Ouderschap

Zindelijk worden, herkenbare situaties.

Een kindje dat zindelijk “moet” wordt, dat kost  je als ouders zijnde wat tijd en geduld. Daan heeft er niet zoveel haast mee, want waarom zou je naar de wc gaan als je een luier om hebt? Frustrerend soms hoor, misschien herken jij ook iets van onderstaande situaties?

Meneer heeft alle tijd…

Het was me al duidelijk dat je als moeder zijnde engelen geduld moet hebben. Nou is dat niet mijn beste eigenschap, maar ik doe wel mijn best! Alleen met het zindelijk worden raakt mijn geduld op. De ene dag gaat het allemaal prima en de andere dag wordt er weer een potje van gemaakt (leuke woordspeling haha). We hebben de beloningskaarten natuurlijk al geprobeerd. Dit werkte in het begin heel goed, het hielp hem over zijn angst heen… maar ik blijf ondertussen cadeautjes kopen, zonder verder resultaat. Nou, dat doe ik dus niet ๐Ÿ˜‰ .

Hij kan het zelf wel!

Hij kan tegenwoordig ook zelf zijn luier af doen, heel fijn… Ook luierbroekjes zijn zo uit, helaas lekker dit vaak nog door. Maar met de nieuwe luiers van Kruidvat (die wij altijd gebruikten), maakt het ook geen verschil meer. Aan de ene kant is het ook wel fijn, want hij kan ook zelf op het potje… Het is vaak wel meer spelen dan anders wat, maar goed, hij zit er wel. Mama kan het allemaal niet zelf denkt hij, want hij moet mee naar het toilet als mama gaat en wil dan het liefst mijn billen afwegen en doorspoelen. Dat doorspoelen mag hij doen, รฉรฉn keer, niet vijf keer zoals hij het liefste wil.

Wij lezen over poepen en plassen.

Aangezien Daan nog niet heel veel interesse heeft in zindelijk worden, behalve het spelen dan, lezen we er boekjes over. We gaan er echt even samen voor zitten en ik hoop altijd dat hij er iets van opsteekt. Aangezien lezen belangrijk is voor kinderen, gaan we daar nog gewoon lekker mee door!
<script>

Bekijk hier nog meer leuke boekjes over op het potje gaan.

Wat vindt mama?

Mama vindt zindelijk worden tot nu toe het lastigste van allemaal. Ik kan zijn blaas niet aanvoelen en kan hem er dus ook niet goed in sturen. Dat is lastig, maar ik houd me maar vast aan het idee dat hij het wel kan voordat hij 18 is ;) .

Heb jij thuis ook een kindje die nog zindelijk moet worden? Ik ben heel benieuwd hoe je dat aanpakt, of vroeger aangepakt hebt. Wie weet kan ik er nog iets mee!


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. affiliate link(s).
Bron uitgelichte afbeelding; Canva


One Comment

  • Francis

    Wat je schrijft is voor mij heel herkenbaar. Bij mijn oudste had ik minder haast denk ik. En bij haar heb ik onverwachts haar luier uit gedaan, ze heeft 1 ongelukje gehad en vanaf toen was ze zindelijk. Nu bij de jongste is het een heel ander verhaal. Als ik al zeg, zullen we gaan plassen op de wc of potje wordt ze al gek en gaat ze huilen. Afgelopen maanden meerdere keren luier uitgedaan maar dat werkte niet. Ze hield het op en als ze dan moest plassen gilde ze het uit. In de komende voorjaarsvakantie weer een poging wagen. Hopelijk werkt het dan wel. Maar de vlag gaat uit als ik geen luiers hoef te kopen. Maar voor extra tips sta ik ook voor open. Succes

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.