Persoonlijk

Moederdag 2019

Moederdag…

Voor de ene een fijne dag met een vrolijke noot, voor een ander veel meer beladen.

En dat, daar ben ik me heel erg bewust van…

Gelukkig heb ik mijn lieve mama nog. We zien elkaar regelmatig, ze past op Daan en we hebben het altijd goed samen.

Toen Daan er nog niet was, maar onze kinderwens enorm, vond ik het een lastige dag… Want ik wilde ook zo graag moeder worden! Maar aan de andere kant gunde ik iedereen ook een hele fijne dag, want hoe kan je iemand iets misgunnen wat je zelf zo graag wilt?

En dat brengt me bij het schrijven van deze blog… Ik wilde een leuke winactie organiseren rondom Moederdag. Niets spectaculairs, gewoon een leuk gebaar. Vorig jaar heb ik dit ook gedaan en ik vond het leuk! Maar… ik kreeg ook vreselijke reacties ๐Ÿ™

Hoe ik bij zo’n dag stil kon staan en iets weg wilde geven, terwijl ik geen idee had hoe het was om ongewenst kinderloos te zijn of mijn moeder te zijn verloren… Wauw, ik schrok echt! Zeker toen ik ook nog eens naar mijn hoofd geslingerd kreeg dat ik mijn kind had, dus niet moest zeuren. Het deed me pijn, maar ben nog altijd van mening dat bij een dag als Moederdag gewoon stil gestaan mag worden. Want wat ik eerder al schreef, hoe kan je iemand iets misgunnen wat je zelf zo graag wilt?

We zijn allemaal verbonden met een moeder. Of ze nou goed voor je was of niet, nog deel uit maakt van je leven of niet, je hebt een moeder. Als je moeder er niet meer is, dan snap ik heel goed dat Moederdag niet meer is zoals het was. Maar al je mooie en fijne herinneringen heb je hopelijk nog wel en ik wens iedereen toe dat hij op een fijne manier aan zijn moeder (terug) kan denken…

Aan de andere kant zijn er natuurlijke al die lieve (wens)mama’s die een kindje moeten missen. Een kindje dat niet geboren wordt, waardoor je geen mama wordt, alleen een wens mama, maar dat is anders. Of wat dacht je van al die mama’s die een kindje moeten missen omdat ze uit het leven weg gerukt zijn! Vreselijk en mijn gedachten zijn dan ook zeker bij jullie. Want juist een dag als Moederdag kan verdriet geven.

Maar verdriet mag er ook zijn op zo’n dag. Althans, als je het aan mij vraagt. Wat we ook kunnen doen is elkaar een beetje steunen op zo’n dag. Niet oordelen, maar een knuffel geven of luisterend oor bieden… Of juist heel veel lol maken! Laten we op zo’n dag aan elkaar denken en mooie herinneringen maken.

Steunen kan door er te zijn voor elkaar, net als herinneringen maken en een beetje lol hebben. Maar het kan ook door iemand (elkaar) iets te geven. Het hoeft niet groot en duur te zijn, het gaat om het gebaar! En dat gebaar wil ik graag maken… Natuurlijk naar mijn moeder, maar ook naar al mijn lieve lezers.

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks… โ™ฅ

Bron beeld; RODNAE PRroductions Pexels (Gratis stockfoto โ€“ Canva)

WINNAAR – Aan dit artikel was een winactie gekoppeld.
Deze winactie is gesloten en de winnaar heeft persoonlijk bericht ontvangen.

43 Comments

 • Sebas

  Asjemenou!!!
  Wrijf wrijf wrijf mn ogen uit en wat zien mn ogen.verbaasd verrast ontroert getriggerd blij kippevel over mn hele lijf wordt deze prijs gekoesterd in het hele gezin en wordt er alles aan gedaan:liken delen 5 sterren geven het van de daken schreeuwen de buurt wakker schudden alle dagbladen kenbaar maken dat jullie bestaan en niet meer om jullie heen kunnen.
  Pff pff pff ik ben uitgeraast wat maken jullie mij enthousiast en blij dat ik en mijn geliefden kans mogen maken op deze ik wordt er stil van prijs!
  Renate van zijp. liefste doe je ook gezellig mee!

