Pakjesavond 2021
Persoonlijk

Pakjesavond 2021!

Dag Sinterklaasje, maar eerst vierden we pakjesavond 2021… Nu die beste oude man weer op de boot naar Spanje zit, bereiden we ons voor op de kerstdagen. Dat doen we natuurlijk niet voordat er cadeautjes waren. Afgelopen zaterdagavond vierden wij pakjesavond! Iets anders dan gepland was, maar wat hebben we het gezellig gehad! Daan is gigantisch verwend en noemde zichzelf echt een bofkont.

Ik vind het altijd leuk om te lezen hoe andere mensen pakjesavond (5 december) vieren. Vandaar ook deze blog, waarin ik jullie even mee terug neem naar ons pakjesavond dit jaar.

Pakjesavond 2021

Normaal vieren wij pakjesavond met alle neefjes en nichtjes, maar dit hebben we op het laatste moment toch omgegooid. Daan zijn neefjes zijn achter het ware verhaal achter Sinterklaas gekomen, terwijl Daan nog helemaal in zijn Sinterklaasbubbel leef. Natuurlijk beleeft hij wel wat spanning rondom Sinterklaas, maar verder vindt hij het helemaal geweldig. Ik vond het te spannend om het samen te vieren, bang dat Daan zijn bubbel op pakjesavond kapot klapt. We vierden het dit jaar dus klein, alleen met mijn ouders, maar dat maakte het niet minder gezellig!

Een Video van Sint

De avond begon met post voor Daan, een Video van Sint! We keken de dvd, die voor alle kinderen was. Want ja, Sinterklaas dacht natuurlijk dat iedereen er weer zou zijn! Gelukkig was er voor iedereen een dvd en keken de neefjes en nichtjes de dvd een dag later. Wij hebben al een aantal jaren Video van Sint en ik vind het echt een aanrader! Wat een plezier beleven ze er ieder jaar weer aan.

Pakjesavond 2021

Een pakjes speurtocht!

Naast de enveloppe met de dvd, was er ook nog een enveloppe voor Daan met een pakjesspeurtocht! Hij moest het hele huis door om zakjes met puzzelstukjes te vinden. Wat een lol en wat een fanatisme! Samen met oma heeft hij de puzzel gemaakt, om te ontdekken waar de cadeautjes verstopt lagen. Wat bleek? Toen opa en oma even met de hond aan het wandelen waren geweest, hadden de Sint en pieten de pakjes op de chill kamer gezet!

Pakjesavond 2021

Uitpakken maar!

Toen de cadeautjes gevonden waren, moesten ze natuurlijk uitgepakt worden! Er waren voor iedereen cadeautjes, maar ja, het is een kinderfeest, dus de meeste waren wel voor Daan. Wat is hij ontzettend verwend. Ik denk dat Sinterklaas het hele jaar door cadeautjes bij elkaar gezocht heeft en daarnaast zat er ook nog iets in de zak voor hem, omdat hij altijd zo goed helpt bij het reviewen van spelletjes. Maar goed, dat laatste weet hij niet, maar hij was er wel super blij mee!

Wat zat er in de zak?

Alles wat er op zijn verlanglijstje stond zat gewoon in de zak! Zo kreeg hij een mooie Pikachu knuffel (alleen dan wel uit China, want ja, het budget is ook niet oneindig hΓ¨). Daarnaast stond het spel Minecraft voor de Switch op zijn lijstje, daar zijn Daan en papa de hele zondag zoet mee geweest… LEGO mag natuurlijk ook niet ontbreken! Hij kreeg bouwsetjes van LEGO Stuntz en een set van LEGO City mag natuurlijk ook niet ontbreken; het Politie Gevangentransport.

Daarnaast zat er ook nog een pyama in de grote zak, een setje klei dat je in de oven af kunt bakken, een kleine setje LEGO Technic, een Spiderman memoryspel en natuurlijk nog wat lekkers.

