Persoonlijk

|| Maandoverzicht Januari 2021

Maandoverzicht januari 2021, want de eerste maand van het jaar zit er alweer op! Een maand waarin ik bezig wilde met veel goede voornemens. Wilde inderdaad, want het is niet allemaal gelukt! Het lukt mij nu eenmaal niet om alle ballen in de lucht te houden en dan ook nog eens extra dingen van mijzelf te verwachten. Dat geeft ook niet! Mijn kleuter was natuurlijk nog steeds thuis van school en dat was een grote uitdaging op zich…

Nu moet ik wel zeggen dat zowel de kleuter als ik een stuk relaxter waren dan de vorige periode dat hij niet naar school toe kon. Voor hem was het soms lastig dat ik echt moest werken en hij zichzelf even moest vermaken. Daarnaast moesten we samen ook een weg vinden in het doen van de schoolopdrachten, iets wat ons deze keer redelijk goed gelukt is!

Maandoverzicht Januari 2021

Vanaf nu wil ik na afloop van een maand even een maandoverzicht met jullie delen. Met daarin dingen die ik persoonlijk meegemaakt heb of dingen die er rondom te blog gebeurd zijn. Gewoon even lekker bijkletsen dus! Ik ben heel benieuwd hoe jullie het vinden. Zelf vind ik het wel leuk om even terug te kijken, het is alleen nog even zoeken naar hoe ik het het beste vorm kan geven.

Persoonlijk

Hierboven schreef ik al even over de lockdown. Eerlijk is eerlijk, die hele avondklok daar zit ik niet zo mee. Sporten kan toch al niet en qua visite gebeurd er ook niet veel hier thuis. Wat ik wel mis, is onze borrelavondjes met vrienden. Die doen we nu samen, ook gezellig, maar toch wel anders! Ook het shoppen mis ik niet echt, hoewel het de eerste weken wel een soort van afkicken was. Ik ging al niet veel naar de winkel, want met een mondkapje op krijg ik een soort paniek/hyperventilatie aanval. Geen idee waar het vandaag komt, want ik ben echt niet tegen mondkapjes ofzo, maar het is wel super vervelend.

De man des huizes doet dus de boodschappen. Hij werkt in de supermarkt en is er dus toch, net zo makkelijk als hij dan ook de boodschappen meeneemt. Ik maak netjes een lijstje, dus hij hoeft alleen maar alles te verzamelen en te betalen. Helaas bezorgd de Appie hier geen boodschappen, anders was dat zeker een goede optie geweest! Al heb ik nu mijn eigen knappe bezorger natuurlijk…

En verder… Verder is het rustig en hebben we onze draai gevonden. Natuurlijk ben ik ook blij dat Daan weer naar school kan. Niet zozeer voor mijzelf, maar wel voor hem. Ik heb mij namelijk best heel veel zorgen gemaakt!

Laten we gaan bakken!

Één van de redenen waarom één van mijn goede voornemens niet echt goed gaat, is dat ik een nieuwe hobby heb! Soms is het in mijn hoofd heel erg druk en ik ben erachter gekomen dat ik heel rustig wordt van bakken. Tegenwoordig ligt er dus altijd wel iets lekkers klaar. Hierin moet ik nog even op zoek gaan naar gezondere recepten! Recepten van de cakes die ik bak deel ik niet op de blog, maar alles wat ik in de slowcooker maak wel! Wat een heerlijk ding is dat ook… In januari kwamen de volgende recepten online; chocolade cake, koffielikeur fudge en pizza brood! Ken je de slowcooker nog niet? Lees dan eens dit artikel, waarin ik je alles vertel over de slowcooker.

Werken

Werken met een kleuter in huis vind ik best een uitdaging! Mijn to-do lijst is enorm lang, maar soms moeten er gewoon keuzes gemaakt hebben. Ik wil maximaal 30 uur per week met de blog etc. bezig zijn, dat betekent dat er soms echt dingen blijven liggen. Als Daan straks weer naar school is, dan hoop ik een inhaalslag te kunnen maken. Wel leer ik nu dat ik soms gewoon moet accepteren dat niet alles perfect kan zijn!

Wat ik verwacht van Februari 2021?

Ik hoop vooral dat er weer een beetje structuur in de dagen komt en dat het Daan goed doet om weer naar school te gaan. Daarnaast zijn mijn man en ik allebei jarig, geen groot feest, dus we moeten maar even gaan kijken hoe we het toch een beetje feestelijk kunnen maken! Verder staat er niet veel bijzonders op de planning, we gaan gewoon rustig verder.

Wat vond jij van het maandoverzicht januari 2021?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Stocksnap–894430 (Pixabay)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.