Pakjesavond 2021
Persoonlijk

Pakjesavond 2021!

Dag Sinterklaasje, maar eerst vierden we pakjesavond 2021… Nu die beste oude man weer op de boot naar Spanje zit, bereiden we ons voor op de kerstdagen. Dat doen we natuurlijk niet voordat er cadeautjes waren. Afgelopen zaterdagavond vierden wij pakjesavond! Iets anders dan gepland was, maar wat hebben we het gezellig gehad! Daan is gigantisch verwend en noemde zichzelf echt een bofkont.

Ik vind het altijd leuk om te lezen hoe andere mensen pakjesavond (5 december) vieren. Vandaar ook deze blog, waarin ik jullie even mee terug neem naar ons pakjesavond dit jaar.

Pakjesavond 2021

Normaal vieren wij pakjesavond met alle neefjes en nichtjes, maar dit hebben we op het laatste moment toch omgegooid. Daan zijn neefjes zijn achter het ware verhaal achter Sinterklaas gekomen, terwijl Daan nog helemaal in zijn Sinterklaasbubbel leef. Natuurlijk beleeft hij wel wat spanning rondom Sinterklaas, maar verder vindt hij het helemaal geweldig. Ik vond het te spannend om het samen te vieren, bang dat Daan zijn bubbel op pakjesavond kapot klapt. We vierden het dit jaar dus klein, alleen met mijn ouders, maar dat maakte het niet minder gezellig!

Een Video van Sint

De avond begon met post voor Daan, een Video van Sint! We keken de dvd, die voor alle kinderen was. Want ja, Sinterklaas dacht natuurlijk dat iedereen er weer zou zijn! Gelukkig was er voor iedereen een dvd en keken de neefjes en nichtjes de dvd een dag later. Wij hebben al een aantal jaren Video van Sint en ik vind het echt een aanrader! Wat een plezier beleven ze er ieder jaar weer aan.

Pakjesavond 2021

Een pakjes speurtocht!

Naast de enveloppe met de dvd, was er ook nog een enveloppe voor Daan met een pakjesspeurtocht! Hij moest het hele huis door om zakjes met puzzelstukjes te vinden. Wat een lol en wat een fanatisme! Samen met oma heeft hij de puzzel gemaakt, om te ontdekken waar de cadeautjes verstopt lagen. Wat bleek? Toen opa en oma even met de hond aan het wandelen waren geweest, hadden de Sint en pieten de pakjes op de chill kamer gezet!

Pakjesavond 2021

Uitpakken maar!

Toen de cadeautjes gevonden waren, moesten ze natuurlijk uitgepakt worden! Er waren voor iedereen cadeautjes, maar ja, het is een kinderfeest, dus de meeste waren wel voor Daan. Wat is hij ontzettend verwend. Ik denk dat Sinterklaas het hele jaar door cadeautjes bij elkaar gezocht heeft en daarnaast zat er ook nog iets in de zak voor hem, omdat hij altijd zo goed helpt bij het reviewen van spelletjes. Maar goed, dat laatste weet hij niet, maar hij was er wel super blij mee!

Wat zat er in de zak?

Alles wat er op zijn verlanglijstje stond zat gewoon in de zak! Zo kreeg hij een mooie Pikachu knuffel (alleen dan wel uit China, want ja, het budget is ook niet oneindig hè). Daarnaast stond het spel Minecraft voor de Switch op zijn lijstje, daar zijn Daan en papa de hele zondag zoet mee geweest… LEGO mag natuurlijk ook niet ontbreken! Hij kreeg bouwsetjes van LEGO Stuntz en een set van LEGO City mag natuurlijk ook niet ontbreken; het Politie Gevangentransport.

Daarnaast zat er ook nog een pyama in de grote zak, een setje klei dat je in de oven af kunt bakken, een kleine setje LEGO Technic, een Spiderman memoryspel en natuurlijk nog wat lekkers.

