][ Over mij… ][ Wat wil ik nog leren in mijn leven? ][

In over mij… vertel ik altijd persoonlijke dingen. Ook vind het leuk om mezelf een vraag te stellen er daarover na te denken. Alles gaat soms zo snel, dat ik het belangrijk vind om van tijd tot tijd even naar mezelf te kijken. Deze keer heb ik mezelf afgevraagd wat ik nog willen leren in mijn leven.

Wat wil ik nog leren in mijn leven?

Wat stel ik mezelf weer voor een vraag? Op de middelbare school wist ik al niet wat ik wilde worden en eigenlijk weet ik dat nog steeds niet. Qua opleiding en werk ben ik een dwarrel die heel veel leuk vind en in veel dingen plezier beleefd, maar is er iets wat mij echt nog een uitdaging lijkt? Qua persoonlijkheid heb ik nog genoeg dingen te leren, althans, dat leg ik mezelf op. Eigenlijk doe ik het best goed en ieder mens heeft zijn eigen eigenaardigheden toch? In mijn dagelijkse doen en laten zou ik nog wel meer willen leren over voeding en mezelf minder druk willen maken.

Opleiding en werk

Na veel omzwervingen op het HBO heb ik uiteindelijk in sneltreinvaart de opleiding MBO Filiaalbeheer afgerond. Ik vond het een leuke opleiding en past ook goed bij het werk dat ik altijd deed. Dingen verkopen vind ik leuk, evenals de omgang met klanten. Daarnaast heb ik veel op de werkvloer geleerd, wat mij ook echt interesseerde en wat mij ook lag. Is dit iets wat ik de rest van mij leven wil doen? Jazeker, alleen zolang Daan nog klein is en nog niet voor zichzelf kan zorgen weet ik niet of ik een leidinggevende functie wil. Daan is voor mij super belangrijk en ik wil er dan ook altijd voor hem kunnen zijn. Toch zou ik dit zeker wel weer willen oppakken als Daan straks uit vliegt.

Is er dan niet anders? Jawel, vroeger riep ik altijd dat ik in de jeugdgevangenis wilde werken. Helaas heb ik mij opleiding SPH niet gehaald en lukte dat niet. Wel heb ik stage gelopen op een school met “moeilijke” kinderen. Dit was een super tijd en de keuze voor de PABO was dan ook snel gemaakt. Helaas heb ik die opleiding ook niet af kunnen maken. Toch zijn dit twee dingen die mij nog altijd trekken, maar ja, omscholen kost toch geld en we missen dan mijn inkomen. Wie weet wat de toekomst ooit brengt!

Persoonlijkheid

Als ik mijn persoonlijkheid moet omschrijven, dan vind ik dat best heel moeilijk. Als ik kijk naar wat ik nog zou willen leren, is dat misschien iets spontaner zijn en sneller met mensen durven praten. Ik vind nieuwe mensen/dingen vaak eng en klap dan dicht. Gelukkig ontdooit dit wel altijd, maar het begin is moeilijk. Daarnaast vind ik het soms lastig om door te vragen als mensen iets vertellen, ik denk snel dat iemand denkt “waar bemoeit ze zich mee”, terwijl het interesse is. Dit ligt bij mij en wil ik dus veranderen.

Dagelijkse doen en laten

Door allerlei dingen heb ik soms moeite met dingen plannen en volle dagen. Ik moet aan het begin van de week ongeveer weten waar ik aan toe ben en dat moet vooral niet te veel afwijken. Gelukkig gaat het al stukken beter dan eerst en kan ik ook steeds beter met veranderingen om gaan. Ik ben dus al een eind op weg, maar wil er nog beter in worden!

Daarnaast heb ik nog altijd moeite met eten. Een goede balans voor mijn lichaam heb ik nog niet gevonden en zodra er psychisch even iets tegen zit, gaat het met eten vrij snel mis. Dit is jammer, want ik weet heel veel wel en kan zo’n tegenslag ook wel opvangen. Wel wil ik nog wat dingen weten over voeding en dat ben ik op dit moment allemaal aan het uitzoeken. Heel leuk en interessant om te doen en iets wat ik de rest van mijn leven met me mee kan nemen.

Conclusie

Eigenlijk ben ik best tevreden met mijn leven. Ik heb wat ik altijd al wilde; een lieve man, een prachtige zoon, een dak boven mijn hoofd, twee lieve katten en verder niets te klagen. Qua opleiding heb ik iets gedaan wat ik leuk vind en bij mij past, maar er zijn nog meer dingen die ik leuk vind. In mijn persoonlijkheid zou ik wel wat dingen willen veranderen en ook in mijn dagelijkse doen en laten zijn nog wel wat puntjes wat ik nog zou willen. Geen grote ingrijpende veranderingen, maar als je tevreden ben, dan hoeft dat toch ook niet?

Zijn er dingen die jij nog zou willen leren in je leven? Of ben je net als ik eigenlijk best heel tevreden met wat je hebt?

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.