Ben ik gelukkig?

Ben ik gelukkig? Dat is iets wat ik mijzelf een aantal keren per jaar afvraag. Op deze manier kan ik goed voor mijzelf bepalen wat ik nodig heb in de komende periode in mijn leven.

Ben ik gelukkig?

Bron: Pixabay

Op dit ben ik gelukkig, dat kan ik volmondig zeggen! Afgelopen jaren is dat niet altijd zo geweest, maar door hard aan mijzelf te werken ben ik nu gewoon echt gelukkig! Wat mij precies zo gelukkig maakt? Ten eerste is er een soort rust in mij gekomen die ik nog niet kende. Ik voel me niet meer de hele dagen opgejaagd en kan veel beter van alle mooie dingen om mij heen genieten. Van Daan natuurlijk, van ons gezinsleven, maar ook van de natuur!

Wat heb ik nog nodig?

Als ik nu naar mezelf kijk, dan heb ik niet per se iets nodig. Ik geniet me suf van Daan, gelukkig met mijn man, ik ben dol op schrijven (vandaar ook deze blog), heb een dak boven mijn hoofd en te eten, eigenlijk heb ik alles wat mijn hartje begeert. Het gevoel dat ik nu heb, hoop ik de rest van mijn leven vast te kunnen houden. Daar heb ik gelukkig een heleboel handvatten voor gekregen, dus dat gaat mij zeker lukken!

De toekomst

Bron: Pixabay

Zoals ik al schreef hoop ik dat ik dit gevoel mijn hele leven vast kan houden. Wel denk ik dat je, naarmate je ouder wordt, andere dingen nodig hebt om gelukkig te blijven. Wat dat zal zijn, dat zal de tijd leren! Ik denk dat het vooral belangrijk is om te blijven genieten van alle mooie dingen om je heen. Lach elke dag en ben gelukkig met de dingen je hebt. Sta vooral niet te veel stil bij alle ‘onbelangrijke’ dingen die je niet hebt.

Ben jij gelukkig op dit moment? Sta er eens bij stil, wie weet kan een kleine verandering in je leven je geluk een enorme boost geven!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.