Persoonlijk

Mag ik je een complimentje geven?

Heb jij gisteren veel complimentjes gekregen? Complimentjes waar je helemaal niet op gerekend had? Nee? Dat is jammer, dan hebben de mensen om je heen niet meegekregen dat het gisteren complimentendag was… Een complimentje geven, daar hoeft het natuurlijk geen speciale dag voor te zijn, die hebben we allemaal zo nu en dan gewoon nodig! Dus, mag ik jou vandaag een complimentje geven?

Ik ken jou waarschijnlijk niet heel persoonlijk, dus ik houd het even neutraal, okรฉ?

Mag ik je een complimentje geven?

Mijn compliment aan jou is dat je een mooi persoon bent, als jij de keuzes die je maakt voor jezelf kunt rechtvaardigen. Daarbij ga ik er natuurlijk vanuit dat je de basis waarden en normen beheerst…

Jezelf respecteren is niet voor iedereen vanzelfsprekend, dus mijn complimenten als jij dit kan! Als je gerespecteerd wilt worden door anderen, dan begint dit natuurlijk bij jezelf. Als jij jezelf niet respecteert, dan kan je dat natuurlijk ook niet van anderen verwachten.

Zo makkelijk is dat niet!

Nee, daar ben ik het helemaal mee eens! Het is dan ook geen complimentje dat ik mijzelf zou geven, maar wat ik iedereen wel toe wens! Daarom ook dit complimentje voor iedereen, want je kunt er vast iets moois uit halen voor jezelf.

Een complimentje voor jezelf…

Goed voor jezelf zorgen is belangrijk en daar hoort ook geregeld een keer een complimentje bij. Veel mensen zijn van nature veel eisend richting zichzelf en kijken eerder naar de negatieve kanten dan naar de positieve kanten. Heel normaal en mens eigen, maar daardoor maken we het onszelf wel heel moeilijk!

Negativiteit zoekt immers negativiteit op!

Een complimentje aan jezelf geven is dus heel belangrijk. Het hoeft ook niet te gaan over iets heel groots, het kan ook iets kleins zijn. Wees iedere dag even lief voor jezelf en kijk aan het einde van de dag wat er goed is gegaan en waar je jezelf een complimentje over kunt geven.

Mijn complimentje aan mezelf?

Zoals ik al schreef ben ik niet iemand die altijd evenveel respect voor zichzelf heeft en complimentjes aan mezelf geven doe ik eigenlijk helemaal niet. Iets om aan te werken dus! Als ik kijk naar de afgelopen maanden dan denk ik dat ik mezelf een complimentje mag geven over het feit dat ik voor mezelf en het gezin gekozen heb. Ik kan nu beter kijken naar wat wij als gezin nodig hebben en me daarin niets aantrekken van wat anderen denken.

Ik heb het idee dat je aan een ideaal beeld van de maatschappij moet voldoen. Het vervelende is alleen dat voor iedereen dit beeld anders is en je gaat dus leven naar de maatstaven van anderen in plaats naar die van jezelf.

Kort gezegd? Ik wil mezelf complimenteren dat ik EINDELIJK voor mezelf gekozen heb en alleen de dingen doe waar ik energie uit haal! Dat moet ik ook blijven doen, want het voelt ontzettend goed!

Waar zou jij jezelf een complimentje over geven?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Eva Elijas (Pexels)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.