Pakjesavond 2021

Een extra’tje!

Sinterklaas had als extra’tje ook nog twee hele toffe spelletjes in de zak gedaan! Het spel Catan Junior en het spel 30 Seconds junior. We hebben ze nog niet gespeeld, maar Daan was super enthousiast! Zodra we aan het spelen van de spelletjes toegekomen zijn, zal ik in een mooie review alles wat je moet weten over deze spelletjes met je delen!

Het was geslaagd!

Ondanks dat we pakjesavond 2021 dus anders vierden dan voorgaande jaren, hebben we er allemaal van genoten! Kijk dat blije koppie van Daan ook op de foto, dat zegt toch genoeg… De sinterklaastijd is nu echt voorbij, tijd voor de kerst! De man des huizes is helemaal in zijn nopjes, terwijl ik er veel minder mee heb. Ach, de gezelligheid in huis vind ik wel leuk, dus we moeten de kerstspullen maar tevoorschijn toveren!

Hebben jullie ook een fijne pakjesavond gehad?

Mijn droomhuis gezocht!
Hoe fijn wij ook wonen in ons huis, dromen over je droomhuis mag natuurlijk altijd! Meedoen aan een programma als droomhuis gezocht lijkt mij dan ook fantastisch. Niet dat mijn dromen binnen ons budget vallen, maar daar gaat het niet om. Ik vind het bijvoorbeeld ook heerlijk om op Funda rond te struinen. Wat een prachtige huizen kom je soms tegen! Het leuke aan je eigen droomhuis bedenken is dat je alles kan doen wat je maar wilt. Ik heb natuurlijk ook wel mijn wensenlijstje als alles kan… Ook leuk om te lezen...
Verder Lezen
Snel internet, niet meer weg te denken!
Snel internet, wij kunnen daar echt niet meer zonder! Wij gebruiken internet bij zoveel dingen in ons leven. Denk bijvoorbeeld aan het thuiswerken, thuis school voor kinderen en natuurlijk het streamen van films en gamen. Wij hadden nog een hele tijd “langzaam” internet via de kabel. Ondertussen hebben is dat alweer een tijdje glasvezel en wat een verschil is dat! Ook leuk om te lezen...
Verder Lezen
Leren recyclen en sorteren
Vtech gaat voor groen! Leren recyclen en sorteren wordt een stuk leuker als het op een speelse manier gaat! Zo ben je zelf aan het bouwen aan een mooiere wereld, maar VTech helpt daar zelf ook aan mee! In dit artikel laat ik jullie het nieuwste wagenpark uit het VTech eco assortiment zien; de Sorteer & Leer Recycletruck (1-3 jaar) en het Toet Toet Auto’s Eco Trio Pack (1-5 jaar). Ook leuk om te lezen...
Verder Lezen
Een toiletkrukje, niet alleen handig voor kinderen!
Een toiletkrukje is echt onmisbaar met jonge kinderen in huis. Veel kinderen willen net als hun ouders ook graag op de grote wc zitten, maar die is natuurlijk nog veel te hoog. Een hele handige oplossing daarvoor is het toiletkrukje. Daarover in dit artikel meer en ik kan je alvast verklappen dat een toiletkrukje niet alleen handig is voor kinderen! Ook volwassenen kunnen enorm veel baat hebben bij een krukje. Ook leuk om te lezen...
Verder Lezen
Boelie en Mumi
“Boelie en Mumi en de fantastische reis naar het begin van de ochtend” geschreven door “Pepijn Lanen”. Pepijn Lanen, die je waarschijnlijk wel kent van De Jeugd van Tegenwoordig, schrijft een betoverend voorleesverhaal. De prachtige illustraties zijn van bekroond illustrator Joren Joshua. Boeli en Mumi (broer en zus) zijn al vroeg wakker. Terwijl Mama Reus en Papa Reus nog slapen, gaan ze op avontuur! Ook leuk om te lezen...
Verder Lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.