1 Maart 2022
Persoonlijk

1 Maart 2022, laat ik weer eens wat ballen in de lucht gooien!

1 Maart 2022… Jeetje, wat heb ik afgelopen weekend van het zonnetje genoten! De zon doet me goed en geeft mij extra moed om vanaf vandaag weer meer te gaan knallen! Normale mensen kiezen 1 januari als nieuw begin en stiekem was dat ook wel zo voor mij. Toch waren er eerst een aantal andere stappen nodig, stappen die ik vanaf 1 januari gezet heb en waardoor ik nu weer verder kan…

Jullie hebben wel gemerkt dat het enorm rustig was op de blog. Persoonlijk vind ik dat enorm jammer, maar ik had gewoonweg niet energie genoeg om echt alle ballen in de lucht te houden. Eigenlijk komt het erop neer dat ik in de laatste maanden van vorig jaar alle ballen in één keer keihard heb laten vallen.

Het was stil, heel stil!

Veel over wat mij overkwam afgelopen maanden heb ik niet gedeeld met jullie. Dat is niet omdat ik mij ervoor schaam, want jullie weten ondertussen ook dat ik er niet vies van ben om een taboe te doorbreken! Denk bijvoorbeeld aan mijn verhaal over hoe wij zwanger werden, of aan het artikel over mijn postnatale depressie. Ik kreeg er wisselende reacties op, maar als het voor ons goed voelt, dan is het goed! Wij zijn niet de enigen die dit soort dingen meemaken en als ik ook maar één iemand kan helpen door ons verhaal te delen, dan ben ik al heel erg blij. Waarom ik niets over afgelopen maanden deelde? Ik had er gewoon geen energie voor en de energie die ik had, besteedde ik aan mijn mannen. Ook vandaag doe ik niet alles uit de doeken, al wil ik het ooit nog wel eens van mij afschrijven (als ik daar aan toe ben).

Ik heb alles losgelaten, om op een gezonde manier verder te kunnen gaan.

Pats Boem! Daar was die vervelende muur weer waar ik keihard tegenop knalde. Ik heb hem al vaker van dichtbij gezien, maar hij kwam nu wel heel onverwacht. Of eigenlijk, het sluimerende allemaal al een tijdje, maar ik vond dat ik me niet aan moest stellen en gewoon door moest gaan. Eindelijk had ik een hele fijne baan, waar ik me helemaal op mijn gemak voelde. Daan had wel wat struggles, dat kostte zowel hem als ons energie, maar dat hebben we op kunnen lossen. Met Menno ging ook alles goed, maar toch brak er bij mij wat.

Het zit in een beetje in de aard van het beestje

Ik ben enorm perfectionistisch als het gaat om de dingen die ik voor anderen doe. Van mezelf moet ik altijd meer dan 100% presteren en ik cijfer mijzelf dan ook regelmatig weg. Eigenlijk zijn dit geen slechte eigenschappen, ware het niet dat ik er zelf niet gelukkiger van wordt. Het is natuurlijk leuk dat ik voor een ander altijd alles goed wil doen, maar zelf ben ik ook belangrijk. Dat laatste vergat ik al een tijdje, wat zorgde voor verschillende “problemen”. Het huishouden doen lukte niet meer, koken lukte niet, gezellig met Daan dingen ondernemen lukte niet, mijn paniekaanvallen namen toe, ik durfde niet meer autorijden en ook boodschappen doen was een hel. Menno hield alles draaiende thuis, waar ik hem enorm dankbaar voor ben, maar wat ook voor hem te zwaar was.

Huilend belde ik de huisarts dat ik hulp nodig had.

Oef, daar kwam het moment dat ik besefte dat ik het echt niet meer alleen op kon lossen. Ik moest de huisarts wel bellen om om hulp te vragen en dankzij mijn dossier kwam die hulp er heel snel. Eerst praten met de praktijk ondersteuner, maar die zag ook wel in dat in de afgelopen tien jaar in een soort cyclus zat van afwisselend goede en slechte momenten. Ze raadde therapie aan en dat vond ik maar eng klinken, want wat zou er dan weer gaan gebeuren?

