begrijp je kind
Recensie

|| Recensie || Begrijp je kind

“Begrijp je kind” geschreven door Ria Blom is een boek dat je handvatten geeft bij de opvoeding. Plezierig opvoeden voor zowel jezelf als je kindje door eenvoudige tips en herkenbare verhalen.

Begrijp je kind

“Opvoeden spreek vanzelf!”

Het boek

Begrijp je kind, het zoveelste opvoedboek? Ik hoor het je denken! Aan de ene kant ja, het is inderdaad een boek die je helpt bij de opvoeding. Aan de andere kant nee, want het boek zegt niet wat je moet doen, maar geeft je handvatten om dingen aan te pakken. De indeling van het boek is duidelijk, ieder hoofdstuk heeft zijn eigen onderwerp. Met een kindje van bijvoorbeeld twee jaar, kun je direct naar het hoofdstuk over de ontwikkeling van een twee jarige. In het boek zijn vele casussen terug te vinden, heel herkenbaar voor ouders. Op die casussen wordt uitvoerig in gegaan, waarom is iets en hoe zou je kunnen handelen? Mocht je op zoek zijn naar een speciaal onderwerp, dan kan je dankzij de trefwoorden achterin het boek snel terugvinden waar je meer kunt lezen over dit onderwerp.

Wil je kleintje niet naar bed? Of staat je turbulente peuter wel eens stampvoetend in de supermarkt? Dit boek brengt rust in de tent! Ria Blom biedt inzicht in de ontwikkeling en het gedrag van je kind, waardoor je daar adequaat en op een natuurlijke manier op kunt reageren. Hierdoor ontstaat er een routine waar het hele gezin van zal genieten.
Bloms devies van ritme, gewoonte en vanzelfsprekendheid speelt in op de natuurlijke drang van je kind tot nabootsen en herhaling. Met de praktische handgrepen uit dit boek zorg je ervoor dat opvoeden plezierig blijft voor zowel jou als je kind. Met eenvoudig toepasbare tips en herkenbare verhalen uit de praktijk per leeftijdscategorie (0-4 jaar).
Ria Blom is jeugdverpleegkundige en schreef eerder de bestseller Regelmaat en inbakeren.
(Bron: achterflap boek)

Voor wie?

Dit boek is geschreven voor alle ouders die een kindje in de leeftijd van 0-4 jaar opvoeden. Veel mensen zien opvoeden als iets vanzelfsprekends, maar dat is het niet! Er is geen schema dat je kan volgen, of een lijstje dat je af kan strepen. Ieder kind is anders, net als elke ouder trouwens. We voeden onze kinderen allemaal op, op een manier bij bij je past. Toch kan iedereen wel een keer tips bij de opvoeding. We willen allemaal wel een keer een herkenbaar verhaal lezen. Het belangrijkste, wie wil er geen handvatten aangereikt krijgen? Voor iedereen die dit graag wil is het boek “begrijp je kind” geschreven. Niet om je te vertellen wat je moet doen, maar om je handvatten te geven die je bij de opvoeding kunnen ondersteunen.

Opvoeden is niet vanzelfsprekend, de opvoeding spreekt vanzelf. Een boek vol met handvatten voor alle ouders met kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar.

 

Een heel fijn boek! In de verschillende hoofdstukken wordt ingegaan op de ontwikkeling van je kindje. De hoofdstukken zijn op leeftijd ingedeeld, zodat je het boek samen met de groei van je kindje mee kunt lezen. De toon van het boek spreek mij erg aan. Er worden veel handvatten gegeven om mee aan de slag te gaan. Niets moet, maar aan de hand van de casussen vind ik dat je veel inzicht in situaties krijgt. Hoe je de tips toe past is natuurlijk aan jezelf, je bepaald zelf wat het beste voor jezelf en je kindje is. Echt een top boek, die je hulp biedt tijdens de eerste vier levensjaren van je kind.

Specificaties

Bron afbeelding: Bol.com

Titel: Begrijp je kind
Auteur: Ria blom
Uitgeverij: Kosmos
Taal: Nederlandstalig
Aantal bladzijden: 208
Uitgave: Paperback
Gemiddelde leestijd: 5 uur
Verschijning: Augustus 2018
ISBN: 9789021569673

Bestel de Paperback (€ 20,00)
Via de bovenstaande link is tevens een inkijkexemplaar beschikbaar.

 

 

 


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, InstagramBloglovin of Pinterest?

Voor meer recensies neem hier eens een kijkje!

2 Comments

  • Linda

    Ik kan mij goed voorstellen dat je als ouder vol vragen en onzekerheden zit. Wat mij betreft kunnen er niet genoeg boeken over opvoeden verschijnen, want kijk eens om je heen, er zijn zoveel gezinnen die zo’n boek zo goed kunnen gebruiken. Het is zo belangrijk om een kind een goede start te geven!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.