  • Sjuul B

   hallo, teneerste wat heb je dit prachtig geschreven poeh krijg bijna tranen in me ogen en het kippenvel is er zeker! ik zou mijn moeder de cadeaubon zo geven en samen een leuk dagje gaan shoppen! mijn moeder verdient het puur omdat ze altijd voor me klaarstaat. Ik ben zo blij dat ik haar heb en wil haar ook nooit meer kwijt. Ik wil dat ze eens aan haar zelf denkt in plaats van andere want ze staat altijd klaar voor andere en daardoor vergeet ze zichzelf weleens. En ik wil haar op Moederdag het gebaar geven dat ik ook voor haar klaarsta net als zij voor mij en dat ze alles bij mij kwijt kan want onze band is zeker heel sterk. Maar dat is een band tussen moeder en kind vaal wel denk ik! Ik hoop natuurlijk dat ik dit win maar zo niet wil ik degene die dit wel wint feliciteren en tegen iedereen zeggen dat ze hun familie lief moeten hebben want die zijn degene die er altijd voor je zijn. Xx

 • Sharon v Bregt

  Ik denk dat ik, met mijn kindjes, iets leuk voor oma ga kopen. Oma staat altijd coor ons klaar en de kinderen iets voor haar laten kopen dat vinden ze geweldig.

 • Natasja Weij-Homan

  Ik zou hem graag willen winnen voor mijn
  moeder. Ze staat altijd voor me klaar.

  Veel last van ongemakken van haar schouder en buik maar toch helpt ze ons afgelopen dagen met de overkapping plaatsen, waardoor ze zich nu amper aan of uit kan kleden door de pijn.

  Daarom gun ik haar deze action bon, ze mag namelijk graag winkelen bij de action!

  Nu maar duimen ๐Ÿ€

 • Karen de Jong

  Wat een leuke actie!! Het gaat inderdaad om het gebaar maar dit is toch echt wel een leuke prijs!! Ik zou hiermee iets leuks halen voor mijn schoonmoeder. Ze is helemaal gek op ons zoontje ( en hij op haar) en helpt ons waar ze maar kan.. haar eigen 2 zoons ( waaronder mijn Man) doen niks meer voor haar op moederdag. Ik hoop haar dus even in het zonnetje te mogen zetten!

 • Marijke Horjus

  Ik zou samen met onze kinderen Ylva en Arvin wat voor mijn moeder kopenโ™ก ze word dan vast boos Haha want ze wil nooit cadeaus ontvangen ze geeft het liefst cadeaus weg! Een lekker douche pakketje voor haar stellen dat kan zeker van het bedrag! Erg leuk om onze moeder/oma even te verwennen๐Ÿ’–

  • Lonneke

   Mijn moeder maakt graag kaarten en voor die tien euro kan ze echt wel los bij action.
   Moederdag blijft voor veel mensen een beladen iets, maar ook fantastisch toch om te zien hoe mensen hun mamaโ€™s in het zonnetje zetten, kindjes iets op school maken. Hoop alleen dat scholen ook aandacht besteden aan de kindjes zonder mama.

 • Kristel Gubbels-daemen

  Wat vervelend dat je vorig jaar zo’n reacties op je blog hebt gekregen. Daarom vind ik de campagne doeislief zo goed. Mensen zijn goed vooral op internet om hele nare dingen te zeggen. We moeten meer genieten en aardig zijn tegen anderen.

  Ik vind het een super gebaar van je. Ik wil hem graag winnen voor mijn moeder die ondanks haar lichamelijke kwaaltjes altijd klaarstaat voor haar 4 kleindochters. Lijkt me erg leuk om iets door hun te laten uitzoeken. Misschien iets leuks om kaarten te maken of een leuke tuinsteker. Ben benieuwd wat ze kiezen

 • Marloes

  Voor mijn lieve moeder van 83. Al vanaf het begin zo’n superfan van de Action. Ze komt er bijna eigenlijk nooit meer, omdat ze slecht ter bern is, maar ik ga graag met haar op pad.

  Normaal geef ik haar een bloeiende plant met moederdag. Hoe leuk is het dan om er een dagje uit van te maken. Lekker lunchen en dan los in de Action!!

