Persoonlijk

Mijn zwangerschap en bevalling…

Natuurlijk mag een vraag over de zwangerschap en bevalling niet ontbreken in de mama challenge 😉 . Zonder een zwangerschap en bevalling was je (in de meeste gevallen) geen moeder geworden. Iedereen zijn zwangerschap en bevalling zijn anders, vandaag vertel ik hoe het bij mij was!

Mijn zwangerschap en bevalling

Zwanger worden was niet makkelijk, zwanger zijn niet en de bevalling al helemaal niet 😉 . Maar goed, lekker cliché, we hebben er een mooi, lief mensje voor terug gekregen!

Zwanger worden

Zwanger worden ging bij ons niet vanzelf en zeker niet gemakkelijk. Ik heb er al eens een blog over geschreven, maar zal het hier nog even kort toelichten. Ooit was ik rond de 175 kilo, hierdoor kon ik niet zwanger worden zeiden de artsen. Ik heb een maagverkleining gehad en ben aardig wat afgevallen (en nu ook weer wat aangekomen, maar oké, daar gaat het nu niet over…). Een jaar lang mocht ik niet zwanger worden.

We waren net een tijdje bezig toen ik hevige buikpijnen kreeg. Ik bleek een een cyste op een van de eileiders te hebben. Diezelfde avond werd ik nog geopereerd, helaas hebben ze eileider moeten verwijderen, hij was gaan draaien en gewoon afgestorven. Bij een controle na deze operatie kwam de kinderwens ter sprake en de arts wilde verder onderzoek doen en ons niet langer door laten gaan. De onderzoeken waren geen pretje, maar we wisten wel wat de reden was (die ik liever niet online slinger).

We werden doorgestuurd naar het UMCG en starten daar in een vruchtbaarheidstraject. Na vele echo’s en hormooninjecties vond er een eerste IUI+ICSI behandeling plaats. Helaas liep die op niets uit. Het was december 2014 en vanwege de drukte rondom de feestdagen wilde ik een maandje overslaan. Iets in mij zei toch gaan en uit die poging ben ik zwanger geworden van Daan.

Zwanger zijn…

Ik vond zwanger zijn geen pretje. Natuurlijk waren we super gelukkig, maar ik kon merken dat mijn lichaam er moeite mee had. Ik belande vrij snel in de ziektewet door een veel te hoge bloeddruk en wat andere kwalen. Rond de 38 weken lukte het echt niet meer en werd besloten dat het voor mij en Daan beter was dat hij geboren zou worden. Ik werd dus opgenomen en ingeleid.

Bevallen

Ja dat bevallen was me een bevalling ;), ik snap helemaal waar de uitdrukking vandaag komt! Ik werd dus ingeleid, ‘s morgens vroeg al. De weeënopwekkers werden steeds hoger gezet, maar de ontsluiting bleef op 2 cm hangen… We besloten te gaan voor een ruggenprik, zodat de weeënopwekkers echt op vol konden staan. Na veel geprutst van een leerling (ja ik weet ze moeten het leren, maar dit was een drama), was het één groot bloedblad zonder dat er een ruggenprik in zat. Er werd gekozen voor andere pijnbestrijding (remifentanil), wat wel werkte. De ontsluiting bleef 2 cm en laat op de avond werd besloten om een keizersnede te doen. Halleluja! Voordat ik het wist lag ik op de OK, was er een ruggenprik gezet door iemand die het wel kon en lag mijn buik al open. Daar was hij dan, onze kleine Daan!

Terugblik

Achteraf is alles het waard geweest hoor, maar op sommige momenten had ik iets meer voor mezelf op moeten komen. Ach, ik heb er van geleerd! De zwangerschap, de bevalling, ik zou het zo weer overdoen. Het is echt zo dat je alles zo weer vergeten bent. De weg naar de zwangerschap toe, dat vind ik twijfelachtiger. De vele hormonen, dat was geen pretje. Ook de postnatale depressie was verschrikkelijk en ik ben heel bang dat het terug komt. Wij zouden graag een kindje adopteren, maar dat is niet voor ons weg gelegd. Voor nu genieten we dus lekker van Daan en wie weet dat de toekomst nog allemaal in petto heeft!

Hoe heb jij je zwangerschap en bevalling ervaren?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Uitgelichte afbeelding; Canva


4 Comments

 • Monica

  Ik heb ook geen makkelijke zwangerschap gehad en de bevallig vond ij ook redelijk dramatisch maar gelukkig was dat een aantal uur en niet maanden. Daardoor toch wel een angst voor weer zwanger worden overgehouden. Maar idd, we houden er zo een mooi mens aan over.

 • Virgilia

  Ik heb ook 2 keizersnede’s gehad,
  Dat ging best soepel allemaal
  Alleen bij de eerste was het onverwachts en totaal niet op voorbereid en de tweede was een geplande keizersnede dus we wisten dat hij vrijdag de 13de geboren werd ook dit vonden wij wel rot iets met vrijdag de 13de😂

 • Nicole Orriëns

  Ik was vijf keer zwanger en heb vijf bevallingen gehad. Ik vond mijn eerste en laatste bevallingen het lastigst. Die eindigden ook allebei in het ziekenhuis. En ik maar hopen dat de vijfde er gewoon zou uitvallen…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.