Recensie - De Britannica Kinderencyclopedie
Recensie

De Britannica Kinderencyclopedie

Mama… Mama? Mama, weet jij…? Soms heb ik het idee dat Daan denkt dat ik een wandelende encyclopedie ben. Gelukkig heb ik nu met de Britannica Kinderencyclopedie een heleboel antwoorden paraat! Alles staat in duidelijke kindertaal uitgelegd, over het algemeen aan de hand van mooie illustraties. Eigenlijk zou je met het internet helemaal geen encyclopedie nodig hebben, al vind ik het veel fijner om lekker door een boek te bladeren!

Op het internet kan je natuurlijk alle antwoorden vinden die je zoekt. Het leuke aan door een boek bladeren is dat je ook een heleboel dingen tegen komt waar je niet naar op zoek was. Hoewel de Britannica Kinderencyclopedie voor kinderen is, heb ik er zelf ook al heel wat uurtjes in zitten lezen.

De Britannica Kinderencyclopedie

Een complete verzameling weetjes, feiten, lijstjes en vragen!

 • Ga mee op reis door de geschiedenis: van de Big Bang, tot ver in de toekomst.
 • Ontdek weetjes over o.a. dinosaurussen, de diepzee, lichtgevende dieren, genetica, mummies, samoerai en wolkenkrabbers.
 • Zoek mee naar de antwoorden op vragen die de wetenschap nog steeds heeft.
 • Maak kennis met de experts die een inkijk geven in hun onderzoek. Ze vertellen je waar ze mee bezig zijn en wat hen drijft.

Over het boek

De Britannica Kinderencyclopedie bestaat uit 8 hoofdstukken, die allemaal over een eigen onderwerp gaan!

 1. Heelal
 2. Aarde
 3. Materie
 4. Leven
 5. Mensen
 6. Oudheid en Middeleeuwen
 7. Moderne tijd
 8. Vandaag en Morgen

Een kinderencyclopedie boordevol onderwerpen waar kinderen zo nieuwsgierig naar zijn dus. Tijdens het lezen ontdek je steeds weer nieuwe onderwerpen, waardoor je niet uitgelezen raakt. De nieuwsgierigheid wordt enorm geprikkeld, mede door alle mooi illustraties.

Voor wie?

De Britannica Kinderencyclopedie is er eigenlijk voor alle nieuwsgierige kinderen! Ik las dat de aanbevolen leeftijd vanaf 7/8 jaar is, maar ik zou meer aanhouden vanaf groep 3. Vanaf die tijd worden kinderen steeds nieuwsgieriger en willen ze overal wel wat van weten! Zelf lezen kunnen ze dan nog niet, maar voor de (groot)ouders is het ook heel leuk om samen het boek door te bladeren en allerlei dingen te ontdekken!

Zodra kinderen zelf kunnen lezen, kunnen ze helemaal los gaan in de Britannica Kinderencyclopedie! Zelf lezen is natuurlijk wel zo leuk, want je kan zelf dingen opzoeken en ook zelf bepalen waar je over wilt lezen.

Ik gebruik de Britannica zelf nog heel vaak. Daarom ben ik zo blij dat er opnieuw een echte encyclopedie verschijnt waarin kinderen zich kunnen verdiepen. En wie weet wordt daar de kiem gelegd voor toekomstige astronauten.

Angelique van Ombergen, wetenschapscoördinator bij de ESA

Onze mening

Daan is nu 6 jaar en zit in groep 3. Hij wil altijd alles weten! Soms denk ik, hoe kom je erop? Het is een jongetje dat erg van de wetenschap houdt, dus deze kinderencyclopedie past helemaal bij hem. Zelf lezen kan hij nog niet, maar geregeld bladeren we de encyclopedie door voor het slapen gaan. Het boek bestaat uit 8 hoofdstukken, die allemaal hun eigen onderwerp hebben. We hebben allebei al een heleboel dingen bij geleerd. Mega interessant en goed te begrijpen voor kinderen!

“Britannica Kinderencyclopedie” kopen

Specificaties Britannica Kinderencyclopedie

Britannica Kinderencyclopedie
Bron: Bol.com
TitelDe Britannica Kinderencyclopedie
AuteurChristopher Lloyd
UitgeverijLannoo
TaalNederlandstalig
Aantal bladzijden424 pagina’s
UitgaveHardcover
VerschijningSeptember 2021
ISBN9789401476331
Aanbevolen leeftijdvanaf 7/8 jaar

De Smoezels in Ridderland
De Smoezels zijn terug met een heel nieuw boek! “De Smoezels in Ridderland”, een nieuw verhaal waarin je stinkende vriendjes een nieuw avontuur gaan beleven! Ze gaan samen met oma Smoezel terug in de tijd, naar de middeleeuwen, naar Ridderland! Dit keer geen prentenboek of een AVI-versie, maar echt een (voor)leesboek! Gerelateerd
Verder Lezen
Vreemde Vogels
Komt uitstelgedrag jou een beetje bekend voor? Mies, Mo en Cato uit het boek “Vreemde Vogels” hebben daar ook wel een beetje last van! De vakantie naar Afrika is geboekt en het is bijna tijd om te gaan! Buiten wordt het namelijk steeds kouder en Mies, Mo en Cato houden helemaal niet van koude voetjes. Gerelateerd
Verder Lezen
Veiligheid in en rondom je huis, voor een fijn gevoel zo belangrijk!
Je veilig voelen in je eigen huis vind ik echt één van de belangrijkste dingen die er is. Je huis is je veilige haven, de plek waar je je ten aller tijden fijn moet voelen. Helaas zijn er zaken waar je zelf weinig invloed op hebt, maar die wel maken dat je je niet zo veilig voelt in je huis. Gelukkig zijn er systemen die je een handjes helpen met de veiligheid in en rondom je huis. Gerelateerd
Verder Lezen
VTech babylijn voorjaar 2022; Je bent nooit te jong om te leren!
VTech speelgoed vinden wij helemaal leuk, zo verrast de VTech babylijn voorjaar 2022 mij ook weer! Waar ze laatst een lijn uitbrachten voor de wat grotere kinderen, waar onder andere de Kidi DJ Mix in zat, hebben ze dit voorjaar een leuke babylijn! Daarmee houden ze dus rekening met kinderen in alle leeftijden, wat ik alleen maar toe kan juichen. Je bent nooit te jong om te leren is het motto en dat zie je terug in de VTech babylijn voorjaar 2022. Gerelateerd
Verder Lezen
Top Trumps kaartspel Dinosaurussen
Ben jij een kleine geluksvogel? Wellicht is het Top Trumps kaartspel met als thema Dinosaurussen (of één van de andere edities) dan wel wat voor jou! Bij deze game moet je vertrouwen op je geluk, want je hebt niet heel veel opties om het spel echt te sturen! Dino’s zijn het op dit moment helemaal hier thuis, dankzij dit spelletje worden wij ook nog eens wijzer over de dino’s! Gerelateerd
Verder Lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Paasactie 2022

30% Korting !

Op alle betaalde downloads...

Met de code Pasen2022!

Deze code is niet geldig in combinatie met andere acties en geldt alleen voor downloads.
Deze code is geldig van vrijdag 15 april 2022 tot en met maandag 18 april 2022.