 • Femke Dekker

  Mijn moeder is op vakantie als het moederdag is. Ik zou graag samen met mijn kids iets uitzoeken van de bon en mijn moeder daarmee verrassen als ze weer thuis komt van vakantie! Nog geen idee wat we uit gaan zoeken … je weet van te voren nooit wat voor leuks je tegen komt bij de Action ๐Ÿ™‚

 • Cindy Framke

  Ten eerste wil ik even zeggen dat je dit heel mooi heb geschreven. Voor mij is moederdag ook een dag met een dubbel gevoel. Mijn moeder is 3 jaar geleden overleden dus moederdag is voor mij ook anders geworden sinds zij er niet meer is. Toch een dag met een traan. Maar aan de andere kant ook een dag met een lach omdat ik ook zelf een trotse mama mag zijn van 3 prachtige meiden. En voor mijn meiden probeer ik dan toch van zoโ€™n dag te genieten. Dat had mijn moeder ook zeker gewild.
  Wat een leuk gebaar dat je een cadeaubon weggeeft. Ik zou hem gebruiken voor ons gezinnetje voor ons nieuwe huisje.

 • Sharon de Ridder

  โค๏ธโค๏ธโค๏ธโค๏ธโค๏ธ

  Ik hoef geen kans te maken; wilde alleen even zeggen dat ik dit superlief vind!

  โค๏ธโค๏ธโค๏ธโค๏ธโค๏ธ

 • Wendy van Zetten

  ๐Ÿ˜๐Ÿ˜Wauw wauw Wauwie van deze verwennerij wordt mijn lieve moeder zeker heel blij zou heel graag deze action cadeaukaart voor haar willen winnen wie wil dat nou niet ๐Ÿ™‚ #Pureverwennerij van haar energie en goede zorgen voor mij en iedereen wordt ik zeker mega blij ๐Ÿ’ž Ze heeft pas een nieuw huisje en is er erg druk mee bezig helaas is mijn stiefvader vrijdag overleden ๐Ÿ˜ฆ gun haar deze kaart voor het nieuwe huisje ik kan de pijn niet wegnemen maar ze verdient het echt wat ze desondanks allemaal doet โค Nu maar heel hard hopen dat er veel geluk mijn kant op mag komen zodat het verrassen van de liefste en beste moeder beginnen๐Ÿ€๐Ÿ’•๐Ÿ€

 • Mariรซtte

  Wat een mooie blog heb je weer geschreven. Jammer dat je vorig jaar zoveel nare reacties hebt ontvangen (lekker naast je neerleggen hoor).
  Ik doe mee voor mezelf. Als moeder van 2 zorgintensieve jongens, krijg ik nooit een spontaan moederdagcadeautje van ze. Moet ik ze (vaak) helpen herinneren en samen iets met ze kopen (zo ook met mijn verjaardag trouwens).
  Dat geeft niets, maar zou het leuk vinden om (ongevraagd) eens een cadeautje te krijgen, daarom doe ik mee voor mezelf.

 • Marian B

  Wat lief van je dat je dit weggeeft. Het gaat zeker om het gebaar. Ik denk dat ik er iets leuks van koop voor mijn eigen lieve moeder, iets voor in hun nieuwe huis.

 • Bets

  Wat heb je dit toch netjes omschreven, mijn complimenten.
  Ik zou de cadeaubon geven aan mijn moeder en dan samen er op uitgaan om er iets leuks voor te halen. Bij de action genoeg keuze en zeker voor lage prijsjes!!

  • Ingrid L

   Wat leuk, ik zou mijn moeder verrassen met een cadeau. Leuk decoratie voor in de tuin, dat vindt zij altijd mooi. En nisschien iets van chocolade. Bij action vind je altijd wel iets!

 • Will

  Ik vind dit een heel lief gebaar, zoโ€™n actioncadeaubon, voor moederdag.
  Ik kom graag bij deze winkel, je kunt er zoveel leuke dingetjes kopen.
  Mijn moeder leeft helaas niet meer, anders had ik haar graag even weer verwent.
  Zij heeft nog wel meegemaakt dat ik twee kindjes heb geadopteerd, maar niet dat ik vijf heerlijke kleinkinderen heb gekregen.
  Wat mij leuk lijkt is om samen met mijn oudste kleindochter een leuk cadeautje te kopen voor haar moeder.
  Zij kan haar moeder dan even verwennen op Moederdag en ik kan mijn dochter bedanken voor alles wat ze voor mij betekent.
  Ik volg op Bloglovin en doe heel graag mee met deze leuke winactie voor moederdag.