Angst voor het onbekende

In de laatste maanden van 2021 bereidde ik me voor op een traject binnen de geestelijke gezondheidszorg. Direct in januari kon ik terecht, wat had de spanning zich opgebouwd. Ik stapte het gebouw binnen met een enorm gevoel van angst en paniek. Eenmaal in gesprek vielen de angsten van mij af en heb ik het verhaal van de afgelopen tien jaar gedaan. Oef, ik schrok er wel even van toen ik alles zo op papier zag staan en besefte dat ik ook echt hulp nodig had om dingen te kunnen verwerken en dingen te veranderen. De hulp die ik nu krijg doet mij goed, al zijn er ook nog een heleboel moeilijke momenten. Zo krijg ik bijvoorbeeld EMDR therapie wat ik altijd heel heftig vind en ook sommige exposure opdrachten blijven moeilijk, maar niemand heeft natuurlijk gezegd dat het gemakkelijk zou worden!

Twee stapjes naar voren, één stapje terug…

Klinkt als een leuk danspasje, of niet? Zo moet ik het hele proces misschien ook maar gaan zien. Ik moet de danspasjes alleen nog wel allemaal onder de knie krijgen. Dankzij de EMDR lukt het mij om kastjes in mijn hoofd te sluiten, dat is met sommige ervaringen ook echt wel nodig. Dankzij de exposure therapie leer ik om alle dingen die ik niet meer deed weer op te pakken. Mijn insteek was in het begin dat alle nare gevoelens weg moesten zijn, maar ondertussen weet ik dat dat niet helemaal haalbaar is. Het is ook al heel mooi als ik die gevoelens ga leren verdragen, ze mogen er zijn, maar ik laat mij er niet meer door beïnvloeden. Makkelijker gezegd dat gedaan trouwens hoor, want ik ben er nog lang niet!

Het pad dat ik volg, is het pad dat ik voor mijzelf neerleg.

Op een wonder had ik misschien stiekem wel gehoopt, maar wat in tien jaar is ontstaan, is natuurlijk niet in een paar maanden weg. Ik heb geleerd dat gewoon goed ook goed genoeg is (al vind ik dat nog wel een lastige) en dat ik mijn eigen grenzen aan moet geven. Die grenzen zijn misschien niet voor iedereen te begrijpen, maar dat mag niet meer mijn probleem zijn.

Door mijn grenzen goed te bewaken en mijn energie goed te verdelen gaat het dagelijkse leven steeds beter!

Gemixte gevoelens…

Waar in het begin enorm het gevoel overheerste dat ik faalde als moeder, als echtgenote, als werkneemster, als dochter en als vriendin, voel ik steeds meer geluksmomentjes. Natuurlijk vind ik het nog steeds enorm k*t dat ik alle ballen heb laten vallen, maar het ging gewoon niet meer. Ik ben er ook nog steeds enorm verdrietig over, maar veranderen kan ik het niet meer. Wat ik wel kan doen is accepteren dat het gebeurde en er trots op zijn dat ik keihard met mezelf aan het werk ben. Naast het balen en het verdriet voel ik me ook steeds vaker blij en gelukkig.

Er gaan weer meer ballen de lucht in!

Nu we een aantal maanden onderweg zijn, lukt het mij gelukkig weer om wat ballen op te pakken en in de lucht te houden. Eén voor één, rustig aan! Het klinkt een beetje suf, maar ondertussen houd ik het huishouden weer zelf draaiende, kook ik bijna iedere dag, geniet ik weer van mijn hobby’s (met de slowcooker experimenteren, haken, puzzelen, lezen) en heb ik weer energie om ook met Daan lekker te genieten. In en om ons huis gaat alles dus steeds beter, maar nu alles daarbuiten nog en dat is spannend!

1 maart, daar gaan we!

Nu alles in en om ons huis redelijk goed gaat is het dus tijd voor de rest. De corona maatregelen zijn bijna allemaal opgeschort (al was dat vaak wel een goed excuus om dingen ook niet te doen) en het mooie weer komt er weer aan. Tijd om aan al die dingen buiten de deur te gaan werken die ik eigenlijk te spannend vind en die mij bij voorbaat al paniek bezorgen. Dankzij de therapie leer ik hoe ik daar stapje voor stapje mee om kan gaan, kleine stapjes, maar ieder stapje is er één! Belangrijkste voor mij is dat ik weer alleen buiten onze eigen woonplaats durf te rijden, wat zou mij dat enorm veel vrijheid teruggeven!

What about Happinessfromme?

Af en toe heb je natuurlijk wel een artikel voorbij zien komen, of misschien wel een berichtje op social media. Ik mis het schrijven enorm en merk ook nu ik deze blog aan het schrijven ben dat ik het ook echt gemist heb! Wat ik in de tussentijd wel heb ik gedaan is een tof receptenboekje ontwerpen, welke je nu als pre order (jeuj, korting, want daar houden we van) in de webshop kunt bestellen. Ik vind hem super leuk geworden en ben er best een beetje trots op. Want ondanks dat het schrijven niet altijd lukte, kon ik in mijn eigen tempo dit leuke boekje ontwerpen.

