1+1=3
Recensie

|| Recensie || 1+1=3

“1+1=3” geschreven door “Delphine Chedru” is een tel- en zoekboek voor kinderen die gaan leren tellen. Aan de hand van een heleboel afbeeldingen ga je samen met je kindje aan de slag met het leren tellen. 

1+1=3

Kloppen alle plaatjes bij het getal? Of heeft er zich een indringer op de pagina verstopt?

Het boek

1+1=3Leren tellen, het gaat het ene kindje beter af dan het andere. Of het met dit boek makkelijker wordt, dat weet ik niet, maar in ieder geval wel leuker! Door samen met je kindje het boek door te werken, leert hij/zij spelenderwijs tellen van 1 tot 10. Een simpel opgezet boek, maar met prachtige illustraties. Zoeken en tellen, wie is de indringer op deze pagina?

“1+1=3 Oh ja? Dat is er toch eentje te veel?
In dit tel- en zoekboek zie je bij elk cijfer een pagina vol illustraties. Die geven telkens het juiste aantal van dat cijfer weer. Of toch niet? Als je goed kijkt en telt, ontdek je op elke pagina een indringer! Er is er eentje teveel… Kun jij hem vinden?
Door samen te zoeken naar de “indringer” zie zich op elke pagina verstopt heeft, leert je kind al spelend tellen van 1 tot 10. Het speuren naar dat “eentje te veel” is een natuurlijke opstap naar leren optellen.”
(Bron:  achterflap boek)

Voor wie?

“1+1=3” is een boek voor kinderen die aan het leren tellen zijn. Zoals ik hierboven al schreef, vinden niet alle kinderen dat leren even leuk. Geen probleem, dan maak je het toch leuker! Spelenderwijs leren maakt leren leuk en kinderen onthouden dingen ook beter. In dit boek leer je je kind tellen van 1 tot 10, er zitten zelfs een paar reken sommetjes in! Doordat het boek je kind uitdaagt om echt met tellen bezig te zijn, zal hij zich er ook goed voor inzetten. Want wie wil die indringers nou niet allemaal vinden?

“1+1=3” is een simpel opgezet boek, maar daardoor juist heel leerzaam! Geen afleiding, gewoon lekker zoeken en leren tellen.

Onze mening

Daan kan nog niet tot tien tellen, we zijn wel druk aan het oefenen, maar het lijkt hem nog niet zoveel te boeien. Ik wist zijn aandacht er nooit voor te vangen, tot dit boek! Hij houdt wel van lezen, met name zelf verhaaltjes bedenken bij de plaatjes. Nou, komt het even goed uit dat dat in dit boek juist de bedoeling was! Ik hen hem nog nooit zo ijverig bezig gezien met tellen. We hadden er een spelletjes van gemaakt, hij was de politie en moest alle boeven (indringers) vangen. Het is natuurlijk niet zo dat hij nu in één keer vloeiend van 1 tot 10 telt, maar we gaan vooruit! Wij vinden het een heel leuk en leerzaam boek. Met name de illustraties passen er goed bij en stimuleren om echt mee te doen met zoeken.

Specificaties

https://partner.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=51017&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2F1-1-3%2F9200000094458852%2F%3Fpromo%3Dmhp_818_recentbekeken-MCM-slot_D99_product_9_%26bltgh%3DngjUsg76BzNG2M7B2PpEUQ.9.tp-xcjWancWV8i5cOd1Abw.ProductImage&name=1%2B1%3D3
Bron: Bol.com

Titel: 1+1=3
Auteur: Delphine Chedru
Uitgeverij: Oogappel
Taal: Nederlandstalig
Aantal bladzijden: 56
Uitgave: Hardcover
Verschijning: Augustus 2018
ISBN: 9789002265945

Bestel de Hardcover (€ 15,99)

De meeste kinderboeken zijn ook te krijgen bij o.a. Bruna, Intertoys, Ilovespeelgoed, PrenatalPSikhouvanjou en de Bijenkorf.

 


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, InstagramBloglovin of Pinterest?


Recensie 1+1=3

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.