Persoonlijk

“Taboe”, waarom zou je er WEL over praten?

Wat een taboe is, dat is natuurlijk voor iedereen anders! Persoonlijk zijn er niet heel veel dingen waar ik niet over praat, maar dat heb je wellicht al gemerkt op de blog. Maar waarom kies ik ervoor om ook over die onderwerpen te schrijven?

Taboe?!

Zowel in het dagelijkse leven als op de blog zijn er voor mij maar weinig taboe’s. Dit is wie ik ben, wat ik mee heb gemaakt of wat mij interesseert. Dat sommige onderwerpen voor lezers misschien gevoelig liggen, dan kan ik begrijpen! We hebben natuurlijk niet allemaal dezelfde interesses, denkwijzes of levensstandaard. Maar waarom zou ik mij daar door laten weerhouden?

Niet alles wat ik op de blog publiceer zal alle lezers dus interesseren. Dat is logisch, wat jij leuk vindt, vindt een ander niet leuk en vice versa. Nu kan ik er natuurlijk voor kiezen om bepaalde onderwerpen te mijden om alle lezers tevreden te houden. Dat kan, maar dat doe ik dus niet. Iedereen heeft namelijk de keuze om verder te lezen of om weg te klikken. Dat doe ik zelf ook bij andere bloggers die ik volg! Sommige artikelen vind ik geweldig, maar andere artikelen open ik niet eens omdat het onderwerp mij niet aanspreekt.

Naast de normale huis, tuin en keuken onderwerpen (om ze maar even zo te noemen), plaats ik soms ook een blog met een onderwerp dat voor sommige mensen een taboe is. Eerlijk is eerlijk, soms vind ik het wel leuk om even te choqueren, maar soms vind ik ook dat een verhaal verteld moet worden! Even wat voorbeelden;

De blog over mijn maagverkleining;

Uit persoonlijke ervaringen weet ik hoe sommige mensen denken over mijn maagverkleining. Ik kan er dus voor kiezen om hier niets over te delen om mezelf te beschermen tegen nare opmerkingen. Maar waarom zou ik? Destijds heb ik een weloverwogen keuze gemaakt, een keuze waar ik nog altijd achter sta en die mijn veel gebracht heeft. De makkelijkste weg? Nee, in mijn ogen niet, want het was en is nog altijd keihard werken. Door mijn eerlijke ervaring te delen hoop ik te kunnen laten zien hoe het proces in zijn werk ging, waar ik tegenaan liep en wie weet heeft iemand iets aan mijn verhaal?

Mijn verhaal over zwanger worden;

Een kindje neem je niet, als moeder natuur het toelaat dat mag je jezelf gelukkig prijzen als je jezelf in je leven papa of mama mag noemen. Vruchtbaarheidsproblemen komen bij veel meer mensen voor dan dat je zou denken, er rust alleen een enorme taboe op. Enerzijds snap ik dat, maar anderzijds is het soms gewoon zo en kan je er niet veel aan doen! Ik heb ons verhaal WEL gedeeld, natuurlijk met toestemming van de man des huizes. Waarom? Om te laten zien dat het niet altijd vanzelfsprekend is, dat je voor een medisch traject kunt kiezen en wat dit allemaal met zich mee brengt.

En toen was daar een postnatale depressie;

Gek genoeg vond ik het best lastig om over dit onderwerp te schrijven. Maar ik vond dat ik het moest doen! Als ik er dan voor kies om open te zijn, vond ik ook dat ik hierover moest vertellen. Niet alle vrouwen met een postnatale depressie worden serieus genomen en dat is een kwalijke zaak! Een postnatale depressie kan gekke dingen met je doen en als je niet de juiste hulp zoekt/krijgt, dan kan dat nare gevolgen hebben. Godzijdank zag mijn moeder op tijd de signalen, heb ik hulp gezocht en mezelf eruit geknokt. Door mijn verhaal te delen hoop ik aan vrouwen te laten zien wat er met je kan gebeuren als je een postnatale depressie krijgt en ze aan te moedigen om de juiste hulp te zoeken.

Ik kreeg de opmerking of ik er wel over na had gedacht wat Daan ervan zou vinden als hij dit ooit zou lezen. Jazeker heb ik dat! En wat mij betreft mag hij dit prima weten. Ook mijn moeder heeft een postnatale depressie gehad, maar ik heb haar er nooit minder leuk om gevonden. Daarbij, als mijn moeder er geen ervaring mee had, had ze het nooit bij mij herkend! Datzelfde geldt trouwens voor het zwanger worden, het traject hoeft geen geheim te zijn voor Daan. Mocht hij er ooit vragen over hebben, dan beantwoorden wij die gewoon!

