Persoonlijk

Hé, hoe gaat het me jou dan?

Het is al een tijdje geleden dat jullie wat van me gehoord hebben… Dat was niet de bedoeling, maar je kunt je tijd maar één keer aan iets besteden en daar lag het probleem! Ik probeer mijn lifestyle aan te passen en daar heb ik veel tijd en aandacht voor nodig gehad! Nog steeds hoor, maar gelukkig heb ik een beetje tijd gevonden om een update te schrijven!

Hoe gaat het?

Een lifestyle change dus, ja ik weet het, dat heb ik vaker geprobeerd, maar deze keer gaat het verrassend goed! Ik sta er zelf van te kijken… Vertrouwen hebben is het belangrijkste, met voor mij als extra punt dat het niet perfect hoeft te gaan, maar goed ook goed genoeg is. Ik, als perfectionist die mega streberig is, is loslaten en accepteren soms een dingetje, maar het gaat om het uiteindelijke resultaat en niet om alle tussen stappen.

Anders eten

Mijn goede voornemen was gezonder en fitter worden. Ik heb er bewust niet voor gekozen om als doel afvallen te kiezen. Dat heb ik al zo vaak gedaan, is nooit echt goed gelukt en ik werd er ook niet gelukkig van. Gezonder en fitter dus! Vorig jaar heb ik ergens het idee gehad dat ik geen (of heel weinig) koolhydraten wilde eten. Nou, dat heeft nog geen maand geduurd, ik voelde me mega ongelukkig en kon er mijn draai niet in vinden. Nee, het moet wel iets zijn wat ik vol kan houden, wat mijn nieuwe manier van eten is. Geloof het of niet, ik heb iets gevonden dat werkt voor mij!

Ik ben een hele slechte ontbijter, ik krijg gewoon niets weg. Wat vaak wel goed gaat is een shake. Dit heb ik vorig jaar ook veel gedronken, maar nadat ik de etiketten eens las, schrok ik me de pleuris! Ik dacht ik doet het goed, maar toen ik zag hoeveel suiker en andere onnodige stoffen er in mijn shake zaten was ik even van slag. Het was geen wonder dat het niet werkte!

Achteraf had ik het kunnen weten, mijn shake waren vrij goedkoop en suiker is nu eenmaal een goedkoop product. Ik ben op zoek gegaan naar een product met minder rommel erin, die vond ik, maar daar hing wel een prijskaartje aan. Of althans, het is een vrij grote uitgave in één keer, maar als ik zie wat ik verder niet meer aan tussendoortjes haal, dan valt het wel mee.

Nooit meer diëten, maar gezonde keuzes maken!

In de ochtend en ‘s middags neem ik een shake. Al heb ik ‘s middags ook wel eens zin in iets anders, dan kies ik voor een maaltijd zonder al teveel koolhydraten. Want die koolhydraten (dus met name suikers), die probeer ik zo min mogelijk te eten. Door op deze manier te eten heb ik de afgelopen maand ontdekt dat ik me heel slecht ga voelen als ik suiker eet. Ik krijg het warm, ga duizelen en na een kwartiertje voel ik me super moe. Anders gezegd, nu ik veel minder suiker eet, voel ik me al veel fitter! Hoppah, dat doel is al in de pocket.

Dat ik gezondere keuzes maak zie ik ook op de weegschaal. Er is 7 kilo vanaf… Met horten en stoten, met baal momenten en met dagen waarop ik geen gezonde keuzes heb gemaakt. Maar het kan dus gewoon! Ik denk nu meer van, als een dag niet goed gaat, heel jammer, morgen een nieuwe dag! En eerlijk is eerlijk, deze wijsheid heb ik ook niet alleen van mezelf hoor 😉 Sinds afgelopen heb ik een coach die me helpt als het even niet wil, maar die er ook is als het wel goed is! Een weegschaal zegt niet alles, dus meet ik ook netjes alles op. En soms hé, dan zijn de centimeters er wel af, maar het gewicht niet. Het gaat om het totaal plaatje en niet om de doelen ik voor mezelf stel in een week.

Uhhh… een sportschool?

Oké, ik ben echt wel iemand die van sporten houdt. Ik heb jarenlang aan waterpolo gedaan, een heerlijke sport! Het is heerlijk om in een team te spelen, want gezelligheid staat voor bij toch echt wel voorop, al ga ik ook echt wel voor de winst in een wedstrijd. Door allerlei omstandigheden ben ik gestopt, het is op dit moment gewoon niet te combineren met het gezin en werk. Maar wie weet, ooit…

Maar sporten dus, bewegen is gezond en dat deed ik gewoon te weinig. Bij een sportschool had ik altijd associaties van alleen maar dunne fitte mensen, ik had het idee dat ik me er vreselijk ongemakkelijk zou voelen en had dus al besloten dat dat niets voor mij was. Verkeerd gedacht! Mijn cadeautje aan mezelf afgelopen maand was een abonnement bij de sportschool. Mezelf daarheen slepen was een dingetje, ik ben dagen nerveus geweest, maar heb het met hulp wel gedaan! Met direct een nieuw motto wat ik moet onthouden als ik het een keer weer lastig vind; het is maar sporten!

Ik ben nog niet helemaal thuis in de sportschool hoor, ik moet nog veel leren, maar hé, daar ben je nooit te oud voor! Ook is het niet zo dat ik me helemaal op mijn gemak voel, maar het sporten zelf is zo ontzettend fijn! Wat ik zeg, het is nog even zoeken naar een goede balans, maar die komt ook wel!

Dus…

Dus eigenlijk gaat het heel goed! Ik voel me fitter en werk aan mijn gezondheid. Ik lees en leer veel bij over voeding en ben lekker aan het bewegen. Daan breng ik veel naar school op de fiets en daarnaast dus naar de sportschool. Natuurlijk werk ik ook nog, ik heb net een nieuw contract met meer uren gekregen, dus het is nog even zoeken naar de juiste balans in het gezin/huishouden/werken/sporten/bloggen. Iedere minuut kan je maar één keer besteden en dat was de afgelopen tijd gewoon even niet aan de blog. Toch mis ik het ontzettend, want ik ben de hele ochtend al lekker bezig en het is toch ook heerlijk om weer te schrijven. Wordt vervolgd dus 😉

Hoe gaat het met jou? Had je goede voornemens, zo ja, hoe gaat het daarmee?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.