sportschoolvrees
Persoonlijk

Help! Ik heb sportschoolvrees…

Sportschoolvrees? Jazeker… Laatst schreef ik een artikel over body positivity, een artikel waar ik ook helemaal achter sta! En hoewel ik over het algemeen dus best heel positief ben, is er รฉรฉn ding dat ik echt niet durf, iets waar ik me absoluut niet prettig bij voel en dat is naar de sportschool gaan. Maar ja, hoe pak je zoiets aan? Vast staat dat ik sowieso lekker ga sporten, de vraag is alleen nog even op welke manier?

Sportschoolvrees

Ik heb geen idee of het woord sportschoolvrees echt bestaat, maar ik vind het wel toepasselijk bij mijn gevoelens! Ik vind het namelijk dood eng om naar een sportschool te gaan. De gevoelens die ik krijg als ik er naar binnen ga… Een soort paniek en onzekerheid die ik niet van mezelf ken.

Het lijkt mij heerlijk om te kunnen sporten in de sportschool… Ik heb altijd met heel veel plezier gesport, niet in een sportschool, maar gewoon lekker met een team waterpoloรซn. Goed trainen en een wedstrijdje spelen, waarbij ook het plezier hoog in het vaandel staat! Die mogelijkheid is er nu niet meer, het valt allemaal gewoon niet te combineren op het moment, maar als het zou kunnen, dan zou ik zo weer beginnen!

Onzekerheid

Waar ik me in het zwembad absoluut niet onzeker voelde als ik ging trainen of een wedstrijd speelde, heb ik dat in een sportschool dus wel. Eigenlijk bizar, want in het zwembad heb je bijna niets aan, terwijl je je in de sportschool zo kan kleden als je zelf wilt.

Het is denk ik ook iets dat ik zelf in mijn hoofd heb. Je gaat natuurlijk naar een sportschool om fit te worden, om aan jezelf te werken, of je nu dik of dun bent. Daarvoor hoe je (nog) niet afgetraind te zijn, je doet het immers voor jezelf, althans dat is hoe ik het voor me zie. Ik heb alleen het idee dat als ik een sportschool binnen kom, mensen kijken en oordelen. Ja ik weet het, dat doen mensen sowieso wel, al zeggen ze van niet! En eigenlijk moet ik me daar dus niets van aantrekken. Dat lukt me eigenlijk overal prima, behalve dus met sporten!

Misschien is mijn onzekerheid ook een beetje onwetendheid… Ik heb nooit echt in een sportschool gesport en ik zou dus ook niet weten waar ik moet beginnen. Daar kan je natuurlijk altijd hulp bij vragen en krijgen, maar het is wel weer een drempel.

De oplossing?

Nou, die heb ik dus nog niet gevonden!

Ik heb wel een hele leuke (budget) sportoutfit gevonden, verkrijgbaar in grote maten! Want leuke sportkleding maakt mij in ieder geval al een heel stuk zekerder. Ook heb ik een kist vol met gave sportartikelen bij elkaar gesprokkeld. Op deze manier kan ik in ieder geval thuis al lekker gaan sporten. (Binnenkort zal ik een blog aan mijn outfit en de sportartikelen wijden.) Maar hiermee heb ik nog niet mijn sportschoolvrees overwonnen.

Samen sporten is misschien een oplossing, maar dan moet ik iemand vinden die gelijk gestemd is ๐Ÿ˜‰ . Sporten om fitter te worden en niet om afgetraind te worden. Maar ja, naar welke sportschool ga je dan? Het liefst wel รฉรฉn waar ik me niet aangestaard voel en รฉรฉn met een goede begeleiding. Misschien is dat het wel gewoon, meegesleept worden en je sport maatje niet in de steek laten. Daar ben ik wel gevoelig voor! Maar toch blijft die angst, die drempels die je over moet. En ja, ik kan natuurlijk gewoon zeggen ik ga het gewoon doen! Dat roepen is ook super makkelijk, maar in de praktijk vind ik het toch echt lastig.

Ben ik de enige of kan jij je ook wel in dit stuk vinden?

Het is iets persoonlijks…

Ergens voel ik nu al die branden vingers boven de toetsenborden van lezers… Want als je iets wilt dan moet je het gewoon doen! Ben je niet gewoon te lui om te sporten. Ga er gewoon heen en trek je er niets van aan! Allemaal helemaal waar en nee ik ben trouwens niet te lui… Het is gewoon een drempel die voor mij op dit moment zo hoog is dat ik er (nog) niet over kom. En wat ik al zei, de oplossing is er nog niet! Ik denk dat iedereen zijn persoonlijke issues heeft, dingen waar een ander het probleem misschien niet in ziet, maar waar je dus heel erg mee kunt zitten. Wat in elk geval al helpt is elkaar helpen om de drempels over te komen en niet alvast je (voor)oordelen de wereld in slingeren…

Heb jij wel eens iets overwonnen wat je echt heel erg lastig vond? Hoe heb je dat aangepakt?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.