Maar goed, schrijven blijft natuurlijk een passie en ook dat wil ik graag weer goed oppakken. Het voel nu een beetje alsof ik mijn kindje verwaarloosd hebt en dat moet anders. Naast het schrijven is er aan de achterkant van de website ook nog aardig wat werk te doen en zijn er nog veel dingen die ik wil leren. Ook hiervoor geldt dat ik het stapje voor stapje wil gaan doen, maar dat de intentie zeker is om het vanaf nu weer helemaal op te pakken!

Kletskous!

Jeetje, wat een verhaal is het geworden! En wat voelt het fijn om dit te delen. In het begin was ik boos over mijn gevoelens, schaamde ik mij en wilde ik eigenlijk de schone schijn ophouden. Dat gaat natuurlijk nooit lukken en wat ben ik blij dat ik snel open ben geweest naar de mensen om mij heen. Ik kreeg veel steun, ook van mensen van wie ik het niet verwachtte en ben daar enorm dankbaar voor. Ik wil iedereen dan ook meegeven dat het je zomaar kan overkomen en dat dat niet erg is.

Gelukkig zijn er hulplijnen die je in kunt schakelen en die je weer op de goede weg kunnen helpen. Ik zou je dan ook echt aan willen raden om hulp te vragen als je er zelf niet meer uitkomt. Het is een enorme stap, dat begrijp ik als geen ander, maar het is het meer dan waard! En daarbij, deel het met de mensen om je heen, zodat ze je kunnen helpen of een luisterend oor kunnen bieden.

De Smoezels in Ridderland
De Smoezels zijn terug met een heel nieuw boek! “De Smoezels in Ridderland”, een nieuw verhaal waarin je stinkende vriendjes een nieuw avontuur gaan beleven! Ze gaan samen met oma Smoezel terug in de tijd, naar de middeleeuwen, naar Ridderland! Dit keer geen prentenboek of een AVI-versie, maar echt een (voor)leesboek! Gerelateerd
Verder Lezen
Vreemde Vogels
Komt uitstelgedrag jou een beetje bekend voor? Mies, Mo en Cato uit het boek “Vreemde Vogels” hebben daar ook wel een beetje last van! De vakantie naar Afrika is geboekt en het is bijna tijd om te gaan! Buiten wordt het namelijk steeds kouder en Mies, Mo en Cato houden helemaal niet van koude voetjes. Gerelateerd
Verder Lezen
Veiligheid in en rondom je huis, voor een fijn gevoel zo belangrijk!
Je veilig voelen in je eigen huis vind ik echt één van de belangrijkste dingen die er is. Je huis is je veilige haven, de plek waar je je ten aller tijden fijn moet voelen. Helaas zijn er zaken waar je zelf weinig invloed op hebt, maar die wel maken dat je je niet zo veilig voelt in je huis. Gelukkig zijn er systemen die je een handjes helpen met de veiligheid in en rondom je huis. Gerelateerd
Verder Lezen
VTech babylijn voorjaar 2022; Je bent nooit te jong om te leren!
VTech speelgoed vinden wij helemaal leuk, zo verrast de VTech babylijn voorjaar 2022 mij ook weer! Waar ze laatst een lijn uitbrachten voor de wat grotere kinderen, waar onder andere de Kidi DJ Mix in zat, hebben ze dit voorjaar een leuke babylijn! Daarmee houden ze dus rekening met kinderen in alle leeftijden, wat ik alleen maar toe kan juichen. Je bent nooit te jong om te leren is het motto en dat zie je terug in de VTech babylijn voorjaar 2022. Gerelateerd
Verder Lezen
Top Trumps kaartspel Dinosaurussen
Ben jij een kleine geluksvogel? Wellicht is het Top Trumps kaartspel met als thema Dinosaurussen (of één van de andere edities) dan wel wat voor jou! Bij deze game moet je vertrouwen op je geluk, want je hebt niet heel veel opties om het spel echt te sturen! Dino’s zijn het op dit moment helemaal hier thuis, dankzij dit spelletje worden wij ook nog eens wijzer over de dino’s! Gerelateerd
Verder Lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paasactie 2022

30% Korting !

Op alle betaalde downloads...

Met de code Pasen2022!

Deze code is niet geldig in combinatie met andere acties en geldt alleen voor downloads.
Deze code is geldig van vrijdag 15 april 2022 tot en met maandag 18 april 2022.