Pakjesavond 2021

Een extra’tje!

Sinterklaas had als extra’tje ook nog twee hele toffe spelletjes in de zak gedaan! Het spel Catan Junior en het spel 30 Seconds junior. We hebben ze nog niet gespeeld, maar Daan was super enthousiast! Zodra we aan het spelen van de spelletjes toegekomen zijn, zal ik in een mooie review alles wat je moet weten over deze spelletjes met je delen!

Het was geslaagd!

Ondanks dat we pakjesavond 2021 dus anders vierden dan voorgaande jaren, hebben we er allemaal van genoten! Kijk dat blije koppie van Daan ook op de foto, dat zegt toch genoeg… De sinterklaastijd is nu echt voorbij, tijd voor de kerst! De man des huizes is helemaal in zijn nopjes, terwijl ik er veel minder mee heb. Ach, de gezelligheid in huis vind ik wel leuk, dus we moeten de kerstspullen maar tevoorschijn toveren!

Hebben jullie ook een fijne pakjesavond gehad?

Kindersandalen kopen, waar let je op 7 tips!
Door snel groeiende kindervoeten moeten wij ieder jaar wel nieuwe kindersandalen kopen. Daan is een kind dat het heerlijk vindt om sandalen te dragen! Over het design van de sandalen zijn we het niet altijd met elkaar eens. Daan gaat vooral voor sandalen die lekker zitten en goed lopen, terwijl ik ook wel kijk naar hoe ze eruitzien. Ondertussen vinden we vaak een mooie tussenweg! We kopen kindersandalen die goed bij Daan zijn kleding passen, maar daarnaast ook heel lekker lopen! Gerelateerd
Verder Lezen
De pandaband, hoe de panda's ooit muziek als ontbijt hadden!
“Niet met je eten spelen!” De PandaBand heeft dat misschien nog niet gehoord, maar ik weet zeker dat veel kinderen het wel bekend voorkomt! Je kunt natuurlijk op heel veel manieren muziek maken, maar kan dat ook met je eten? De PandaBand doet daar een ontdekking over, maar over de muziekinstrumenten ook het einde van het lied halen… Dat is de vraag! Gerelateerd
Verder Lezen
Les Papattes, strategisch houten spel voor buiten!
Les Papattes is een strategisch houten spel voor buiten. Wij namen Les Papattes mee naar de camping en zijn helemaal enthousiast! Het is ideaal om gezellig samen te spelen als het mooi weer is! Daarbij is het spel niet alleen voor kinderen, maar ook de papa’s en mama’s kunnen het prima tegen elkaar spelen! In dit artikel ga ik meer vertellen over Les Papattes. Gerelateerd
Verder Lezen
Gebruik maken van een nanny service als oppas in huis.
Gebruik maken van een nanny service als oppas aan huis hoor je bij ons in de omgeving (Groningen) niet zoveel. Over het algemeen worden kinderen opgevangen via de kinderopvang of door opa’s en oma’s. Toch zijn er situaties waarin gebruik maken van een nanny service wel heel erg fijn is!  Daarover meer in dit artikel en ik geef je natuurlijk ook een tip omtrent de zoektocht naar een goede nanny. Gerelateerd
Verder Lezen
Spekkie en Sproet - Een speurder let altijd op!
Spekkie en Sproet – Een speurder let altijd op! is één van de boeken uit de nieuwe leesboeken serie van; Ik leer lezen met Zwijsen! Deze serie is geschreven door bekende schrijvers. Leren lezen wordt nog leuker met deze boeken voor beginnende lezers. Paul van Loon, Bette Westera, Manon Sikkel, Yorick Goldewijk en nog veel meer andere schrijvers werkten mee aan de nieuwe serie Ik leer lezen met Zwijsen. Wij lazen het boek “Spekkie en Sproet – Een speurder let altijd op!” en in dit artikel lees je meer over dit boek. Gerelateerd
Verder Lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.