Naast de blogs op mijn eigen website heb ik ook een gastartikel geschreven over zwanger worden en de postnatale depressie. Een compleet artikel dat te vinden is op AndersdanVerwacht.

Niets persoonlijks, maar onderwerpen met een taboe!

Bovenstaande blogs zijn natuurlijk allemaal persoonlijke verhalen. Maar naast deze persoonlijke verhalen kies ik soms ook voor een onderwerp dat voor sommige mensen een taboe is. Soms betreft een dergelijk artikel een samenwerking, maar ik moet er wel bij zeggen dat ik er alleen over schrijf als het mij aanspreekt en als ik ook denk dat het een toevoeging kan zijn op de blog!

Happinessfromme is een family&lifestyle blog, waar wat mij betreft ruimte is voor veel verschillende onderwerpen. Van het ouderschap, de kinderen, je relatie tot aan artikelen speciaal voor vrouwen of voor mannen! Eigenlijk schrijf ik over allerlei onderwerpen die je in het dagelijkse leven tegen kan komen!

Zo schreef ik een aantal jaar geleden een blog over erotische roman’s, dat was in de tijd dat 50 tinten enorm populair was. Nu maak ik er geen geheim van dat ik dat soort boeken erg leuk vind, maar toch merkte ik dat niet alle vrouwen toe wilden geven dat ze de boeken lazen, maar wel het hele verhaal kenden! Hรฉ, we zijn allemaal mensen en baby’s komen er niet vanzelf! Daarvoor moet je wel bepaalde handelingen verrichten! Die handelingen kan je natuurlijk zo spannend maken als je zelf wilt!

Toen ik dus een tijdje geleden benaderd werd over een opdracht die te maken had met seksspeeltjes, dacht ik, waarom niet? Misschien vind jij het helemaal niets, vind je het geweldig of heb je het misschien nog nooit geprobeerd? Mijn persoonlijke ervaringen deel ik dan weer niet, maar ik vind het wel heel erg leuk om erover te schrijven! Seksualiteit is toch iets waar (bijna) iedereen iets mee doet! Seksspeeltjes kunnen super leuk zijn, ja je moet ervoor open staan en niet iedereen zal het leuk vinden, dus waarom geen blog erover? Ik heb er in elk geval plezier aan beleefd om erover te schrijven…

Natuurlijk had ik opmerkingen verwacht, dat mag! Ja, ik heb voor die blog betaald gekregen, maar dat betekend niet dat ik hem met minder plezier geschreven heb of dat ik niet achter het onderwerp sta. Het onderwerp zou niet bij de blog passen, want wat als kinderen het zouden lezen? Tsja, dat kan natuurlijk, maar mijn doelgroep is niet kinderen. Dus als ze de blog al lezen, dan zijn ze er naar op zoek geweest. Mijn doelgroep is met name ouders (vrouwen) en er zijn met mij vast meer vrouwen die dit onderwerp wel leuk vinden! En als niet? Dan doe je gewoon hetzelfde als wat ik ook bij andere bloggers doe. Niet klikken en verder lezen, maar gewoon het artikel overslaan en wachten op de volgende blog met een onderwerp dat mij wel interesseert!

Jezelf zijn

Wat bij mij voorop staat tijdens het bloggen is dat ik dicht bij mezelf blijf. Ik schrijf artikelen waar ik niet voor betaald krijg en artikelen waar ik wel voor betaald krijg. Past een onderwerp niet bij mij, maar kan ik er wel geld mee verdienen? Tsja, dan houdt het in de meeste gevallen gewoon op. Want wat ik zeg, ik wil lekker mezelf zijn en dit ook naar voren laten komen op de blog. Dat een artikel soms voor lezers een soort van choquerend kan zijn, dan kan natuurlijk. Wat ik eerder al zei, we zijn allemaal anders en laten we daar vooral dankbaar voor zijn! Gelukkig hebben we ook allemaal zelf de vrijheid om een link aan te klikken en zelf te beslissen of we verder willen lezen.

Even nieuwsgierig! Ben jij iemand die overal over praat of liever veel voor jezelf houdt?
En wat als je iemand met je verhaal zou kunnen helpen?
Ga je onderwerpen waar bij veel mensen een taboe op ligt uit de weg
of vind je het net als ik leuk om er juist wel over te praten?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?
Bron uitgelichte afbeelding; Canva


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.