Opvoeding
Persoonlijk

Hoe Daan hopelijk terug kijkt op zijn opvoeding.

Ik vraag mezelf vaak af hoe Daan later terug gaat kijken op zijn opvoeding. Mijn man en ik hebben een duidelijk beeld voor ogen, maar is dat ook hoe Daan het later ziet?

Wat voor ouders zijn wij?

Ik denk dat wij vrij strenge ouders zijn. Er gelden ” veel” regels en we hechten erg aan onze normen en waarden. Daarnaast mag Daan ook wel echt kind zijn en fouten maken om van te leren. We hopen hier een goede balans in gevonden te hebben.

Hoe Daan ons nu vind…

Als ouders zijnde heb je natuurlijk geen idee wat je kind van zijn opvoeding vind. Of hij hetzelfde over onze normen en waarden denkt dat weten we natuurlijk nog niet. Daarnaast is Daan nu ook nog maar twee jaar en heeft hij er nog geen weet van. Hij vind het vooral heel vervelend dat veel dingen niet mogen of dat hij dingen nog niet zelf mag doen.

Hoe Daan later hopelijk terug kijkt.

Ondanks onze, in mijn ogen, vrij strenge opvoeding, hoop ik dat Daan er later wel blij mee is. Dat hij blij is met de normen en waarden die wij hem bij brengen en met een veilig gevoel terug kan kijken op zijn jeugd.

Mijn gevoel

Voor mijn eigen gevoel hoop ik vooral dat hij op kan groeien zonder zorgen en alles van ons kan leren wat hij verder nodig heeft in zijn leven. Ik hoop dat hij zich later netjes kan gedragen, behulpzaam is naar anderen en goed voor zichzelf kan zorgen.

Ik heb verteld hoe wij Daan proberen op te voeden en hoe ik hoop dat hij op zijn opvoeding terug kijkt. Hoe doen jullie dit thuis?


Update voorjaar 2018

Leuk om deze blog eens terug te lezen en een half jaar later de balans op te maken! Wij zijn nog steeds best wel streng, want onze kleine draak mag graag even uitdagen of een loopje met je nemen. Ondertussen is het ook een super lieve schat trouwens hoor! Het werkt nog steeds goed dat we alle drie de regels weten en ons er aan houden. Daan is natuurlijk heerlijk aan het peuter puberen wat het soms een beetje lastig maakt, maar hij gedraagt zich over het algemeen goed dus dat is wel fijn.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, InstagramBloglovin of Pinterest? [AdSense-A]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.