|| 7 || Zo vierden wij vroeger Sinterklaas.

|| 7 || Zo vierden wij vroeger Sinterklaas.

Zo, de Sinterklaas periode is nu wel achter de rug. Ik heb er weer van genoten dit jaar en Daan ook. Het is zo fijn om hem te zien genieten. Vroeger hadden wij fijne tijden met Sinterklaas en ik hoop dat Daan dat ook zo ervaren heeft en gaat ervaren. Hierbij toch nog even een kleine terugblik op hoe wij vroeger Sinterklaas vierden.

Zo vierden wij vroeger Sinterklaas.

Ik heb in eerdere blogs natuurlijk al verteld over mijn fijne herinneringen aan Sinterklaas en over hoe wij het dit jaar gevierd hebben. Maar hoe ging dat vroeger bij ons thuis? Wel leuk om daar ook nog even bij stil te staan, want is er veel veranderd in die jaren binnen onze familie?

Familiefeest

Sinterklaas is altijd een familie feest bij ons geweest. Mijn opa en oma kwamen en ook mijn andere oma was er. Ik kan me nog goed herinneren dat er eigenlijk altijd veel te veel cadeautjes waren 😉 . Vonden we als kind natuurlijk niet, maar als ik soms nog denk aan die hoge bulten! Het was altijd heel gezellig en we werden door zowel mijn ouders als opa en oma’s goed verwend!

De viering was altijd in de avond bij ons thuis. Gordijnen dicht, Sinterklaas muziek hard aan en de buurman of opa had altijd pech met de auto. Ongelooflijk goed getimed, altijd op pakjesavond 😉 . Alle zakken cadeau’s werden bij de voordeur of achterdeur gezet en vlak nadat mijn vader en opa weer binnen waren werd er hard op het raam geklopt… Altijd zo toevallig! Hoe snel we ook renden, we zagen nooit iemand, want de buurman was natuurlijk veel sneller.

Ik heb mooie herinneringen aan onze Sinterklaasvieringen en ik hoop dat ik dat ook aan Daan mee kan geven. Ik hoop dat alle discussies niet teveel invloed hebben op hem, of eigenlijk, dat hij er niet teveel van mee krijgt. 

Hoe vierden jullie vroeger Sinterklaas? Heb je er ook zulke fijne herinneringen aan?

Berichten terug lezen uit deze Decemberchallenge? Dat kan hier!


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?

Bron uitgelichte afbeelding; Pixabay


7 thoughts on “|| 7 || Zo vierden wij vroeger Sinterklaas.

  1. Dit haalt echt hele leuke herinneringen naar boven. Het is inderdaad een familiefeest. En zodra er weer kleintjes zijn in de familie gaan wij het zeker ook weer vieren 🙂

  2. Ik weet nog dat wij met alle neefjes en nichtjes sinterklaas vierden bij mijn opa en oma. Mijn opa speelde piano en en mijn oma had een groot schort voor waar zij stiekum pepernoten in bewaarde en zonder dat wij het merkten rondstrooide.

  3. Ja, super herkenbaar. Zoals je het nu beschrijft zou ik het ook kunnen vertellen. Onze buren hielpen ook altijd mee en de pakjes lagen bij ons altijd voor de grote deur. Hoop dat je kleine er net zo veel plezier aan beleefd

  4. Hier in Belgie wordt dat dus helemaal anders gevierd, hè! Het is gewoon een kinderfeestje, wel een heel leuk feestje, maar het is gewoon de kinderen heel erg in de watten leggen waarbij de Sint effectief gewoon ’s nachts voor hen komt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
Copyright © 2020 Happinessfromme. - Op deze blog lees je gesponsorde content en affiliate links. Lees hier meer over in de disclaimer. Tevens kan je in de privacyverklaring alles lezen over hoe we je privacy waarborgen en meer over de cookie policy. Happinessfromme is onderdeel van Nadia Media en staat bij de KvK geregistreerd onder nummer 73544523.
error: Helaas...