Persoonlijk

Memories, kleine jongetjes worden groot!

Eerder deze week heb je al kunnen lezen over mijn verjaardagsstress. De tijd vliegt voorbij en morgen wordt Daan echt alweer drie jaar! Vandaag blik ik even op zijn korte leventje tot nu toe terug. Even sentimenteel doen zo een dag voor zijn verjaardag ๐Ÿ˜‰

Hello little one!

15 september 2015, ik moest weer naar het ziekenhuis voor een controle. Ik stond sowieso al de hele zwangerschap onder toezicht van de gynaecoloog vanwege mijn maagverkleining. De zwangerschap viel mijn lichaam dan ook zwaar, maar met de kleine ging alles goed. Ik had een veel te hoge bloeddruk en mijn lichaam was gewoon op. Op 15 september 2015 werd dan ook besloten dan ik ingeleid zou worden. Er werd een ballonnetje geplaatst en het wachten was begonnen. Ik moest blijven en de volgende ochtend, 16 september 2015, zou ik ingeleid worden. Menno was er mooi op tijd, dus ik dacht kom maar op… Nou, dat bleek niet zomaar te gaan. Na de nodige medicatie om de weeรซn op te wekken, mislukte ruggenprikken en andere pijnbestrijding, kwam de ontsluiting niet verder dan 2-3 centimeter. Wat was ik blij dat ze ‘s avonds besloten dat ik een keizersnede zou krijgen! Dat ging allemaal heel vlot. ‘s Avonds laat is dan ook onze kleine vent geboren!

Het voelt als gisteren…

En dit hele verhaal, dat voelt als gisteren. Net als zijn eerste hapjes, zijn eerste stapjes en het gebrabbel van hem. Hoe hij heerlijk op mijn borst in slaap viel en de wereld ging ontdekken. Ondanks onze moeilijke start, is de tijd voorbij gevlogen. De tijd van de postnatale depressie, krampjes en reflux zijn voorbij. In die tijd hebben we wel eens gezegd dat we hoopten dat hij snel wat ouder werd. En nu is hij dat… En nu denken weg, was hij nog maar klein! Hoe clichรฉ ook, de tijd vliegt echt voorbij. Mijn kleine baby is een grote jongen aan het worden!

Jong geleerd, is oud gedaan

Als ik zie wat hij in het afgelopen jaar allemaal geleerd heeft, dan sta ik versteld. Lopen kon hij natuurlijk al voordat hij twee werd, maar hij is motorisch zo ontzettend handig! Praten was altijd nog een dingetje, maar sinds een maandje of twee gaat dit echt met sprongen vooruit! Hij kwebbelt en doet en we begrijpen steeds beter wat hij allemaal bedoeld. Verder is hij dol op puzzelen en spelletjes spelen, maar ook de Ipad vindt hij leuk. Als ik zie hoe handig hij daarmee is dan sta ik echt versteld! Natuurlijk zit hij er niet de hele dagen op en heeft hij gewoon zijn screen time, maar hij zoekt op Youtube en gaat vervolgens naar Videoland of Netflix om zijn favoriete serie te zoeken.

Drie jaar alweer!

En dan is morgen de dag dat hij alweer drie jaar oud wordt. Nog een jaartje en dan gaat hij al naar school! Op de peuterochtend waar hij heen gaat, mag hij nu een groep omhoog, naar de wat oudere kinderen. Daar zijn al veel vriendjes van hem heen gegaan, dus hij gaat er vast veel plezier hebben. Zo leuk, want hij zit er al vanaf dat hij vier maand oud was, dus ze groeien echt met elkaar mee. Ik was dan ook blij dat ze op het kinderdagverblijf peuterochtenden hadden, zodat hij, ondanks dat ik op dit moment niet werk, toch daar kon blijven. Het is een heerlijke plek, waar ik hem met alle vertrouwen naartoe breng. Afgelopen donderdag heeft hij afscheid genomen van zijn vriendjes in de groep en maandag mag hij naar de nieuwe groep.

Maar eerst morgen ๐Ÿ™‚

Morgen gaan we gezellig Daan zijn verjaardag vieren met de familie. Het wordt mooi weer, dus de tenten zetten we waarschijnlijk niet op. Mocht het wel gaan regenen, dan staat hij ook zo natuurlijk! Het wordt vast een hele gezellige dag en ik weet zeker dat hij goed verwend gaat worden ๐Ÿ˜‰ Volgende week zal ik er een leuk verslag over online zetten ๐Ÿ˜‰ . De rest van het weekend zal het rustig zijn op de blog, ik plaats nog een leuke recensie en natuurlijk de happiness quote, maar verder ga ik lekker van mijn ventje genieten. Volgende week een nieuwe week!


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram,ย Bloglovin of Pinterest?

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.