Persoonlijk

Een ode aan de pakketbezorger en postbode?!

Een ode aan de pakketbezorger en postbode, want de pakketbezorger en postbode zijn je beste vriend, of niet? Wij hebben super lieve bezorgers van PostNL, alles wordt altijd netjes bezorgd en ze zijn altijd vriendelijk! Afgelopen periode moeten ook zij, net als vele anderen, keihard werken om iedereen op tijd van hun pakketjes en post te voorzien.  Natuurlijk gaat er ook weleens wat mis en natuurlijk zijn er bedrijven waarmee ik liever niets laat bezorgen, maar over het algemeen ben ik super blij met onze bezorgers! Daarom vandaag, een ode aan de pakketbezorger en postbode!

Bestel jij ook zo gemakkelijk (en veel) online? Ik doe dat eigenlijk altijd al, dat komt met name door het beperkte aanbod van winkels hier in het dorp. In het centrum staan meer panden leeg dan dat er bezet zijn. De afgelopen jaren zijn alle toffe winkels vertrokken uit het straatbeeld hier. Natuurlijk wil ik de lokale ondernemers steunen, maar dan moeten ze hier wel in de buurt zitten natuurlijk! Online is dus een fijne oplossing, maar al mijn pakketjes moeten natuurlijk ook bezorg worden!

Een ode aan de pakketbezorger en postbode…

Ach, wat rijmt dat ook lekker hè! Laat ik beginnen met dat ik er niet over twijfel dat niet iedereen even blij is met zijn pakketbezorger en/of postbode. Bij ons is dat ook niet altijd goed geweest. Op dit moment hebben we al een hele tijd hele fijne bezorgers (van PostNL) en dat mag ook weleens gezegd worden. Alles wordt eigenlijk altijd op tijd geleverd. Natuurlijk is het wegens de drukte weleens een dag later, maar je weet dat dit met alle maatregelen nu eenmaal kan gebeuren.

Piep, piep…

Hoor je hem ook in je oren? De PostNL auto’s hebben zo’n heerlijk herkenbaar piepje als ze er zijn. Het is hier thuis al zo erg dat Daan het herkent. Nog erger, hij denkt dat hij alles van de postbode zelf krijgt, dat is dus zijn aller beste vriend! Ik kan er wel om lachen en de postbode ook wel volgens mij. Laatst had hij van zijn gespaarde geld een lego trein gekocht. (Want papa zijn lego speelgoed van vroeger is cool, maar een trein is ook heel tof! Voor zowel de kleuter als voor de papa natuurlijk!)Het was tijdens de sneeuw en gladheid dat hij bezorgd zou worden en ik had hem er dus al op voorbereid dat hij een dagje later zou komen.

Paniek!

En toen ineens, ik was in de bijkeuken bezig en hij begon ineens te schreeuwen. Hij had het piepje van de bus gehoord en de postbode liep met een mega groot pakket en een klein pakketje naar de buren verderop. Helemaal paniek, want daar zat vast zijn trein in en nu bracht hij hem bij andere kindjes. Dat viel natuurlijk mee, want hij gaf alleen het kleine pakketjes verderop en kwam dus gewoon Daan zijn trein brengen. Ik heb wel honderd keer gehoord dat de postbode zo lief was dat hij toch zijn trein had gebeld terwijl het buiten zo glad was. Gelukkig had hij een dagje ijsvrij en had hij de hele middag om zijn trein in elkaar te bouwen.

Een besef momentje…

Waar heel Nederland viel over het feit dat pakketjes er weer niet op tijd waren (want waarom zouden mensen van de post ook veilig moeten werken), was mijn kleuter de postbode enorm dankbaar. Natuurlijk was hij sip toen ik hem verteld had dat het waarschijnlijk een dagje langer duurde, maar hij begreep prima dat de postbode alleen kwam als het veilig kon. Die trein had hij natuurlijk keihard nodig, maar hij begreep ook dat het door de gladheid misschien niet veilig was om te rijden.

Dank denk ik bij mezelf, waarom kan een vijf jarig jongetje dit wel begrijpen en lukt het bij veel volwassenen niet? Natuurlijk is het vervelend als je pakketje er niet op tijd is, maar veiligheid staat voorop toch?

Als het ALTIJD maar mis gaat?

De frustraties die ontstaan als er altijd iets mis gaat (ook zonder corona regels en ijzel) kan ik dan weer wel heel goed begrijpen. Ik heb die frustraties met name bij DHL en het is intussen zo erg dat ik soms niet eens meer bij een webshop besteld als ik zie dat ze met DHL bezorgen. Waar ik bij PostNL altijd netjes geholpen wordt bij de klantenservice, is het bij DHL echt altijd afschuiven en je wacht maar. Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt, het is in mijn ogen dan maar net hoe je met je klanten omgaat als dit gebeurd…Ik hoor vaak genoeg dat de ervaring net andersom zijn, wellicht ligt het maar net aan de bezorgers.

Bij deze dus een ode aan de pakketbezorger en postbode!
Voor onze eigen, maar ook voor alle andere bezorgers die dit verdienen natuurlijk…

Bedankt dat jullie (bijna) altijd op tijd onze post en pakketjes bezorgen. Dat jullie dit fluitend doen, netjes met onze spullen omgaan en onthouden wat er moet gebeuren met een pakketjes als we een keer niet thuis zijn.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Siala–719262 (pixabay)

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.