Zeg maar dag... tegen de kilo's?
Persoonlijk

Zeg maar dag… tegen de kiloยดs?

Jaja… het is weer mei, de zomer komt er weer aan en ik heb me bedacht dat ik de strijd tegen de kilo’s maar weer eens aan ga. Ik trok een aantal zomer kleren aan en die zaten toch niet meer zo lekker als vorig jaar ๐Ÿ˜‰ . Maar deze keer ga ik het wel anders doen dan alle andere keren, want het zou fijn zijn als het resultaat een keer blijvend is… Ik vertel je er in deze blog een beetje meer over!

Dag kilo’s !

Deze keer gaf ik geen afscheidsfeestje in de zin van een dag lang alles op kauwen wat ik zo lekker vind en straks niet meer mag… Nee, dat maakte het altijd alleen maar lastig! Deze keer heb ik namelijk besloten dat ik best nog wel wat lekkere dingen mag hebben, zolang het maar met mate is ! Het eetpatroon moet gewoon anders, ik moet een manier vinden die werkt voor mij. Niet voor heel even, maar voor de rest van mijn leven.

Hallo schema…

Ik ben zo’n persoon die goed gedijd op schema’s… Het liefst plan ik alles in in schema’tjes, maar ja, het leven is nu eenmaal niet te plannen! Met eten kan dat gelukkig voor een groot deel wel! Maar waar moet ik in godsnaam beginnen? Het is niet zo dat ik veel verstand heb van voeding, zelfs niet na al die dieet pogingen ๐Ÿ˜‰ . Nee, daar heb ik hulp bij nodig. Met de paasdagen kwam ik een eetschema tegen voor 8 weken en hij was te bestellen met een speciale paaskorting. 25 euro, mijn man vroeg zich af of het niet jammer was van het geld, want meestal gaat het niet lang goed, maar niet geschoten is altijd mis! Ik heb het e-book besteld en wat ik las beviel me wel!

Anders eten

Het eten in de schema’s is heel anders dan we gewend zijn. Totaal andere producten en een hele andere indeling van de dag. Maar goed, dat is niet erg! Het boodschappen doen was de eerste keer wel even lastig, want waar staan al die nieuwe producten? Daarnaast is het allemaal ook net een beetje duurder dan wat we kochten, maar hรฉ, een goede gezondheid is ook belangrijk! Afgelopen maandag ben ik begonnen en tot nu toe gaat het redelijk goed. Volgens mij moest ik eerst even afkicken van een suiker verslaving, want jeetje wat heb ik een hoofdpijn steeds!

Het doel?

Doelen stellen vind ik altijd een beetje lastig, want ik ben zo iemand die gedemotiveerd raakt als het einde in zicht is, maar het resultaat nog niet in beeld is… Maar ja, naar een doel toe werken is toch ook wel weer fijn! Met het plan zou je tussen de 1 en 1,5 kilo per week af kunnen vallen, maar goed, ik heb natuurlijk wel iets meer overgewicht dan de gemiddelde persoon die het plan volgt. Ik heb het doel dus op 12 kilo in 8 weken gezet en we zien wel of ik het ga halen! In de Happinessfromus blog berichten ga ik jullie op de hoogte houden.

Heb jij wel eens een dieetplan gevolgd? Is dat een beetje bevallen of viel het tegen?


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


13 Comments

 • Will

  O, ja, ik heb al zo vaak een dieetplan gevolgd, maar uiteindelijk kom je toch weer aan.
  Omdat het niet vol te houden is, de kiloโ€™s sluipen er heel langzaam weer aan. Vaak is het dieet te streng en dan is het ook gewoon niet vol te houden, omdat je nooit normaal kunt eten.
  Ben al een keer 20 kilo afgevallen met het Mao dieet en al een keer met het Modifast (Shakes) dieet , ook meer dan 20 kilo.
  Nu ben ik weer bijna op het zelfde gewicht beland en ga ik het weer proberen, maar nu zonder dieet.
  Nu via een gezonde leefwijze via een diรซtiste . Ik weet dat dat werkt, ben er al 5 kilo door afgevallen. Alles goed afwegen en goed eten volgens de schijf van vijf. Het zijn allemaal dagmenuโ€™s. Heel eenvoudig en niet moeilijk.
  Hoop dat het dit keer wel gaat lukken
  Nadia, ik hoop dat het jou ook gaat lukken. Veel succes hoor!

  • Happinessfromme

   Dankjewel! Die shakes heb ik idd ook al gedaan maar dat is niets… Ja voor het moment maar niet voor de langere termijn. Moet zeggen dat het tot nu toe heel goed gaat! Na het plan moet ik natuurlijk wel mijn eigen weg vinden, maar het is wel heel fijn om zo van alle slechte gewoontes af te komen die erin geslopen zijn ๐Ÿ˜‰ Jij ook veel succes!

 • Nanda

  Hoi Nadia,

  Momenteel volg ik een schema van een voedingconculente.
  Die duurt 10 weken en elke woensdag mag ik naar haar toe, krijg dan een nieuwe week menu mee en daar staat ook vermeld wat je knelpunten zijn, hoeveel vocht je tot je neem, je beweegschema en wat je hebt veranderd.
  Je bent er steeds mee bezig en mis het zoetigheid niet eens. Mag gerust iets buiten het schema eten maar dan maar 1 x.
  Zelf ben ik een type voor en met lijstjes. Dat en dat mag je eten met ontbijt en dan om 12 uur dit en dat.
  Dat werkt bij mij heel goed. In die 10 weken leer je je eetpatroon te door breken . Dat heb ik nu wel in de gaten. Ga deze week , week 7 in en ben klaar voor de toekomst. Je kunt als de 10 weken voorbij zijn, zo weer met week 1 beginnen.
  Wens je heel veel succes en het gaat je lukken. Wij noordelingen geven niet op!!

 • Laura

  Ik kan je maar รฉรฉn tip geven: kiloโ€™s zeggen niets! Ik weeg al 15 jaar (ja echt) tussen de 65 en de 70kg en ik voel me daar goed bij. Zo lang ik goed in mโ€™n vel zit, mโ€™n kleren passen en ik vind dat ik er goed uit zie, is dat voor mij voldoende. De ene keer is dat inderdaad bij 65kg, maar dat kan evengoed op 70kg zijn. Daarom, doe het om jezelf goed te voelen, niet voor een cijfertje op de weegschaal.

  • Happinessfromme

   Dit schema is idd ook gezond en matig… Geen vage shakes of weet ik veel. Echt een gezond eetpatroon en je kunt zelf dingen uitrekenen… Of je af wilt vallen of op gewicht wilt blijven en wat je dan nodig bent. Extra sporten is in principe niet nodig, gewoon lekker de dagelijkse beweging. Als je meer gaat sporten ‘moet’ je ook meer eten, dus eerst maar eens aankijken ๐Ÿ˜‰

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.