Recensie - De Britannica Kinderencyclopedie
Recensie

De Britannica Kinderencyclopedie

Mama… Mama? Mama, weet jij…? Soms heb ik het idee dat Daan denkt dat ik een wandelende encyclopedie ben. Gelukkig heb ik nu met de Britannica Kinderencyclopedie een heleboel antwoorden paraat! Alles staat in duidelijke kindertaal uitgelegd, over het algemeen aan de hand van mooie illustraties. Eigenlijk zou je met het internet helemaal geen encyclopedie nodig hebben, al vind ik het veel fijner om lekker door een boek te bladeren!

Op het internet kan je natuurlijk alle antwoorden vinden die je zoekt. Het leuke aan door een boek bladeren is dat je ook een heleboel dingen tegen komt waar je niet naar op zoek was. Hoewel de Britannica Kinderencyclopedie voor kinderen is, heb ik er zelf ook al heel wat uurtjes in zitten lezen.

De Britannica Kinderencyclopedie

Een complete verzameling weetjes, feiten, lijstjes en vragen!

 • Ga mee op reis door de geschiedenis: van de Big Bang, tot ver in de toekomst.
 • Ontdek weetjes over o.a. dinosaurussen, de diepzee, lichtgevende dieren, genetica, mummies, samoerai en wolkenkrabbers.
 • Zoek mee naar de antwoorden op vragen die de wetenschap nog steeds heeft.
 • Maak kennis met de experts die een inkijk geven in hun onderzoek. Ze vertellen je waar ze mee bezig zijn en wat hen drijft.

Over het boek

De Britannica Kinderencyclopedie bestaat uit 8 hoofdstukken, die allemaal over een eigen onderwerp gaan!

 1. Heelal
 2. Aarde
 3. Materie
 4. Leven
 5. Mensen
 6. Oudheid en Middeleeuwen
 7. Moderne tijd
 8. Vandaag en Morgen

Een kinderencyclopedie boordevol onderwerpen waar kinderen zo nieuwsgierig naar zijn dus. Tijdens het lezen ontdek je steeds weer nieuwe onderwerpen, waardoor je niet uitgelezen raakt. De nieuwsgierigheid wordt enorm geprikkeld, mede door alle mooi illustraties.

Voor wie?

De Britannica Kinderencyclopedie is er eigenlijk voor alle nieuwsgierige kinderen! Ik las dat de aanbevolen leeftijd vanaf 7/8 jaar is, maar ik zou meer aanhouden vanaf groep 3. Vanaf die tijd worden kinderen steeds nieuwsgieriger en willen ze overal wel wat van weten! Zelf lezen kunnen ze dan nog niet, maar voor de (groot)ouders is het ook heel leuk om samen het boek door te bladeren en allerlei dingen te ontdekken!

Zodra kinderen zelf kunnen lezen, kunnen ze helemaal los gaan in de Britannica Kinderencyclopedie! Zelf lezen is natuurlijk wel zo leuk, want je kan zelf dingen opzoeken en ook zelf bepalen waar je over wilt lezen.

Ik gebruik de Britannica zelf nog heel vaak. Daarom ben ik zo blij dat er opnieuw een echte encyclopedie verschijnt waarin kinderen zich kunnen verdiepen. En wie weet wordt daar de kiem gelegd voor toekomstige astronauten.

Angelique van Ombergen, wetenschapscoΓΆrdinator bij de ESA

Onze mening

Daan is nu 6 jaar en zit in groep 3. Hij wil altijd alles weten! Soms denk ik, hoe kom je erop? Het is een jongetje dat erg van de wetenschap houdt, dus deze kinderencyclopedie past helemaal bij hem. Zelf lezen kan hij nog niet, maar geregeld bladeren we de encyclopedie door voor het slapen gaan. Het boek bestaat uit 8 hoofdstukken, die allemaal hun eigen onderwerp hebben. We hebben allebei al een heleboel dingen bij geleerd. Mega interessant en goed te begrijpen voor kinderen!

“Britannica Kinderencyclopedie” kopen

Specificaties Britannica Kinderencyclopedie

Britannica Kinderencyclopedie
Bron: Bol.com
TitelDe Britannica Kinderencyclopedie
AuteurChristopher Lloyd
UitgeverijLannoo
TaalNederlandstalig
Aantal bladzijden424 pagina’s
UitgaveHardcover
VerschijningSeptember 2021
ISBN9789401476331
Aanbevolen leeftijdvanaf 7/8 jaar

Mijn Interactieve Video Microscoop van VTech!
Mijn Interactieve Video Microscoop van VTech is Speelgoed van het Jaar in Nederland! Wederom super leuk en leerzaam speelgoed voor de wat oudere kinderen. Alle kleine en grote professoren; welkom in de wereld van virussen en cellen! Mijn Interactieve Video Microscoop valt zeker in de smaak bij alle wijsneuzen van 7 tot 99 jaar! Natuurlijk mag je er ook gewoon mee spelen als je 100 bent πŸ˜‰ . Turen naar de grootste geheimen van het aardse leven is natuurlijk super indrukwekkend, wie wil dat nu niet? Gerelateerd
Verder Lezen
Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022 Winnaars Vakjury
De vakjury heeft de winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2022 bekend gemaakt! Tijdens de zomervakantie hebben ze 156 stuks speelgoed uitgebreid getest en beoordeeld. Hier zijn uiteinde drie winnaars in 15 categorieΓ«n uitgekomen! Vanaf nu mag het publiek, dus ook jij, stemmen op hun favoriet. Dit kan tot en met 28 oktober 2022 en je maakt daarbij ook nog eens kans op een mooie prijs als je stemt! Gerelateerd
Verder Lezen
Badmode 2022, zeker niet te missen in deze prachtige zomer!
Wat een prachtige zomer hebben we dit jaar hè! Ik kan daar zeker van genieten! Fijne badmode mag dan ook zeker niet ontbreken deze zomer, al voel ik mij soms wel onzeker in badmode. Gelukkig staat de Badmode 2022 bij veel verschillende lichamen, zo vind ik het bijvoorbeeld heel fijn om een jurkje of rokje over mijn badkleding te dragen. Ook dat kan natuurlijk gewoon, lekker dat dragen waar je je prettig in voelt. Gerelateerd
Verder Lezen
Langer zelfstandig blijven wonen, denk eens aan het plaatsen van een mantelzorgwoning
Het plaatsen van een mantelzorgwoning kan bijdragen aan de wens om langer zelfstandig te blijven wonen. Langer zelfstandig blijven wonen is een wens van steeds meer mensen die hulpbehoevend zijn. Ik begrijp dat wel, want wie wil er nu niet in zijn fijne vertrouwde omgeving blijven wonen? Een mantelzorgwoning is een woning voor mensen die mantelzorg behoeven, een fijne woonoplossing voor hen die graag in een vertrouwde omgeving willen blijven wonen. Gerelateerd
Verder Lezen
De voordelen van Perzische tapijten(1)
Ben je van plan om binnenkort je interieur een nieuwe boost te geven? In dat geval is het zeker geen slecht idee om een Perzisch tapijt aan te kopen. Het is namelijk om meerdere redenen voordelig om deze aan te kopen. In dit artikel gaan we wat dieper in op de verschillende voordelen. Gerelateerd
Verder Lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.