Bevrijd je demonen
Recensie

|| Recensie || Bevrijd je demonen

“Bevrijd je demonen” geschreven door Tsultrim Allione waarin wordt geschreven over je innerlijke conflicten. We vechten allemaal wel eens met angst, jaloezie of een verslaving. Maar hoe kun je deze “demonen” loslaten?

Bevrijd je demonen

Eindelijk rust door Tibethaanse methode.

Het boek

In “Bevrijd je demonen’ verbindt Tsultrim Allione de wijsheid van het Tibetaanse boeddhisme met het westerse concept van de psyche. Innerlijke strijd wordt hiermee verleden tijd. Angst, jaloezie, verslaving en perfectionisme: iedereen vecht tegen zijn eigen demonen ofwel innerlijke conflicten. Maar hoe laat je ze echt los? Door ze eerst te accepteren en te transformeren. Zodra je de aanwezigheid van je schaduwkanten accepteert ontstaat er ruimte voor innerlijke vrede. Met een efficiënt 5-stappenplan biedt Tsultrim Allione een positieve en bevrijdende methode om direct mee aan de slag te gaan en eindelijk tot rust te komen. 

In vijf stappen je losmaken van je demonen? Dat kan, althans, volgens dit boek wel. Iedereen voert wel eens een innerlijke strijd, alleen iedereen gaat hier anders mee om. Sommige mensen blijven lang met hun demonen in het hoofd zitten, hoe reken je met ze af? Alle ins-en-outs over de verschillende demonen lees je in dit boek, je kunt ze echter allemaal verslaan door de vijf stappen;

 • Vind de demon.
 • Personifieer de demon en vraag hem wat hij nodig heeft.
 • Word de demon.
 • Voed de demon en ontmoet de bondgenoot.
 • Rust in aanwezigheid.

De schrijfstijl

“Bevrijd je demonen” is qua opzet heel duidelijk. Stap voor stap worden alle aspecten van de verschillende demonen bij langs gegaan. Het taalgebruik is niet altijd even makkelijk, je moet soms echt even nadenken wat er bedoeld wordt. Gelukkig belemmert dit niet het begrip van dit boek. Het boek dient zijn doel, informatief en hulp biedend,

Voor wie?

Het boek is zeer geschikt voor iedereen die zijn eigen demonen aan wil pakken. Je moet echter wel achter de methode staan en erin geloven. De boeddhistische aanpak richt zich niet op het bestrijden van de demonen, maar meer op het omarmen ervan. Gedurende het lezen van het boek leer je over je demonen, wat willen ze van je en hoe kan je ze te vriend houden?

Een fijn boek die je handvatten geeft om met je demonen af te rekenen.
Niet door ze te verslaan, maar door ze te omarmen.

 

Ik vind Bevrijd je demonen een fijn boek. Ook ik vecht dagelijks met mijn innerlijke demonen. Ze schotelen mij conflicten voor die soms nog niet eens aan de orde zijn. Het gevolg ervan is dat ik mezelf ontzettend druk ga maken. Het domme is, ik luister ook gewoon naar ze. Met en beetje hulp heb ik geprobeerd om ze weg te krijgen, of in ieder geval onder controle te krijgen. Dit is redelijk gelukt, maar ik had er nog niet aan gedacht dat ik ze ook kon omarmen. Dat ik ze als een deel van mezelf kan zien. Dankzij dit boek heb ik dit ingezien en de tips en het stappenplan hebben we de handvatten gegeven om beter met mijn demonen om te gaan. Als ze dan toch niet weg gaan, is het wel fijn dat we samen in harmonie kunnen leven.

Kende jij dit boek al en heb je het al eens gelezen? Ik ben wel benieuwd of er meer lezers zijn die met hun innerlijke demonen vechten en wat ze van dit boek denken na het lezen van de recensie.

Specificaties

Bevrijd je demonen
Bron: Bol.com

Titel: Bevrijd je demonen
Auteur: Tsultrim Allione
Uitgever: Kosmos
Taal: Nederlandstalig
Aantal bladzijden: 288
Uitgaven: Paperback & Ebook
Verschijning: Juli 2018
ISBN: 9789021569765
Gemiddelde leestijd: 6 uur

Bestel de Paperback (€ 22,50)
Bestel het e-Book (€ 12,99)

Via bovenstaande links is ook een inkijkexemplaar beschikbaar.

 

 


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, InstagramBloglovin of Pinterest? [AdSense-A]

Voor meer recensies neem hier eens een kijkje!

2 Comments

 • Nicole Orriëns

  Het is een aansprekende ondertitel in ieder geval. Het enige is dat ik me afvraag wat dit boek biedt, dat andere boeken niet ook al verteld hebben. Er is zoveel van dit type zelfhulp literatuur op de markt, dat ik er soms een beetje moe van wordt.

 • Marie-Thérèse Paelinck

  Ik heb het boek juist gelezen. Ik heb er enorm veel vragen bij en zou het wel zien zitten daarover met iemand van gedachten te wisselen die het ook heeft gelezen. Ik heb wel de uitgave 2009 gelezen, misschien is het boek wel ietsje uitgebreider?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.