Laten we er SAMEN een fijne Kerst van maken
Persoonlijk

Laten we er SAMEN een fijne Kerst van maken

Op Happinessfromme lees je vrijwel nooit over Corona. Corona brengt nou niet bepaald happiness, het zorgt meer voor angst en verdeeldheid. Ik snap dat mensen soms vragen hebben, het niet eens zijn met de regels of hun bedenkingen hebben bij de routekaart (om het dan ook maar even zo te noemen). Kerst komt eraan en dat maakt dat het nog lastiger is om je aan de regels te houden, want dat SAMEN is voor veel mensen juist met Kerst zo belangrijk! Dus zullen we elkaar beloven dat we er SAMEN een fijne Kerst van maken? Voor jezelf en voor anderen, want dat kunnen we samen!

SAMEN is niet alleen…

Laten we er SAMEN een fijne Kerst van maken

Want samen is niet alleen, of nou ja, dit jaar eigenlijk wel. Op het moment dat ik dit artikel schrijf is het nog niet duidelijk wat de regels omtrent de Kerstdagen gaan worden. Nu hoop ik dat we met zijn allen niet de regels af gaan wachten, maar voor onszelf verstandige beslissingen gaan nemen. Wat is dan verstandig?

Allereerst blijf gewoon lekker thuis als je ziek bent. Hoe vervelend het ook is, niemand wil het hopelijk op zijn geweten hebben dat hij/zij andere mensen per ongeluk aansteekt. Daarnaast is het denk ik ook belangrijk om naar de algemene gezondheid van de “groep” mensen te kijken. Hoe vervelend ook, kwetsbare mensen moeten extra goed oppassen. Kies in dat geval voor bijvoorbeeld een kleiner gezelschap of verspreid bezoeken over meerdere dagen. Kwetsbare mensen kunnen hier zelf ook een andere keuze in maken, dat is helemaal aan hen zelf vind ik. Veel oudere mensen accepteren de risico’s ondertussen, omdat de eenzaamheid voor hen veel erger is.

We vinden er allemaal iets van…

Natuurlijk vinden we allemaal iets van Corona zelf, maar ook van de maatregelen! Ook ik vind daar iets van, maar dat laat ik in dit artikelen even in het midden. Discussiëren kan je volop op social media, dus voor de discussies verwijs ik je graag daar naartoe. Waar ik ook iets van vind is de manier waarop we met elkaar omgaan in deze tijd, want dat vind ik soms echt wel om te janken hoor. Hoewel ik ook super mooie initiatieven zie, overheerst verdeeldheid, zeker als je op social media zit wordt je dagelijks overspoeld met berichten die flinke discussies oproepen. Tegenwoordig scroll ik dat soort berichten voorbij, de reacties van de verschillende “kampen” roepen bij mij veel negativiteit op, maar brengen voor mij verder niets met zich mee.

Een fijne Kerst voor iedereen

De Kerstdagen komen eraan, een tijd waarin gezelligheid voorop staat. Hoewel veel mensen deze Kerst waarschijnlijk anders gaan beleven dan andere jaren, zijn er ook in de voorbereidingen een aantal dingen die anders moeten. Aangezien we niet volop gebruik kunnen maken van de horeca zullen we zelf de keuken in moeten. Daarvoor moeten de boodschappen gedaan worden en natuurlijk shoppen we ook volop voor leuke cadeaus! Dat kan allemaal, maar laten we ook aan de winkelmedewerkers denken. Die hebben het normaal al razend druk rond de kerstdagen, maar met alle regels is het werk er natuurlijk niet leuker op geworden.

Dus winkel zoveel mogelijk alleen, doe dat op tijd en met je mondkapje op. Door nu al na te denken over de Kerst boodschappen kan je ook nu al de houdbare artikelen kopen. Op die manier hoef je de dagen voor Kerst alleen nog maar de verse producten halen! Nee, dat is niet leuk, dat is niet hoe je het gewend bent, maar het hele jaar is al anders dan normaal. Denk aan alle medewerkers die voor je klaar staan en hun best doen om alles in goede banen te lijden ondanks alle regels. Heb een beetje respect voor elkaar, denk aan de Kerst gedachte en pas je dit jaar gewoon even aan, zodat ook de winkelmedewerkers gezond de Kerstdagen kunnen vieren en gezond het nieuwe jaar in kunnen luiden!

#Steundehoreca

Zit jij er niet op te wachten om boodschappen te doen in de drukke tijd die gaat komen? Dat snap ik helemaal, dat doe ik ook niet namelijk! Ondertussen heb ik een fijne voorraad aan houdbare artikelen en neemt mijn man de verse boodschappen mee. Daarnaast besteed ik het kerstdiner graag uit… Heb je die mogelijkheid niet, kijk dan eens wat de lokale horeca je te bieden heeft. Daarmee help je niet alleen jezelf, maar steun je ook nog eens de horeca! Veel restaurants hebben toffe boxen en/of diners samengesteld die je af kunt halen of kunt laten bezorgen. Ik kan die initiatieven alleen maar aanmoedigen, want ze hebben het al zwaar genoeg.

Misschien alleen, maar wel samen

De kans is natuurlijk aanwezig dat je deze Kerst toch alleen gaat vieren. Dat is niet leuk, want juist na zo’n heftig jaar verlang je naar mensen om je heen! Kijk samen naar oplossingen als eenzaamheid dreigt. Misschien is videobellen een optie, misschien kan één iemand op bezoek gaan, maak een tof filmpje of stuur foto’s. Kook een lekkere maaltijd voor die buurvrouw die alleen is, maak voor opa/oma een mooie knutselwerkje of laat een leuke presentje bezorgen. Iedereen is anders en iedereen heeft een andere behoefte! Belangrijkste is om elkaar te laten weten dat je aan elkaar denkt, natuurlijk ben je dan nog steeds alleen, maar je weet ook dat er mensen zijn die aan je denken.

Want samen is niet alleen!

Er komt een tijd dat we alles weer normaal wordt, althans daar ga ik met al mijn positiviteit wel vanuit. Dat zal niet binnen nu en een paar weken zijn, maar de mensheid slaat zich door ergere dingen heen. Door nu samen verstandige beslissingen te nemen wat betreft het winkelen (op tijd en alleen), helpen we ook de zorg. Liever niet winkelen? Bestel bij de lokale horeca en laat het thuis bezorgen, zo steun je hen ook nog eens!

Door verstandige beslissingen te nemen, maken we er SAMEN een fijne Kerst van!

Dus… wat ik met dit artikel wil zeggen? Soms moet je de dingen die voor jou vanzelfsprekend zijn wel even anders doen. Denk op zo’n moment niet alleen aan jezelf, maar ook aan anderen. Voor niemand is Kerst dit jaar normaal, niet alleen in Nederland, maar in de hele wereld. Aanpassingsvermogen, creativiteit en gezond verstand zijn op deze momenten hele fijne eigenschappen die veel mensen bezitten. Dus maak gebruik van die eigenschappen en maak er SAMEN een fijne Kerst van! Laten we daarmee hopen dat dit dan de enige Kerst wordt die we op deze manier moeten vieren en dat volgend jaar alles weer normaal is.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.