Boer Boris gaat naar de markt
Recensie

Boer Boris gaat naar de markt

Boer Boris gaat naar de markt” geschreven door “Ted van Lieshout” en met illustraties van “Philip Hopman” is een boek uit de serie van boer Boris. Deze keer gaat boer Boris naar de markt. Er staat een bord dat hij ergens niet mag lopen, maar hoe komt hij nu op de markt dan? De maïs moet wel gewoon verkocht worden natuurlijk!

Boer Boris gaat naar de markt

Een leuk boek uit de Boer Boris serie!

Boer Boris naar de markt
Bron: Bol.com

Boer Boris is druk aan het werk en oogst alle gewassen die hij gezaaid heeft. Boris wil alles verkopen op de markt, maar er staan allemaal borden langs de weg! Hij mag niet fietsen, niet lopen en zelfs met de boot kan hij niet bij de markt komen!

Elke keer verzint Boer Boris weer iets anders om toch bij de markt te komen, maar het wordt het niet gemakkelijk gemakkelijk gemaakt! Heb jij een idee hoe hij nog op de markt zou kunnen komen?

“Boer Boris loopt naar de markt om maïs te verkopen. Hij komt een bord tegen waarop staat: Verboden de lopen! Hoe moet Boris nu naar de markt?” (Bron: achterflap boek)

Voor wie?

Dit is een boek voor jonge kinderen, peuters en kleuters. Het boek is niet te dik en staat vol met prachtige illustraties. De tekst is in rijmvorm geschreven, iets wat kinderen naar mijn mening vaak leuk vinden, omdat ze een beetje verwachten wat er gaat komen. Je kunt de precieze tekst voorlezen, maar je kunt er ook je eigen draai aan geven en je kindje het verhaaltje laten verzinnen.

Een erg leuk boek om met peuters en kleuters te lezen!

Onze mening

Elke avond lezen wij een boekje. Daan vindt boekjes die iets van hem vragen altijd heel leuk. In dit boek kan je met Boer Boris meedenken voor een oplossing om toch op zijn bestemming te komen. Als je niet op de fiets kunt, niet kunt lopen en niet met de boot mag, wat voor vervoersmiddelen zijn er dan nog meer? Een erg leuk boek om te lezen met je peuter/kleuter!

Specificaties

Boer Boris naar de markt
Bron: Bol.com

Titel: Boer Boris gaat naar de markt
Auteur: Ted van Lieshout
Illustrator: Philip Hopman
Uitgeverij: Gottmer
Taal: Nederlandstalig
Aantal bladzijden: 32
Uitgave: Hardcover, E-book en Luisterboek
Verschijning: Maart 2015
ISBN: 9789025759919
Leeftijd: 3-4 jaar


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, Instagram, Bloglovin of Pinterest?


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.