Recensie - De Britannica Kinderencyclopedie
Recensie

De Britannica Kinderencyclopedie

Mama… Mama? Mama, weet jij…? Soms heb ik het idee dat Daan denkt dat ik een wandelende encyclopedie ben. Gelukkig heb ik nu met de Britannica Kinderencyclopedie een heleboel antwoorden paraat! Alles staat in duidelijke kindertaal uitgelegd, over het algemeen aan de hand van mooie illustraties. Eigenlijk zou je met het internet helemaal geen encyclopedie nodig hebben, al vind ik het veel fijner om lekker door een boek te bladeren!

Op het internet kan je natuurlijk alle antwoorden vinden die je zoekt. Het leuke aan door een boek bladeren is dat je ook een heleboel dingen tegen komt waar je niet naar op zoek was. Hoewel de Britannica Kinderencyclopedie voor kinderen is, heb ik er zelf ook al heel wat uurtjes in zitten lezen.

De Britannica Kinderencyclopedie

Een complete verzameling weetjes, feiten, lijstjes en vragen!

 • Ga mee op reis door de geschiedenis: van de Big Bang, tot ver in de toekomst.
 • Ontdek weetjes over o.a. dinosaurussen, de diepzee, lichtgevende dieren, genetica, mummies, samoerai en wolkenkrabbers.
 • Zoek mee naar de antwoorden op vragen die de wetenschap nog steeds heeft.
 • Maak kennis met de experts die een inkijk geven in hun onderzoek. Ze vertellen je waar ze mee bezig zijn en wat hen drijft.

Over het boek

De Britannica Kinderencyclopedie bestaat uit 8 hoofdstukken, die allemaal over een eigen onderwerp gaan!

 1. Heelal
 2. Aarde
 3. Materie
 4. Leven
 5. Mensen
 6. Oudheid en Middeleeuwen
 7. Moderne tijd
 8. Vandaag en Morgen

Een kinderencyclopedie boordevol onderwerpen waar kinderen zo nieuwsgierig naar zijn dus. Tijdens het lezen ontdek je steeds weer nieuwe onderwerpen, waardoor je niet uitgelezen raakt. De nieuwsgierigheid wordt enorm geprikkeld, mede door alle mooi illustraties.

Voor wie?

De Britannica Kinderencyclopedie is er eigenlijk voor alle nieuwsgierige kinderen! Ik las dat de aanbevolen leeftijd vanaf 7/8 jaar is, maar ik zou meer aanhouden vanaf groep 3. Vanaf die tijd worden kinderen steeds nieuwsgieriger en willen ze overal wel wat van weten! Zelf lezen kunnen ze dan nog niet, maar voor de (groot)ouders is het ook heel leuk om samen het boek door te bladeren en allerlei dingen te ontdekken!

Zodra kinderen zelf kunnen lezen, kunnen ze helemaal los gaan in de Britannica Kinderencyclopedie! Zelf lezen is natuurlijk wel zo leuk, want je kan zelf dingen opzoeken en ook zelf bepalen waar je over wilt lezen.

Ik gebruik de Britannica zelf nog heel vaak. Daarom ben ik zo blij dat er opnieuw een echte encyclopedie verschijnt waarin kinderen zich kunnen verdiepen. En wie weet wordt daar de kiem gelegd voor toekomstige astronauten.

Angelique van Ombergen, wetenschapscoördinator bij de ESA

Onze mening

Daan is nu 6 jaar en zit in groep 3. Hij wil altijd alles weten! Soms denk ik, hoe kom je erop? Het is een jongetje dat erg van de wetenschap houdt, dus deze kinderencyclopedie past helemaal bij hem. Zelf lezen kan hij nog niet, maar geregeld bladeren we de encyclopedie door voor het slapen gaan. Het boek bestaat uit 8 hoofdstukken, die allemaal hun eigen onderwerp hebben. We hebben allebei al een heleboel dingen bij geleerd. Mega interessant en goed te begrijpen voor kinderen!

“Britannica Kinderencyclopedie” kopen

Specificaties Britannica Kinderencyclopedie

Britannica Kinderencyclopedie
Bron: Bol.com
TitelDe Britannica Kinderencyclopedie
AuteurChristopher Lloyd
UitgeverijLannoo
TaalNederlandstalig
Aantal bladzijden424 pagina’s
UitgaveHardcover
VerschijningSeptember 2021
ISBN9789401476331
Aanbevolen leeftijdvanaf 7/8 jaar

Speelgoed met liefde voor kleintjes én de wereld
VTech wil spelend leren mogelijk maken voor de huidige generaties en generaties die volgen. Dat vraagt om meer eco-vriendelijk speelgoed. VTech is al enkele jaren bezig om verpakkingen en producten steeds duurzamer te maken en introduceerde vorig jaar de Play Green lijn. Gerelateerd
Verder Lezen
Toy^2 Track Connectors Slopes
Duurzamer spelen kan door klassiek speelgoed met elkaar te combineren. Eerder schreef ik al over de Toy^2 Track Connectors, waarmee je je houten spoor met Duplo kan combineren! Beide soorten speelgoed waren hier in een doos op zolder beland, maar de track connectors maakten dat Daan er weer graag mee speelde. Een nieuw onderdeel van het Toy^2 speelgoed zijn de Slopes, waar wij een setje van kregen. Wederom werd het “oude” speelgoed weer aantrekkelijk om mee te spelen. Gerelateerd
Verder Lezen
Dodo bordspel
Wij spelen graag samen spelletjes! Het Dodo bordspel is dan ook een super leuke aanvulling op onze bestaande collectie spellen. In dit artikel ga ik je meer vertellen over dit leuke bordspel. Het is niet zomaar een bordspelletje, het is een coöperatief spel en dat betekent dat je goed samen moet werken om het ei van de Dodo te redden! Gerelateerd
Verder Lezen
Een boekhoudprogramma gebruiken of niet
Soms twijfel ik ontzettend! Waarover? Over de administratie van mijn bedrijf… Moet ik een boekhoudprogramma gebruiken, of lukt het weer om alles zelf te doen? Het is misschien een vraag waar veel kleine ondernemers mee zitten. De hulp van een boekhouder of boekhoudprogramma kan heel fijn zijn, maar daar zijn natuurlijk ook kosten aan verbonden. In dit artikel neem ik je mee in mijn twijfels en overwegingen. Gerelateerd
Verder Lezen
De VTech Marble Rush Super Action Set!
Trends in speelgoed komen en gaan. Maar sommige trends zijn gewoon te goed om af te schrijven. Het beste voorbeeld dat ik kan bedenken? Dat zijn absoluut de knikkers! Waar opa’s en oma’s in hun jonge jaren eindeloos met knikkers speelden, doen (klein)kinderen dat vandaag nog steeds. Wel in een 2.0-versie. Een kuiltje in ‘t zand is leuke nostalgie, knikkerbanen van Marble Rush zijn de hit van nu! Gerelateerd
Verder Lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.