moet het niet te moeilijk zijn? Of ben jij die moeder die de lekkerste speciale gerechten op tafel kan toveren? Nu maakt het natuurlijk ook helemaal niet uit, het gaat om je intentie, want soms is het qua budget gewoon niet mogelijk om groter uit te pakken. Of misschien laat je werkrooster het op dat moment niet toe om lang in de keuken te staan, want het moet natuurlijk wel een beetje vers zijn. het belangrijkste aan het kerstdiner op school is natuurlijk dat de kinderen een fijne avond hebben!

Nog een beetje kerstdiner inspiratie…

Wordt er van jou dit jaar wel een bijdrage aan het kerstdiner verwacht? Lang leve Pinterest! Ik verzamelde een aantal toffe kerst traktaties voor jou.

Overal waar moeder staat, kan natuurlijk ook vader, voogd, verzorgende, etc gelezen worden!


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Bron uitgelichte afbeelding; Pexels


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.