Persoonlijk

Assieraden, een dierbare dicht bij je dragen.

Het leven en de dood zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zelf zal je in je leven afscheid moeten nemen van dierbare mensen om je heen, maar op een dag zullen dierbaren ook afscheid nemen van jou. Iedereen gaan hier op een andere manier mee om en dat is helemaal prima. Ik heb graag spulletjes bij me of om mij heen van de mensen die er niet meer zijn. Mijn beide oma’s zijn overleden, maar we hebben een beetje as van ze, wat we graag nog in een sieraad of ander product willen verwerken.

Assieraden

Assieraden zijn sieraden/bedels waar je as van een dierbare in kunt doen. Dit kan van een persoon zijn, maar ook van een geliefd (huis)dier. De sieraden kunnen extra steun geven in moeilijke tijden. Je draagt je dierbare symbolisch met je mee en deze “tastbare” herinnering kan je veel steun geven.

Persoonlijk vind ik dit heel fijn. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen heb ik graag spulletjes om mij heen van dierbaren. Het idee dat ik een beetje van een dierbare bij me heb, geeft mij rust en kracht. Ik ben me er ook echt van bewust dat dit niet voor iedereen geldt, maar zoals ik eerder al schreef, verwerken we de dood allemaal op onze eigen manier en dat moet ook.

Mini urnen

mini-urn-edelstaal-met-kaarsje-zilverkleurig-9
Bron: Voordeligeashangers.nl

Vind je het niet fijn om altijd het as bij je te dragen, maar zou je wel graag een tastbare herinnering willen? Dan kan zijn er ook mini urnen te krijgen. Ook in een mini urn kan een klein beetje as bewaard worden. Meerdere nabestaanden kunnen op deze manier een subtiele maar dierbare herinnering hebben. Doordat de urn niet zo groot is, kan je hem overal neerzetten waar je maar wilt. Denk aan een waxinelichthouder (de urn) bij een foto van de dierbare.

Hoe gaat het in zijn werk?

Nu kan ik me voorstellen dat je na het lezen van deze blog veel vragen hebt over assieraden en dat kan ik me heel goed voorstellen. Ik had die vragen ook en na het lezen van deze pagina ben ik goed op de hoogte. Er staan zelfs dingen waar ik niet eens over nagedacht had, je kunt namelijk ook zand van bijvoorbeeld de begraafplaats in een hanger doen, of een haar lokje. Er is zoveel mogelijk om je dierbaren dicht bij je te houden.

Ik vond het moeilijk om over dit onderwerp te schrijven. De dood is toch een beladen onderwerp en ik wil er dan ook met veel respect over schrijven. Anderzijds wil lezers ook op deze mogelijkheid attenderen, mede omdat ik al een lange tijd op zoek was naar betaalbare assieraden. Nu ik deze gevonden heb, wordt het ook voor ons tijd om onze “wens” uit te laten komen.

Assieraden, had jij er ooit over gehoord? Zou je er zelf één dragen of iets neerzetten met as erin?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, InstagramBloglovin of Pinterest?

Bron afbeeldingen: voordeligeashangers.nl

34 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.