Bijbel voor kinderen
Recensie

Bijbel voor kinderen, Bijbelverhaal in een nieuw jasje!

Bijbel voor kinderen” geschreven door “Marianne Bussen en Ron Schröder” is, zoals de titel al zegt, een bijbel voor kinderen. Ik was al een tijdje op zoek naar een bijbel voor kinderen. Daan gaat straks naar een gelovige school, maar wij zijn zelf niet gelovig. Daarom vind ik het wel fijn dat ik hem alvast iets mee kan geven… Daarnaast vind ik het zelf ook wel interessant! Ook zo benieuwd naar deze bijbel voor kinderen?

Mooie bijbel verhalen in een nieuw jasje voor de jongere kinderen.

Bijbel voor kinderen

Bijbel voor kinderen
Bron: Bol.com

De bijbel, sommige kinderen groeien er mee op, andere kinderen niet. Soms krijgt een kind er wel interesse in, maar hoe pak je dat dan aan? Een kinderbijbel is dan een goed idee! In dit boek lees je over het Oude en het Nieuwe Testament. Alles is op het niveau van kinderen geschreven. Als ze klein zijn dan kan je als ouder zijnde samen met de lezen, de plaatjes maken het geheel ook voor jonge kinderen aantrekkelijk. Wanneer de kinderen zelf kunnen lezen, dan kunnen ze natuurlijk zelf met het boek aan de slag.

Dankzij de schrijvers zijn de oude verhalen zo geschreven dat ze helemaal in deze tijd passen. Kinderen lezen over de mensen en hun verhouding tot God.

“Bijbel voor kinderen” is een boek voor voor kinderen vanaf een jaar of vier. Zelf lezen kunnen ze hem dan natuurlijk nog niet, maar hoe leuk is het om samen met je kindje de bijbel op hun eigen niveau te lezen en het er over te hebben? Dankzij de prachtige illustraties nodigt het ook echt uit om verder te lezen.

“Met deze bijbel voor kinderen, een bundeling van het Oude en het Nieuwe Testament, hebben de auteurs een duidelijk doel voor ogen: Het toegankelijk en helder vertellen van eeuwenoude verhalen voor jonge kinderen over alledaagse mensen en hun verhouding tot God. In het Oude Testament lezen we hoe God de wereld schiep en samen met Zijn volk op weg ging naar het beloofde land: een lange reis vol tegenslagen en gevaren.Het Nieuwe Testament vertelt over de stal waar Jezus werd geboren. We lezen hoe hij met zijn leerlingen rondtrok om de mensen over God te vertellen. Maar niet iedereen was daar gelukkig mee…” (Bron: achterflap boek)

“Bijbel voor kinderen”, super om de bijbel te leren kennen op het niveau van een kind!

Onze mening

Ondanks dat wij zelf niet naar de kerk gaan, heeft het geloof toch altijd al mijn interesse. Ik denk ook niet dat je per se naar de kerk hoeft te gaan om te geloven. Vroeger vond ik godsdienst les al geweldig en ik wil dit ook graag aan Daan mee geven. Hij gaat straks naar een gelovige school en ik vind het prettig om hem voor die tijd al wat dingen mee te geven. Ik was dus op zoek naar een kinderbijbel en kwam dit exemplaar tegen. Ik ben helemaal verkocht, het is voor zowel hem als voor mezelf leuk om er in te lezen. Ook als je niets over het geloof weet, is deze bijbel voor kinderen fijn om samen te lezen. Voor Daan is het allemaal nieuw, maar hij lijkt het allemaal wel interessant te vinden! Leuk om samen voor te gaan zitten.  Wat mij betreft een goede uitgave om namen met je kindje te lezen!

Specificaties

Bijbel voor kinderen

Titel: Bijbel voor kinderen
Auteur: Marianne Busser en Ron Schröder
Illustrator: Alex de Wolf
Uitgeverij: van Holkema en Wardendorf
Taal: Nederlandstalig
Aantal bladzijden: 240
Uitgave: Hardcover en E-book
Verschijning: Februari 2019
ISBN: 9789000367658
Leeftijd: vanaf 4 jaar

|| Meer informatie en bestellen Bijbel voor kinderen.

Tip! Voor jongere kinderen raad ik je Bijbelverhalen voor de allerkleinsten aan.


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


Bron (uitgelichte) afbeelding(en); Bol.com Partnerprogramma

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.