De eerste schoolweken
Persoonlijk

De eerste schoolweken… | Persoonlijke update |

Zo, even een update! Daan gaat nu bijna twee weken naar school en heeft zijn eerste zwemles gehad. We zijn in een nieuw ritme terecht gekomen, waarvan ik had verwacht dat het heel fijn zo zijn… Had ik verwacht ja, die eerste schoolweken vallen nog niet mee! Het is allemaal wennen met alle nieuwe dingen, een nieuw ritme en een opstandige kleuter…

De eerste schoolweken…

We hadden er lang naartoe geleefd, de eerste schooldag van Daan! Ik zag er helemaal naar uit, een beetje tijd voor mezelf, het huishouden en misschien wel sporten. Maar eerlijk is eerlijk, op dit moment voelt het alleen nog maar of ik van hot naar her aan het rennen ben…

Daan vond het de eerste week op school best lastig. Afscheid nemen is nog nooit zo zijn ding geweest en de eerste dagen was er dan ook veel verdriet. Hij heeft hele lieve juffen die hem goed op kunnen vangen, dus ik heb er alle vertrouwen is. Jeetje, wat is het weer een klein mannetje als je hem zo ziet tussen alle andere kinderen. In de tweede week ging het gelukkig al stukken beter! Hij weet wat er van hem verwacht wordt en het nieuwe is er nu wel af. Het afscheid gaat zonder tranen en volgens mij maakt hij zelfs vrienden!

Alleen die moeheid hรฉ… Jeetje, hij is echt bekaf. Op school hebben ze een continu rooster, elke dag van 830-1400. De eerste week heeft hij het met moeite vol gehouden. Deze week hebben we ervoor gekozen om hem een dagje thuis te houden in overleg met juf en dat heeft hem goed gedaan!

De eerste schoolweken waren dus een beetje hectisch, we moeten allemaal aan het nieuwe ritme wennen. Hopelijk vinden over een tijdje de rust die ik verwacht had en zijn we allemaal gewend aan alle nieuwe dingen.

Zwemles!

Wat ook nieuw was deze twee weken was zwemles. We hebben er voor gekozen om hem direct te laten beginnen. Hij is absoluut niet bang voor water en stamt op de camping zo de vijver in. Dus we hebben hem direct aangemeld en hij mocht dus ook nu beginnen. De eerste keer mochten we mee naar binnen. Hij vond het gelukkig heel leuk, alleen dat luisteren… Gelukkig had de zwemjuf hem door en komt dat vast helemaal goed! Volgende week moet hij alleen… Benieuwd of er dan ook tranen komen, of dat hij er weer net zoveel zin in heeft.

Hoe zijn de eerste schoolweken bij jullie gegaan?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.