|| Verhaal || Pollie en de vier seizoenen

|| Verhaal || Pollie en de vier seizoenen

Pollie en de vier seizoenen

Vandaag gaat Pollie leren wat seizoenen zijn. Weet jij al wat seizoenen zijn? Pollie weet het nog niet zo goed en daarom gaat hij samen met mama op onderzoek uit.

“Mama? Wat is een seizoen?” “Een seizoen is een periode in het jaar waarin het bijvoorbeeld sneeuwt of heel mooi weer is” zegt mama. “Maar hoe weet je dan wanneer er een ander seizoen is?” Pollie is heel nieuwsgierig! “Vier keer in het jaar is er een datum waarop een ander seizoen begint. Er zijn namelijk vier verschillende seizoenen.” “Maar mama, wat moeten wij dan doen voor die seizoenen?” “Pollie, daar hoeven wij niets voor te doen, dat gaat allemaal vanzelf. Ik snap dat het een beetje moeilijk te begrijpen is, dus ik heb een goed idee! We gaan naar de bibliotheek en we gaan kijken of er boekjes zijn over de seizoenen.”

Pollie doet zijn laarsjes en zijn jas aan. Mama pakt nog even haar tas en dan zijn ze klaar om te gaan. Het is niet ver naar de bibliotheek, dus ze gaan lekker lopen. Het regent niet en het zonnetje schijnt een beetje, dus het is lekker om even buiten te zijn.

Naar de bibliotheek

Bij de bibliotheek ziet Pollie een heleboel boeken staan. “Mama, er zijn hier zoveel boeken, welk boek moeten we nou kiezen?” “Nou” zegt mama, “laten we eerst even bij de kinderboeken gaan kijken. Daar vinden we vast wel een boek over de seizoenen”. Pollie weet precies waar de kinderboeken zijn, dus rent er snel heen. Jeetje wat zijn hier veel boeken! Pollie wil ze allemaal wel bekijken.

Samen met mama zoekt Pollie naar boekjes over de seizoenen. “Pollie, je mag een boekje uitzoeken over ieder seizoen” zegt mama, “dat zijn dus vier boekjes”. Het is lastig kiezen met zoveel verschillende boekjes, maar uiteindelijk vindt Pollie vier leuke boekjes. “Mama? Mag ik ook nog een dvd meenemen?” “Ja dat mag wel, kijk maar of er ook een dvd is over de seizoenen.” Pollie zoekt en zoekt, maar kan niets vinden, dus kiest hij maar een andere dvd. Mama heeft mee gezocht en vindt het goed, want ze kan ook geen dvd over de seizoenen vinden.

Pollie gaat naar de balie om zijn boekjes in te scannen, wat kan hij dat al goed! Tijd om terug naar huis te lopen. Het zonnetje schijnt nog steeds en de vogeltjes fluiten allemaal leuke liedjes. “Mama? Is er nu ook een seizoen?” “Ja Pollie, er is altijd een seizoen. Nu is het lente.” “Wat is de lente mama?” “In de lente groeien de blaadjes weer aan de bomen, de sneeuw uit de winter gaat weg en er worden veel baby dieren geboren.” Pollie wil alles weten en heeft heel veel vragen. “Als we thuis zijn gaan we de boekjes lezen Pollie, daar staan vast heel veel antwoorden in.” Snel lopen ze verder richting huis.

Lezen

Als ze thuis zijn gaat Pollie op de bank zitten met zijn boekjes. Mama zet even thee en maakt een beker ranja voor Pollie. Samen gaan ze de boekjes bekijken. Pollie vindt alle seizoenen wel leuk, behalve de herfst. “In de herfst is er veel regen en vallen alle blaadjes op de grond. Je kan dan niet zo goed buitenspelen hé mama?” “Jawel hoor” zegt mama, “je moet alleen regenlaarzen en een regenjas aan”. “Toch vind ik het leuker als de zon schijnt” zegt Pollie. “Dat vind ik ook” zegt mama. Er staan heel veel plaatjes in de boekjes en Pollie heeft veel geleerd over de verschillende seizoenen, maar is nu wel klaar met lezen. Hij ruimt zijn boekjes netjes op en gaat met zijn blokjes spelen. Volgende keer gaat hij weer verder lezen over de vier seizoenen.

 

Alle verhaaltjes van Pollie vind je hier!

Note:

Dit is het tweede verhaal dat ik ooit heb geschreven. Het is echt een droom van mij om (kinder) verhalen te schrijven. Ik moet nog veel leren, maar al doende leert men zeggen ze toch? Het zou leuk zijn als je wilt laten weten wat je van het verhaaltje vind en of je nog tips hebt. In de toekomst hoop ik er tekening bij te hebben, maar ik kan zelf echt niet tekenen. Lijkt het je leuk om af en toe een tekening(en) bij de verhalen van Pollie te maken? Lees dan hier even verder.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
Copyright © 2020 Happinessfromme. - Op deze blog lees je gesponsorde content en affiliate links. Lees hier meer over in de disclaimer. Tevens kan je in de privacyverklaring alles lezen over hoe we je privacy waarborgen en meer over de cookie policy. Happinessfromme is onderdeel van Nadia Media en staat bij de KvK geregistreerd onder nummer 73544523.
error: Helaas...