Bloterik
Recensie

|| Recensie || Bloterik

“Bloterik” geschreven door Sabine Bรผchner en Simone Hennig is een hilarisch boekje over een jongetje dat geen kleren aan wil. Maar dan vindt hij iets wat hem wel bevalt… Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Bloterik

Een grappig prentenboek over een eigenwijze kleuter.

Het boek

BloterikEr zijn maar een paar dingen waar Bloterik niet van houdt. Broeken, bijvoorbeeld, en truien. Want die zijn altijd te strak, te kort, te kriebelig of te groot. En daarom draagt Bloterik liever gewoon niets! Maar dan vindt Bloteriks opa op een dag iets in de appelboom dat daar niet thuishoort. Iets groots en blauws dat Bloterik over zijn hoofd kan trekken en aan alle kanten precies goed is…ย 

Voor wie?

“Bloterik” is een boekje met prachtige tekeningen over een jongetje dat geen kleren aan wil. Het is daarom ook een perfect boekje voor alle eigenwijze kleuters die op een dag besluiten dat ze geen kleren meer aan hoeven. Ze zullen zichzelf in het boekje herkennen en wie kom je er als ouder achter waarom je kind geen kleren meer aan wil en of er een compromis te sluiten valt ๐Ÿ˜‰ .

Bloterik: een hilarische, andere kijk op het dagelijkse aankleeddrama

Onze mening

Ook Daan is zo’n heerlijke eigenwijze peuter die vaak besluit dat hij geen kleren aan hoeft. Voor je het weet heeft meneer zich gewoon weer uitgekleed. Ik leg dan altijd maar uit dat het niet zo netjes is om zonder kleren naar buiten te gaan, maar in de wereld van een peuter is dat natuurlijk geen argument. Het leuke tijdens het lezen van dit boekje was dat hij het raar vond dat Bloterik geen kleren aan had in de dierentuin. Op de vraag waarom hij dan soms geen kleren aan wil heb ik nog geen antwoord, wie weet de volgende keer dat we het boekje lezen ๐Ÿ˜‰ .ย Mijn conclusie is dat bloterik een herkenbaar boekje is voor peuters die zelf liever ook geen kleren aan hebben. De illustraties brengen het verhaaltje goed tot leven.

Specificaties

Bloterik

Titel:ย Bloterik
Auteur: Sabine Bรผchner & Simone Hennig
Uitgeverij: Ploegsma
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 32
Uitgave: Hardcover
Verschijning: Juni 2018

 

Als je hierboven op het boekje klinkt, dan wordt je door doorgestuurd naar Bol.com. Natuurlijk zijn er online en offline winkels die ook dit leuke boek verkopen. Denk bijvoorbeeld aan: Bruna

Voor meer recensies neem hier eens een kijkje![AdSense-A]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.