Bloggen,  Persoonlijk

Mooie foto’s maken, voor de blog of privé, dat doe ik zo!

Mooie foto’s maken, dat willen we allemaal! Ik was in het bezit van een mooie camera, echter ontwikkelt de technologie zich zo snel, dat mijn telefoon mooiere foto’s maakt dan mijn camera. Toch heeft fotografie de laatste jaren wel mijn aandacht getrokken! Uiteraard doe ik voor Happinessfromme altijd mijn best om mooie foto’s te maken, maar ik vind het ook heel erg leuk om foto’s te maken voor privé doeleinden.

Waardoor mijn aandacht getrokken is? Ik denk dat dit mede komt door programma’s als ‘Het Perfecte Plaatje’. Een foto maken is zoveel meer dan even op het schermpje kijken en op de opnameknop drukken. Er zijn dingen waar ik zelf ook niet altijd bij stil sta tijdens het maken van een foto, het volgen van een fotografie opleiding/cursus lijkt mij dan ook ontzettend leerzaam!

Mooie foto’s maken

Ik merk aan mijzelf dat ik foto’s voor Happinessfromme op een hele andere manier maak dan onze privé foto’s. Mooie foto’s maken voor de blog vind ik lastiger, omdat ik alles altijd goed weer wil geven. Zeker als het gaat om een product wil ik alles goed in beeld brengen. Bij privé kiekjes let ik daar veel minder op. Dit zijn vaker spontane foto’s die ik snel even neem en waarbij ik veel herinneringen heb. Een foto hoeft dan niet weer te geven hoe de situatie precies was, dat zit namelijk in mijn herinneringen.

Foto’s maken met een professionele camera

Helaas heb ik op dit moment geen professionele camera. Het is geen kleine aanschaf en ik vind dat ik ook echt met zo’n camera om moet kunnen gaan als ik er één heb. Als je mij nu bijvoorbeeld het verschil vraagt tussen Canon lenzen en Nikon lenzen dan heb ik werkelijk geen idee. Natuurlijk zie ik dat het om een ander merk gaat, maar waarschijnlijk zitten er verder ook verschillen in!

Een fotografie cursus/opleiding volgen

Een professionele camera lijkt mij dus geweldig. Ik zou ook best mijn geld willen verdienen met het maken van foto’s. Zoals ik al schreef wil en moet ik daarvoor wel eerst veel meer kennis opdoen over dit soort camera’s. Het lijkt mij dan ook geweldig om een fotografie cursus/opleiding te volgen en veel meer te leren over fotografie.

Mooie foto’s maken met je mobiel

Op dit moment gebruik ik dus mijn mobiel voor het maken van foto’s voor zowel de blog als privé. Ik moet zeggen dat ik daar heel tevreden over ben! Soms is het wel even zoeken naar een goede opstelling, een goede belichting en de juist instellingen, maar dat is bij een professionele camera natuurlijk niet anders. Al doende leert men ook natuurlijk, ik leer nog elke keer weer bij als ik iets nieuws probeer tijdens het maken van foto’s.

Fotografen in de dop…

Kinderen van tegenwoordig groeien op met veel meer technologie om zich heen dan ik vroeger. Als ik naar Daan kijk dan zie ik dat hij dingen enorm snel oppakt. Zo heeft hij bijvoorbeeld een Kidizoom Vloggercam en een oude telefoon van ons. Met beide apparaten kan hij foto’s en filmpjes maken. Geregeld kijken wij even terug naar wat hij gemaakt heeft en ik moet zeggen dat het best goed gaat!

Nog niet geremd door regeltjes!

Waar ik graag meer zou willen leren over fotografie, de ‘goede’ manieren, de ‘regels’ en alle andere dingen die van belang zijn, is Daan nog heerlijk ongeremd. Hij doet de dingen zoals hij het mooi vindt en dat vind ik bijzonder om te zien! Soms denk ik dat het ook wel heel erg fijn is dat je niet door allerlei geleerde dingen afgeremd wordt, terwijl het aan de andere kant natuurlijk voor veel scherpere foto’s kan zorgen. Een mix van beide aspecten zou heel puur zijn!

Mooie foto’s maken, hoe doe jij dat?

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Bron (uitgelichte) afbeelding(en); George Milton Pexels (Gratis stockfoto – Canva)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.