 • Jacqueline Roose

  Een lieve moederdag-actie Nadia! Je bedoelingen waren zo goed, jammer dat er dan zoveel kwetsende reacties op komen. Gelukkig heb je de moed gehad om toch weer een leuke moederdag actie te plaatsen. Mijn moeder is er niet meer en mis haar ontzettend! Daarom zou ik graag deze cadeaukaart gebruiken samen met mijn dochter Martine! Maken we er een gezellige moeder-dochter shopdag van!

 • leoni

  Wat leuk ๐Ÿ™‚ ik doe heel graag mee voor mijn lieve moeder. Ik zou dan zelf wat leuke dingetjes voor haar kopen om haar huisje een zomers tintje te geven. Dit is bij de action goed mogelijk, en anders leg ik er nog iets bij. Mijn moeder vind woonaccessoires altijd leuk om te krijgen, en we hebben ook nog eens de zelfde smaak, dus dan vind ik er zelf iets van kopen voor haar leuker, dan heb ik er net wat meer moeite voor gedaan ๐Ÿ˜‰

 • Laura

  Ik ben heel blij met mijn moeder en ik zou haar graag verrassen met leuke cadeautjes van de action.
  De chocolaatjes doen het natuurlijk altijd goed, maar bij action hebben ze ook hele gezellige decoraties voor in huis waarmee ze haar woonkamer op kan vrolijken. Ik denk dat we gezellig samen zouden gaan, hebben we meteen een leuk ‘uitje’ ๐Ÿ˜€

 • Lisa Polman

  Ik zou deze cadeaubon aan mijn moeder willen geven zodat ze iets leuks voor haar zelf kan kopen maar ze mag natuurlijk ook iets voor mij kopen ๐Ÿ˜‰

 • angelique kievit

  Ik zou voor mijn(onze)moeder een fotolijst kopen. Het plan is om van alle vijf de kleinkinders een foto te maken en die moet natuurlijk in een fotolijst en bij de Action is er keuze zat! En heb ik gelijk een reden dat ik naar de Action moet haha

 • Ling

  Een kleine aardigheidje is altijd leuk voor mijn moeder. Ze kookt regelmatig voor ons zodat we alleen hoeven aanschuiven na een lange werkdag. Dat is heel fijn! Zo genieten we van haar kookkunst.

 • Erika van koert

  Wat leuk !
  Ik heb geen moeder waar ik iets aan hoef te geven maar ik ben zelf moeder dus ik zou knutsel spullen voor mijn eigen kinderen halen

 • Nicky

  Wat leuk! Bij de Action heb je altijd wel wat leuks, kan me niet voorstellen dat iemand daar met lege handen de winkel uitloopt ๐Ÿ˜‰ Ik denk dat ik er een paar bloempotten of bloembakken van koop voor mijn moeder mocht ik de gelukkige zijn.

 • Marijke

  Leuk! Ik zou met de bon zelf gaan winkelen, bij de Action slaag je altijd voor originele cadeaus! Voor mijn moeder, mijn kinderen of misschien wel voor mezelf!

 • Suzanne Hin (Sue Hin op Facebook)

  Ah wat lief en wat een belachelijke reacties kreeg je vorig jaar, hopelijk reageren mensen nu niet zo. Moederdag valt voor ons een beetje gek, want dan vieren we de verjaardag van mijn dochter. De 10 euro zou ik dan ook gebruiken voor feestartikelen bij de action.

 • Mariรซlle

  Wat usper lief en leuk dat je deze action cadeaubon beschikbaar stelt voor iemand om te winnen. Ik doe niet mee aan de winactie, omdat ik vind dat iemand dit moet winnen die dit echt goed kan gebruiken. Ik wens iedereen die meedoet heel veel geluk en hopelijk win jij ๐Ÿ˜‰

 • Anita H.

  Tot nu toe kwam ik zelden bij een Action. Maar heel toevallig opent er morgen een nieuwe Action in mijn woonplaats!! Misschien ga ik er morgen zelfs een kijkje nemen (wellicht openingsacties). Die 10 euro wil ik wel graag zelf gaan besteden. Ik heb nog geen idee aan wat precies; wat ik wel weet is dat bij deze winkel altijd wel iets aan je handen blijft plakken. Veel voor weinig en zoveel leuks!

