|| Verhaal || Pollie gaat naar het bos.

|| Verhaal || Pollie gaat naar het bos.

Pollie gaat naar het bos.

Vandaag is het mooi weer. Pollie gaat naar het bos vandaag. Mama heeft lekkere broodjes gesmeerd voor de picknick. Pollie mocht zelf kiezen wat hij op zijn broodje wilde. Hij heeft voor kaas gekozen, want dat vindt hij heel erg lekker. “Bink!” roept Pollie, “ga je ook mee naar het bos?” Bink is de hond van Pollie en ze zijn hele goede vriendjes. Bink komt aangerend en is heel blij dat hij mee mag. Papa zet de picknick tas in de auto en het is tijd om naar het bos te rijden.

“Mama?” vraagt Pollie, “wat is een bos eigenlijk?” “Een bos is een plek waar heel veel bomen staan en er leven heel veel dieren” zegt mama. “Wonen er ook konijnen in het bos mama? Net als Donnie?” Donnie is het konijn van Pollie, hij woont in een konijnen paleis in de tuin. “Ja er wonen ook konijntjes in het bos. En hazen, eekhoorntjes, spinnen, torren en kevertjes. Er wonen te veel dieren om te noemen.”

De auto rijdt een donkere weg in, het lijkt een beetje eng, maar aan het einde van de weg staan nog meer auto’s. “We zijn in het bos!” schreeuwt Pollie vrolijk. Ook Bink wordt er helemaal blij van, tijd om lekker te gaan rennen. Hij hoeft in dit bos gelukkig niet zijn riem om, maar papa en mama moeten wel goed op hem letten! Pollie let ook goed op Bink, want hij wil zijn vriendje natuurlijk niet kwijtraken.

Papa heeft een boekje meegenomen. Er staan allemaal dieren in die je in het bos kunt vinden. Pollie en papa gaan samen op zoek naar dieren die in het boekje staan.

“Papa, papa, kijk een vogel die steeds zijn hoofd tegen de boom stoot” roept Pollie blij. Papa moet lachen, “Pollie, die vogel stoot zijn hoofd niet, hij tikt met zijn snavel tegen de boomstam. Het is een specht en op deze manier kan hij praten met andere spechten of eten vinden”. Papa kijkt in zijn boekje en vind de specht. “Kijk Pollie, de specht staat ook in boekje, we hebben al één dier gevonden”.

“Laten we eens goed op de grond gaan zoeken naar dieren” zegt papa. Er lopen heel veel beestjes op de grond, maar één maakt een heel raar geluid. “Hoor papa! Hij roept ons! Hoor je dat?” Wat is dat nou voor een dier? Samen kijken ze in het boekje. “Het is een krekel” zegt papa. “Die maken dat geluid door heel snel met hun vleugeltjes over elkaar te wrijven. Zo kunnen ze aan andere krekels vertellen wie ze zijn”. Pollie vindt het maar een raar diertje. “Jammer dat ik geen vleugeltjes heb” zegt hij, “dan kon ik hem vertellen wie ik was”.

Opeens hoort Pollie geblaf. “Papa! Er leven hier ook honden in het bos! Net als Bink!” Het geblaf komt dichterbij en dan zien ze Bink de bocht om rennen. Hij en mama hebben een heel stuk door het bos gelopen, terwijl Pollie en papa dieren aan het zoeken waren. Als ze naar de auto lopen komen ze een bankje tegen, daar gaan ze nog even de broodjes eten die mama gesmeerd heeft.

In de auto verteld Pollie aan mama wat hij heeft gezien. “We hebben een vogel gezien die tegen de boom tikt, een specht. En er was een heel klein diertje die geluid maakte met zijn vleugeltjes en die heette een krekel. Toen hoorden we nog geblaf, maar dat was Bink”. Al snel valt Pollie in slaap, het was ook wel een avontuur in het bos!

Alle verhaaltjes van Pollie vind je hier!

Note:

Dit is het eerste verhaal dat ik ooit heb geschreven. Het is echt een droom van mij om (kinder) verhalen te schrijven. Ik moet nog veel leren, maar al doende leert men zeggen ze toch? Het zou leuk zijn als je wilt laten weten wat je van het verhaaltje vind en of je nog tips hebt. In de toekomst hoop ik er tekening bij te hebben, maar ik kan zelf echt niet tekenen. Lijkt het je leuk om af en toe een tekening(en) bij de verhalen van Pollie te maken? Lees dan hier even verder.

One thought on “|| Verhaal || Pollie gaat naar het bos.

 1. Hoi Nadia, ik weet niet veel van verhalen voor kinderen…
  Maar ik geloof wel dat alles begint met een droom… Geloof in jezelf en ga ervoor!
  Zet de strijd door om je te laten horen. Val je met je gezicht op de grond,
  zet je dan terug waardig recht en leer uit je fouten. Rome is ook niet op een dag gebouwd ?
  Veel succes! En blijf gewoon jezelf!
  Liefs, Coco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
Copyright © 2019 Happinessfromme. - Op deze blog lees je gesponsorde content en affiliate links. Lees hier meer over in de disclaimer. Tevens kan je in de privacyverklaring alles lezen over hoe we je privacy waarborgen en meer over de cookie policy. Happinessfromme is onderdeel van Nadia Media en staat bij de KvK geregistreerd onder nummer 73544523.
error: Helaas...