Persoonlijk

Hoe bracht ik “vroeger” de vakanties door?

De laatste tijd heb ik natuurlijk al meerdere keren over vakanties geschreven. Wat willen wij aankomende zomer en wat staat er allemaal nog op ons verlanglijstje? Allemaal dingen die we nog in het vooruitzicht hebben. Ik vond het leuk om eens terug te kijken op hoe wij onze vakanties vroeger doorbrachten! Ook zo benieuwd?

Camping!

Het is misschien geen verrassingen, maar het kamperen zat er al vroeg in. Vroeger hadden mijn ouders al een seizoensplaats op de camping waar we ook nu ieder jaar heen gaan. Vanaf dat ik en mijn zusjes klein waren hebben we daar jaren heerlijk kunnen spelen. In de weekenden, de vakanties en in de zomervakantie. We hadden er onze vaste vriendinnetjes en altijd veel lol. Toen we wat ouder werden wilden mijn ouders ook wel eens wat anders en gingen we naar Noord-Holland, vlakbij Callantsoog. Lekker bij het strand, naar de kaasmarkt, Den Helder en lekker shoppen.

Italiรซ

Op een gegeven moment wilden we ook wel eens naar het buitenland. Mijn moeder is vroeger vaak naar Italiรซ geweest, een plek waar ook vriendinnen van mijn moeder kwamen. De eerste keer dat we daar heen gingen wist niemand het en hebben we ze weten te verrassen. Leuk om er met zoveel bekenden te zijn, direct aan het strand en heerlijk weer! Ik vond het er geweldig, maar dat reizen was niet echt mijn ding.

De rit met de auto en een caravan erachter is best een stukje. Via Duitsland en Oostenrijk naar Italiรซ, sleurhut erachter, twee overnachtingen, maar dan heb je ook wat! Mijn moeder had aardig wat te regelen voordat we konden gaan. De campingplek, overnachtingen en natuurlijk het autowegenvignet voor Oostenrijk. Zeker wat betreft de vignetten moet je even goed opletten waar je welke vignetten nodig hebt.

Spanje!

Naast Italiรซ ben ik ook naar Spanje geweest toen ik nog jong was. Samen met mijn opa en oma hebben we onze eerste vliegreis gemaakt. De reis ging naar Benidorm en we hebben er heerlijk genoten. De eerste vakantie in een hotel, in het buitenland, een vakantie om niet te vergeten.

Sinds de verkering ๐Ÿ˜‰

Toen ik een vriendje (nu mijn man) kreeg, ging ik niet meer mee op vakantie. Wel zijn we veel samen op vakantie geweest. De eerste vakantie was naar Mallorca, de eerste keer vliegen voor manlief. Een fijne vakantie! Daarna zijn we een jaar naar Turkije geweest, ook dat vond ik een succes. Nu zou je zeggen dat op vakantie gaan met ouders een beetje raar is als je eenmaal het huis uit bent, maar ik vind het altijd wel gezellig! Zo zijn manlief en ik een keer naar Italiรซ gevlogen, maar zij op vakantie waren en we zijn een keer met zijn alleen naar een resort in Turkije geweest.

Als ik het zo bekijk, dan mag ik echt niet klagen over mijn vakanties! Ik kan we ook geen vakantie herinneren die ik echt niet leuk vond! Voor Daan hoop ik dat hij later ook zo op zijn vakanties terug kan kijken! Mijn favoriet? Oeh, moeilijk… Of de camping toen we klein waren of het resort in Turkije ๐Ÿ˜‰ .

Heb jij fijne herinneringen aan je vakanties vroeger? Wat is jou favoriete plek waar je ooit naartoe bent geweest?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


 

3 Comments

  • Daisy - MBYG

    Ik heb altijd bij de jeugdbeweging gezeten. Jaarlijks ging ik dus een week op kamp. Daarbuiten gingen we nooit op vakantie. Financieel en mamaโ€™s vliegangst lieten dat niet zo toe. Maar als kind vond ik dat helemaal niet erg. We gingen vaak naar de zee, de dierentuin, pretparken, โ€ฆ Ik heb als ik daaraan terug denk altijd een leuke vakantie gehad samen met mijn ouders. ๐Ÿ™‚ Sinds ik dan mijn vriend leerde kennen en ik in 2012 voor het eerst echt op vakantie ging, kreeg ik die kriebels stevig te pakken ^^

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.