Terugblik 2020
Persoonlijk

Terugblik 2020, een bijzonder jaar!

Ieder jaar blik ik even terug op het afgelopen jaar. Meestal haal ik de mooie momenten nog eens terug, sta ik stil bij verdrietige dingen en kijk ik wat ik geleerd heb ik het afgelopen jaar. Hoewel het voor iedereen natuurlijk een heel raar jaar is geweest, hebben wij het ook wel heel leuk gehad! Ik probeer het negatieve zoveel mogelijk langs mij heen te laten gaan en mij vooral te focussen op het positieve! Het lukt niet altijd, maar het geeft wel meer rust… Mijn terugblik 2020, beknopt, maar volgens mij staan alle belangrijke dingen er wel in!

Terugblik 2020

Begin 2020 hadden we natuurlijk wel al van corona gehoord, maar het was nog een ver van onze bed show! In Januari gingen wij nog gezellig de boodschappen in Duitsland doen en in februari zijn we nog een weekendje weg geweest. We zijn het nieuwe jaar dus goed begonnen, al werd ik eind februari wel heel ziek.

Ik had het ontzettend benauwd, hele hoge koorts en hoestte me de longen uit het lijf. In die tijd mocht je met deze klachten gewoon naar de huisarts en kreeg ik medicijnen tegen de benauwdheid. Al met al ben ik bijna 3 weken ziek geweest en de benauwdheid is nooit helemaal weggetrokken. Nu had ik hier als kind ook wel al last van, maar het is natuurlijk fijner als het weg is! Of het Corona is geweest? Ik heb werkelijk waar geen idee. Het enige dat ik weet is dat ik nog nooit zo ziek ben geweest…

Na februari veranderde er natuurlijk heel veel. We gingen leven in het “nieuwe” normaal. Persoonlijke ben ik een echte huismus en zijn er niet heel veel dingen die ik mis. Het spontane is eraf, dat vind ik nog wel het lastigste denk ik. Wel vond ik een nieuwe hobby, haken! Ik kan het iedereen aanraden, want het is zo rustgevend!

Daan mistte school heel erg, wat ik helemaal kan begrijpen! Ik mistte het ook dat hij naar school kon. Als hij zich niet prettig voelt, dan ga je dat merken in zijn gedrag. Hoewel we kozen voor een stabiele opvang basis, mistte hij juf, zijn vriendjes en de uitdaging. We hebben alles op alles gezet om thuis met hem aan de slag te gaan, maar dat lukte niet. Zijn motto: ik ben niet op school, daar moet ik leren en thuis mag ik spelen. De frustraties liepen van beide kanten hoog op en in overleg met juf hebben we besloten om ermee te stoppen. Een kindje dat lekker in zijn vel zit is het aller belangrijkste.

Op een gegeven moment ging de camping open en hebben we daar veel tijd doorgebracht. Daan had daar de ruimte om lekker te spelen en konden wij lekker uitrusten van alle indrukken, maatregelen en de veranderende maatschappij. Want eerlijk is eerlijk, dat we ons leven nu even anders in moeten delen, daar kan ik op dit moment prima mee leven. Wat ik niet fijn vind is de grimmigheid die overal heerst, de verschillende kampen en het recalcitrante gedrag.

Wat was het fijn toen alles weer een beetje open ging. Daan heeft zijn logopedie af kunnen ronden, hij kon weer verder met zwemlessen en natuurlijk weer lekker naar school! Op school is het echt prima geregeld, de sfeer is er fijn en ik als ouders voel me ook prima bij de genomen maatregelen.

Terugblik 2020, op de helft!

Het werd zomervakantie en we konden lekker drie weken op vakantie. Okรฉ, op een half uurtje rijden van ons eigen huis, maar we konden er wel even lekker op uit! Waar we er normaal veel op uit gaan, bleven we nu lekker op de camping. Daan heeft zich heel erg vermaakt en dat is het belangrijkste! Af en toe kwam er een neefje logeren en we hadden zelf ook af en toe visite en een logรฉ. Ik kan echt zeggen dat het een fijne vakantie was!

Tijdens de vakantie hebben we ook de tijd gehad om na te denken en dat heeft wel veranderingen met zich meegebracht. Ik heb mijn baan opgezegd en werk nu alleen nog maar thuis voor mezelf. Een lastige keuze, maar Menno gaf aan dat hij het een fijn idee zou vinden als ik thuis zou blijven. Daan vindt het ook heel fijn en dat geeft mij een goed gevoel. Ik mis het werken wel heel erg en ooit komt er een tijd dat ik weer een super leuke baan vindt, die helemaal bij mij past, maar voor nu is het zo ook prima. Er is nu ruimte voor andere dingen, zowel praktisch als voor nieuwe wensen en dromen!

We zitten nu aan het einde van het jaar, weer in een lockdown. De eerste lockdown hebben we soms echt moeten puzzelen met de opvang voor Daan. Hoewel het altijd wel lukte, wilden wij hem zeker niet van hot naar her sleuren. Menno en ik zijn toen zoveel mogelijk om elkaar heen gaan werken. Nu hoeft dat niet meer, want ik mijn eigen werk gewoon zo indelen als ik zelf wil. Het geeft heel veel rust in huis en dat vind ik in deze tijd heel belangrijk!

Al met al was het een vreemd jaar. Een jaar waarin het leven beperkingen kreeg, maar ook een jaar waarin wij zelf beslissingen hebben genomen die hopelijk positief gaan uitpakken. Op naar een nieuw jaar, waarin er hopelijk veel dingen in de positieve zin gaan veranderen!

Wat je op de foto’s ziet?

Ik moest even goed graven, waar ik normaal heel veel foto’s maak, was het nu even goed zoeken! Ik denk dat deze foto’s het beste passen bij deze terugblik 2020!

De eerste foto is van Menno en Daan die lekker aan het eten zijn bij het eettentje waar we altijd eten als we in Duitsland boodschappen gaan doen. Ik ben benieuwd of die nog open is als we er weer heen mogen!

Op de tweede foto zijn we lekker aan het genieten in Wildlands… Het was er allemaal super goed geregeld en we hebben een fijne dag gehad destijds.

Van thuiszitten word je creatief! We bouwden een gave tent in de tuin, die je op de derde foto ziet, waar Daan heel wat uren speelplezier in heeft gehad.

Op de foto links onder in de hoek zie je Daan met twee neefjes. Oma paste op en soms had Daan geluk en was hij niet alleen! Hij vindt het namelijk heerlijk als zijn neefjes er ook zijn, want dan kunnen ze lekker samen spelen.

We hebben ons best gedaan met thuis leren! Iedere dag maakten wij een planning, dat was het enige wat fijn was, want van leren is niet heel veel terecht gekomen… Ik ben benieuwd hoe dat de aankomende tijd gaan worden trouwens!

Op de laatste foto zie je mijn haakwerkje. Hier was ik nog druk aan het oefenen met lapjes, maar tegenwoordig kan ik ook al poppetjes e.d. haken!

Dit was mijn beknopte terugblik 2020, hoe kijk jij terug op 2020?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.