Body Positivity
Persoonlijk

Body positivity, als je lichaam is veranderd door de dingen die het meegemaakt heeft…

Tegenwoordig gaat het veel over body positivity… Ik ben er helemaal voor dat je trots mag zijn op hoe je bent, maar dat neemt niet weg dat er soms dingen zijn die je minder mooi vindt aan jezelf. Mijn lichaam is zo geworden als het is, door de dingen die ik heb meegemaakt. Ik heb aan mijn lichaam en geest gewerkt, maar niet in alle opzichten met de gewenste resultaten! Hoe ver wil je gaan als je niet tevreden bent met jezelf?

Over body positivity…

Body positivity is niets anders dan dat je positief bent over je eigen lichaam, het heeft niets te maken met hoe je eruitziet. Dik, dun, mager, littekens, striae, cellulitis, verminkingen of handicaps, het zegt allemaal niets over body positivity. Zelfs dat wat andere mensen van of over je denken heeft er niets mee te maken, het gaat echt om hoe je zelf over je lichaam denkt!

Ik en body positivity

Nu kan ik natuurlijk gaan beweren dat ik helemaal blij ben met mijn lichaam, maar dat is gelogen. Over het algemeen ben ik best tevreden hoor, maar er zijn gewoon dingen die ik niet fijn vind. Ja ik ben dik en laat dat nu net niet zijn waar ik onzeker over ben. Het zou absoluut gezonder zijn om wat af te vallen, maar ik ben nu ook gelukkig! Daarbij heb ik ooit veel meer gewogen en ben ik tevreden met hoe het nu is. Juist door dat afvallen zijn mijn onzekerheden ontstaan! Maar ik besef me ook dat ik nu gezonder ben dan eerder, dat mijn lichaam zo is geworden door de dingen die het meegemaakt heeft. Het was niet altijd makkelijk, maar na een lastige periode ben ik nu in een periode gekomen dat het allemaal goed gaat en daar ben ik ook dankbaar voor! Al heeft het dus zijn sporen nagelaten…

Het is best een dingetje…

Aan de ene kant deel ik dit artikel graag met de hele wereld, maar aan de andere kant vind ik het ook wel een dingetje. Mijn onzekerheden zie je namelijk niet als ik kleding aan heb. Door het vele afvallen heb ik met name bij mijn buik heel veel hangend vel. Gelukkig heb ik het bij mijn armen en benen niet echt, daar ben ik heel blij mee. Maar goed, dat vel hangt er dus en maakt me onzeker. Met kleding kan ik het redelijk camoufleren, maar in bijvoorbeeld zwemkleding wordt dat al minder! Mijn man accepteert me zoals ik ben, dat weet ik en laat hij ook blijken, maar toch voel ik me wel eens onzeker.

Want die buik is niet het enige… Dat wat er met het vel bij je buik gebeurd, gebeurd natuurlijk ook bij je borsten. Met een stevige bh kan je het er allemaal prima uit laten zien, maar ik zou het zelf ook fijn vinden als het er zonder bh goed uitziet.

Plastische chirurgie

Mijn kijk op plastische chirurgie is de laatste jaren wel veranderd… Ik vond het altijd onzin, maar merk ook dat als iets je echt dwars zit en je er wat aan kunt doen, je dat ook gewoon moet doen. Zelf zou ik er nooit voor kiezen om iets aan mijn lichaam te doen wat verandert doordat je ouder wordt. Dat hoort nu eenmaal bij het leven (of je moet er al hinder van ondervinden). Als ik nu de kans zou krijgen, zou ik echter wel iets aan het overtollige vel willen doen (ja, dan moeten er nog wel eerst weer wat kilo’s vanaf), om te zorgen dat het in ieder geval niet meer in de weg zit.

Een borstvergroting

Zoals ik hierboven al schreef zijn mijn borsten ook niet meer dat wat het ooit was! Met kleding aan valt het niet op, maar zelf moet ik er wel dagelijks tegenaan kijken. Door het afvallen zijn ze helemaal uit vorm geraakt, ik vind ze echt niet meer mooi. Ik denk er steeds vaker over na om een borstvergroting te laten doen. Niet omdat ze klein zijn, maar omdat het volume helemaal weg is en ze helemaal uit vorm zijn. Niet voor de buitenwereld, maar echt voor mezelf. Ze hoeven niet extreem groot te worden, maar wel zo dat ze bij mijn lichaam passen. De laatste tijd heb ik er dan ook aardig wat informatie over weten te verzamelen. Wat mij vooral opvalt is dat er geen kant en klare oplossing is, ieder lichaam verschilt, net als de wensen van de vrouw. Ik vind het dan ook goed dat er veel persoonlijke aandacht voor is, want zo kan je samen met de chirurg precies bespreken hoe je het voor je ziet en of daar ook echt de mogelijkheid voor is.

De moraal van het verhaal?

Ik vind dat we allemaal trots mogen zijn op ons lichaam, daar heeft een ander niets over te oordelen. Maar ik vind ook dat we niet alleen maar positief hoeven te zijn over ons eigen lichaam. Ik ben blij dat ik samen met mijn lijf al aardig wat doorstaan heb, maar baal er wel van hoe het er op sommige plekken uitziet…

Ben jij positief over je eigen lichaam? Of zijn er dingen die je voor jezelf wel zou willen veranderen?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Deze blog is tot stand gekomen d.m.v. een samenwerking.
Bron uitgelichte afbeelding;


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.