Assieraden, een dierbare dicht bij je dragen.

Assieraden

Assieraden, een dierbare dicht bij je dragen.

Het leven en de dood zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zelf zal je in je leven afscheid moeten nemen van dierbare mensen om je heen, maar op een dag zullen dierbaren ook afscheid nemen van jou. Iedereen gaan hier op een andere manier mee om en dat is helemaal prima. Ik heb graag spulletjes bij me of om mij heen van de mensen die er niet meer zijn. Mijn beide oma’s zijn overleden, maar we hebben een beetje as van ze, wat we graag nog in een sieraad of ander product willen verwerken.

Assieraden

Assieraden zijn sieraden/bedels waar je as van een dierbare in kunt doen. Dit kan van een persoon zijn, maar ook van een geliefd (huis)dier. De sieraden kunnen extra steun geven in moeilijke tijden. Je draagt je dierbare symbolisch met je mee en deze “tastbare” herinnering kan je veel steun geven.

Persoonlijk vind ik dit heel fijn. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen heb ik graag spulletjes om mij heen van dierbaren. Het idee dat ik een beetje van een dierbare bij me heb, geeft mij rust en kracht. Ik ben me er ook echt van bewust dat dit niet voor iedereen geldt, maar zoals ik eerder al schreef, verwerken we de dood allemaal op onze eigen manier en dat moet ook.

Mini urnen

mini-urn-edelstaal-met-kaarsje-zilverkleurig-9
Bron: Voordeligeashangers.nl

Vind je het niet fijn om altijd het as bij je te dragen, maar zou je wel graag een tastbare herinnering willen? Dan kan zijn er ook mini urnen te krijgen. Ook in een mini urn kan een klein beetje as bewaard worden. Meerdere nabestaanden kunnen op deze manier een subtiele maar dierbare herinnering hebben. Doordat de urn niet zo groot is, kan je hem overal neerzetten waar je maar wilt. Denk aan een waxinelichthouder (de urn) bij een foto van de dierbare.

Hoe gaat het in zijn werk?

Nu kan ik me voorstellen dat je na het lezen van deze blog veel vragen hebt over assieraden en dat kan ik me heel goed voorstellen. Ik had die vragen ook en na het lezen van deze pagina ben ik goed op de hoogte. Er staan zelfs dingen waar ik niet eens over nagedacht had, je kunt namelijk ook zand van bijvoorbeeld de begraafplaats in een hanger doen, of een haar lokje. Er is zoveel mogelijk om je dierbaren dicht bij je te houden.

Ik vond het moeilijk om over dit onderwerp te schrijven. De dood is toch een beladen onderwerp en ik wil er dan ook met veel respect over schrijven. Anderzijds wil lezers ook op deze mogelijkheid attenderen, mede omdat ik al een lange tijd op zoek was naar betaalbare assieraden. Nu ik deze gevonden heb, wordt het ook voor ons tijd om onze “wens” uit te laten komen.

Assieraden, had jij er ooit over gehoord? Zou je er zelf één dragen of iets neerzetten met as erin?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, InstagramBloglovin of Pinterest?

Bron afbeeldingen: voordeligeashangers.nl

34 thoughts on “Assieraden, een dierbare dicht bij je dragen.

 1. Wat mooi dat het bestaat. Ik ben er nog niet uit wat ik zelf wil maar heb wel wat dierbaren van wie ik de as graag dichtbij mij zou willen dragen. Ik vind het een mooie gedachte, niet eng.

 2. Ik vind het een heel mooi idee, maar meestal vind ik de sierraden niet zo mooi of mijn stijl! De mini urne vind ik wel heel tof gedaan! Zelf hebben we onze vorige hond laten cremeren en in een kleine urne bewaard

 3. Ik vind zo’n mini urn een betere optie want ik zou zo enorm bang zijn om het sieraad kwijt te raken. Het idee is mooi, ook de uitvoering vind ik mooi maar ik zou het dus echt niet aandurven.

 4. Mijn vader is overleden toen ik net 17 was. Toen wilde ik wel graag een tastbare herinnering in de vorm van een ketting. Maar de keus was toen nog niet zo enorm. De ketting daar vrij groot en erg aanwezig waardoor ik altijd de vraag kreeg wat dat voor ketting was. Nu draag ik hem niet meer.

 5. Kan me voorstellen dat er mensen zijn die dit prettig zouden vinden. Heb het ook wel eens gehoord over bloed wat mensen in een sieraad hebben laten verwerken. Mijn ding is het niet, vind het niet zo’n prettig idee.

 6. Ik vind het interessant dat het bestaat, maar zou het zelf nooit dragen. Ik vind het, eerlijk gezegd, een beetje luguber, hoewel ik kan begrijpen dat andere mensen er anders over denken.

 7. Hopelijk is het nog lang niet aan de orde, maar als een van mijn poezenkindjes zou overlijden, zou ik graag een as sieraad hiervan willen laten maken.

 8. Heel bijzonder hè.
  Ik heb een vrouw geïnterviewd een tijdje terug die zelf glaskralen had gemaakt met de as van haar vader.
  Ik blijf het een mooi artikel vinden.
  Het is zo een mooi gebaar om een stukje mee te kunnen dragen!

 9. Ik vind het heel bijzonder om te zien dat er zoveel mogelijk is om een dierbare dicht bij je te houden! Zelf draag ik ook dagelijks sieraden van mijn oma’s, zo voelen ze toch een stukje dichterbij. As hebben wij niet, hier in de familie wordt iedereen begraven. Maar ik vind het wel heel mooi dat de mogelijkheid er is om meer met het as te doen. En kan mij goed voorstellen dat dit troost geeft..

 10. Toen mijn moeder overleed, viel me op hoe groot de urn is, die de begrafenisondernemer ter beschikking stelde. Ik wilde maar een klein gedeelte bewaren. De rest werd uitgestrooid. Een kleine urn is echt ideaal: een mooi, discreet vaasje. Daar zet ik zo nu en dan een kaarsje bij. Een grote urn zou teveel domineren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
Copyright © 2020 Happinessfromme. - Op deze blog lees je gesponsorde content en affiliate links. Lees hier meer over in de disclaimer. Tevens kan je in de privacyverklaring alles lezen over hoe we je privacy waarborgen en meer over de cookie policy. Happinessfromme is onderdeel van Nadia Media en staat bij de KvK geregistreerd onder nummer 73544523.
error: Helaas...