 • Marloes

  Ik schreef het volgende gedicht:

  Geen kinderstemmen hier in huis
  Wel dribbelende voetjes
  Geen luiers, doekjes, rompertjes
  Wel natte vieze toetjes
  Geen drift- of puberbuien
  Wel opvoeden en troosten bij pijn
  Geen kalverliefde of liefdesverdriet
  Wel er ALTIJD voor ze zijn

  Mijn liefsten zijn mijn meiden
  Het zijn mijn honden die ik verwen
  En die me supertrots maken
  Ik ben blij dat ik een boxermoeder ben.

 • Monique van Dusschoten

  Wat een prachtig en mooi geschreven verhaal over moederdag. Natuurlijk ervaart iedereen moederdag anders en dat heb je zo heel mooi verwoord. Ik waag graag een klein kansje voor de leuke prijs. Een Action cadeaubon is altijd super leuk om te krijgen maar zeker om weg te geven. Ik zou heel graag mijn eigen moeder willen verrassen hiermee. Zij heeft het rond moederdag altijd wat moeilijker omdat ze haar eigen moeder mist en nooit die band heeft kunnen/mogen opbouwen die ze zo graag wilde. Dit zou misschien toch een klein lichtpuntje voor haar mogen zijn. En zodra ze de bon gaat uitgeven maken we er samen een gezellige dag van. Mooi om later op terug te kijken.

 • Joโ€™s Daughter

  Voor mijn moeder, ze is de allerliefste!!! Dat zullen veel vrouwen vinden, maar mijn moeder Silvia is รฉcht de allerliefste. Ze is naast mijn moeder ook mijn allerbeste vriendin. Elke dag dat ik het moeilijk heb troost ze mij, haalt herinneringen op & spreekt me moed in. Wat hebben we vaak samen gehuild en gelachen. Zaterdags met een versterkende kop thee en een lekker koekje erbij uren kletsen, voel ik me meer met haar verbonden dan ooit. We delen alles, en zijn zoโ€™n eenheid. Ze steunt me altijd, vooral met het feit dat ik waarschijnlijk zelf nooit moeder zal worden. Terwijl vriendinnen dat wel al zijn/binnenkort wordenโ€ฆ. zoiets blijft lastig. Je begrijpt dat ik enorm veel bewondering voor mijn moeder heb!!! ร‰รฉn van mijn mooiste herinneringen is een jaarlijks terugkerend iets, samen op Moederdag kijken naar 1 van onze favoriete films ooit, Mary Poppins. En heel hard (en vals) meezingen met Spoonfull of Sugar. Traditie die me zรณ dierbaar is en altijd gelukkig maakt. Mama gaat nu zelf door een donkere periode, is chronisch ziek en ze moet binnenkort ook geopereerd worden. Dus een fijne Action bon, waarvoor heel wat knutsel en frutsel materialen. Of een fijn notitieboek om alles van zich af te schrijven klinkt fantastisch. Mijn moeder is dan wel beresterk, weet zeker dat ze moet huilen mocht ze worden uitgekozen. Ze wordt namelijk bijna nooit door andere mensen in het zonnetje gezet & ik vind het tijd voor verandering. Dus doe ik graag mee om haar enorm blij te maken, dank je wel voor deze kans!

 • Lisette Kleiweg

  Wat lief, de internet trollen die je lieve gebaar niet waarderen mogen terugkruipen onder de (anonieme) steen waar ze vandaan zijn gekomen. Dan druk ik me nog netjes uit…..
  Ik doe ook graag mee, ik zou hem aan mijn schoondochter geven, want ze is net mama en heeft mij oma gemaakt.

 • Charlotte

  Mijn moeder en ik zijn behoorlijk close. Altijd is het gezellig en fijn elkaar te zien. Kan haar alles zeggen, ze wordt nooit boos. Dus ik hoop dat zij een Action bon verdien(d). Dan kan mam een lekker geurtje kopen of een nieuwe bakvorm. Ze laat het graag overal in huis lekker ruiken. Genieten van haar vanille-cake doe ik enorm!! Of gewoon schilmesjes die kan ze goed gebruiken. Maar ik laat het graag aan haar over als ik gekozen wordt hier. Hoop zo mijn moeder te verwennen! Doe je ons beiden een plezier? Gaan we straks de gangpaden van Action verkennen? Op zoek naar Moederdag geluk… Weet zeker met jou lieve kado kan onze dag niet meer stuk!!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.