Recensie - De Britannica Kinderencyclopedie
Recensie

De Britannica Kinderencyclopedie

Mama… Mama? Mama, weet jij…? Soms heb ik het idee dat Daan denkt dat ik een wandelende encyclopedie ben. Gelukkig heb ik nu met de Britannica Kinderencyclopedie een heleboel antwoorden paraat! Alles staat in duidelijke kindertaal uitgelegd, over het algemeen aan de hand van mooie illustraties. Eigenlijk zou je met het internet helemaal geen encyclopedie nodig hebben, al vind ik het veel fijner om lekker door een boek te bladeren!

Op het internet kan je natuurlijk alle antwoorden vinden die je zoekt. Het leuke aan door een boek bladeren is dat je ook een heleboel dingen tegen komt waar je niet naar op zoek was. Hoewel de Britannica Kinderencyclopedie voor kinderen is, heb ik er zelf ook al heel wat uurtjes in zitten lezen.

De Britannica Kinderencyclopedie

Een complete verzameling weetjes, feiten, lijstjes en vragen!

 • Ga mee op reis door de geschiedenis: van de Big Bang, tot ver in de toekomst.
 • Ontdek weetjes over o.a. dinosaurussen, de diepzee, lichtgevende dieren, genetica, mummies, samoerai en wolkenkrabbers.
 • Zoek mee naar de antwoorden op vragen die de wetenschap nog steeds heeft.
 • Maak kennis met de experts die een inkijk geven in hun onderzoek. Ze vertellen je waar ze mee bezig zijn en wat hen drijft.

Over het boek

De Britannica Kinderencyclopedie bestaat uit 8 hoofdstukken, die allemaal over een eigen onderwerp gaan!

 1. Heelal
 2. Aarde
 3. Materie
 4. Leven
 5. Mensen
 6. Oudheid en Middeleeuwen
 7. Moderne tijd
 8. Vandaag en Morgen

Een kinderencyclopedie boordevol onderwerpen waar kinderen zo nieuwsgierig naar zijn dus. Tijdens het lezen ontdek je steeds weer nieuwe onderwerpen, waardoor je niet uitgelezen raakt. De nieuwsgierigheid wordt enorm geprikkeld, mede door alle mooi illustraties.

Voor wie?

De Britannica Kinderencyclopedie is er eigenlijk voor alle nieuwsgierige kinderen! Ik las dat de aanbevolen leeftijd vanaf 7/8 jaar is, maar ik zou meer aanhouden vanaf groep 3. Vanaf die tijd worden kinderen steeds nieuwsgieriger en willen ze overal wel wat van weten! Zelf lezen kunnen ze dan nog niet, maar voor de (groot)ouders is het ook heel leuk om samen het boek door te bladeren en allerlei dingen te ontdekken!

Zodra kinderen zelf kunnen lezen, kunnen ze helemaal los gaan in de Britannica Kinderencyclopedie! Zelf lezen is natuurlijk wel zo leuk, want je kan zelf dingen opzoeken en ook zelf bepalen waar je over wilt lezen.

Ik gebruik de Britannica zelf nog heel vaak. Daarom ben ik zo blij dat er opnieuw een echte encyclopedie verschijnt waarin kinderen zich kunnen verdiepen. En wie weet wordt daar de kiem gelegd voor toekomstige astronauten.

Angelique van Ombergen, wetenschapscoördinator bij de ESA

Onze mening

Daan is nu 6 jaar en zit in groep 3. Hij wil altijd alles weten! Soms denk ik, hoe kom je erop? Het is een jongetje dat erg van de wetenschap houdt, dus deze kinderencyclopedie past helemaal bij hem. Zelf lezen kan hij nog niet, maar geregeld bladeren we de encyclopedie door voor het slapen gaan. Het boek bestaat uit 8 hoofdstukken, die allemaal hun eigen onderwerp hebben. We hebben allebei al een heleboel dingen bij geleerd. Mega interessant en goed te begrijpen voor kinderen!

“Britannica Kinderencyclopedie” kopen

Specificaties Britannica Kinderencyclopedie

Britannica Kinderencyclopedie
Bron: Bol.com
TitelDe Britannica Kinderencyclopedie
AuteurChristopher Lloyd
UitgeverijLannoo
TaalNederlandstalig
Aantal bladzijden424 pagina’s
UitgaveHardcover
VerschijningSeptember 2021
ISBN9789401476331
Aanbevolen leeftijdvanaf 7/8 jaar

Kindersandalen kopen, waar let je op 7 tips!
Door snel groeiende kindervoeten moeten wij ieder jaar wel nieuwe kindersandalen kopen. Daan is een kind dat het heerlijk vindt om sandalen te dragen! Over het design van de sandalen zijn we het niet altijd met elkaar eens. Daan gaat vooral voor sandalen die lekker zitten en goed lopen, terwijl ik ook wel kijk naar hoe ze eruitzien. Ondertussen vinden we vaak een mooie tussenweg! We kopen kindersandalen die goed bij Daan zijn kleding passen, maar daarnaast ook heel lekker lopen! Gerelateerd
Verder Lezen
De pandaband, hoe de panda's ooit muziek als ontbijt hadden!
“Niet met je eten spelen!” De PandaBand heeft dat misschien nog niet gehoord, maar ik weet zeker dat veel kinderen het wel bekend voorkomt! Je kunt natuurlijk op heel veel manieren muziek maken, maar kan dat ook met je eten? De PandaBand doet daar een ontdekking over, maar over de muziekinstrumenten ook het einde van het lied halen… Dat is de vraag! Gerelateerd
Verder Lezen
Les Papattes, strategisch houten spel voor buiten!
Les Papattes is een strategisch houten spel voor buiten. Wij namen Les Papattes mee naar de camping en zijn helemaal enthousiast! Het is ideaal om gezellig samen te spelen als het mooi weer is! Daarbij is het spel niet alleen voor kinderen, maar ook de papa’s en mama’s kunnen het prima tegen elkaar spelen! In dit artikel ga ik meer vertellen over Les Papattes. Gerelateerd
Verder Lezen
Gebruik maken van een nanny service als oppas in huis.
Gebruik maken van een nanny service als oppas aan huis hoor je bij ons in de omgeving (Groningen) niet zoveel. Over het algemeen worden kinderen opgevangen via de kinderopvang of door opa’s en oma’s. Toch zijn er situaties waarin gebruik maken van een nanny service wel heel erg fijn is!  Daarover meer in dit artikel en ik geef je natuurlijk ook een tip omtrent de zoektocht naar een goede nanny. Gerelateerd
Verder Lezen
Spekkie en Sproet - Een speurder let altijd op!
Spekkie en Sproet – Een speurder let altijd op! is één van de boeken uit de nieuwe leesboeken serie van; Ik leer lezen met Zwijsen! Deze serie is geschreven door bekende schrijvers. Leren lezen wordt nog leuker met deze boeken voor beginnende lezers. Paul van Loon, Bette Westera, Manon Sikkel, Yorick Goldewijk en nog veel meer andere schrijvers werkten mee aan de nieuwe serie Ik leer lezen met Zwijsen. Wij lazen het boek “Spekkie en Sproet – Een speurder let altijd op!” en in dit artikel lees je meer over dit boek. Gerelateerd
Verder Lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.