Persoonlijk,  Ouderschap

Wel of geen foto’s van je kind online?

Zet je wel of geen foto’s van je kind online? Het is een onderwerp waar de meningen nogal over verschillen en dat mag natuurlijk! In deze blog vertel ik jullie hoe wij er thuis mee omgaan.

Foto’s van je kind online

Iedereen die mijn blog leest of mij op socialmedia volgt, weet dat ik wel foto’s van Daan deel. Toch zijn er wel dingen waar ik rekening mee houd en daar vertel ik je over in deze blog.

Privacy

Daan heeft natuurlijk ook zijn privacy, ook al is hij nog maar klein. Ik denk dan ook altijd erg goed na voordat ik iets over hem schrijf/deel en welke foto’s ik wel of juist niet online plaats. Je zou kunnen stellen dat als hij oud genoeg is er pas foto’s van hem online mogen. Echter sta je online voordat je er erg in hebt. Ik denk dat als je goed nadenkt over de dingen die je plaatst, het niet zoveel kwaad kan.

Wat plaats ik niet?

 • Foto’s zonder kleren. Ik weet dat het bij kinderen allemaal onschuldig is, maar je hoort soms zulke rare verhalen dat ik geen foto’s plaats van Daan waarbij zijn geslachtsdelen te zien zijn. Ook al is hij nog maar klein, ik vind het geen fijn idee. Foto’s van hem met een blote bast heb ik minder moeite mee, omdat mannen wel vaker met blote bast lopen, maar ik denk er wel altijd even over na.
 • Beschamende foto’s. Kleine kinderen doen soms gekke dingen en wat is er dan leuker om er een foto van te maken? Voor je eigen foto collectie is het natuurlijk super leuk en de rest van de wereld vind het misschien ook wel grappig. Foto’s die je online zet verdwijnen alleen nooit meer. Misschien vindt Daan het later helemaal niet fijn dat die foto’s online staan en dan?

Waar schrijf ik niet over?

Schrijven werkt voor mij soms ook wel therapeutisch, lekker alles van me af schrijven. Toch denk ik altijd goed na over wat ik schrijf, ik wil namelijk geen dingen online zetten die later schadelijk of beschamend voor Daan kunnen zijn. Daan heeft ook recht op zijn privรฉ leven en daarom zijn er soms dingen die spelen, waar ik niet over schrijf. Soms doe ik het ook wel zo dat ik er wel over schrijf, maar Daan er dan niet in betrek. Ik houd het dan heel algemeen.

Ik ben heel benieuwd hoe jullie thuis omgaan met het online zetten van foto’s en informatie over je kinderen (of over jezelf). Gaan jullie er een beetje hetzelfde mee om als ons of doe je het juist helemaal anders?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Bron uitgelichte afbeelding; Canva


 

One Comment

 • Will

  Ik zit niet op facebook enz, dus daar heb ik geen last van.
  Mijn kinderen zitten daar wel op en zetten wel veel foto’s op facebook enz.,
  maar dat is hun beslissing, ook al ben ik het er niet mee eens.
  Wil alleen niet dat ze er foto’s opzetten waar ik op sta.
  Daar hebben ze wel respect voor en doen dat dan ook niet.
  Ik vind dan ook dat iedereen dat voor zichzelf moet uitmaken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.