Bruce Springsteen - 50 jaar rock-'n-roll
Recensie

Bruce Springsteen – 50 jaar rock-‘n-roll

Bruce Springsteen – 50 jaar rock-‘n-roll, het boek dat mijn man graag wilde lezen! Toen ik de kans kreeg om dit super toffe boek te ontvangen, was hij dan ook helemaal gelukkig. In dit artikel gaan wij (ja ja, mijn man heeft meegeholpen aan deze recensie) je meer over dit leuke boek vertellen! Wat ik wel alvast kan zeggen is dat het een ideaal cadeau is voor alle Bruce Springsteen fans!

Ideaal als cadeau dus, denk daarbij aan een verjaardag, de feestdagen of misschien wel voor vaderdag! Maar je kan het boek natuurlijk ook gewoon lekker voor jezelf kopen. In dit boek lees je over het leven van Bruce Springsteen en daarnaast is er in het boek ook een heleboel beeldmateriaal te vinden. Zoals ik al schreef kreeg mijn man dit boek, die is de Bruce Springsteen fan bij ons in huis! Dit artikel komt dus ook een beetje van zijn hand.

Bruce Springsteen – 50 jaar rock-‘n-roll

Bruce Springsteen is natuurlijk bekend door onder andere zijn hits Dancing in the dark en I’m on fire. Hij heeft vele fans en één van die fans woont bij mij thuis. Toen het boek eenmaal binnen was, is die fan heerlijk in een hoekje van de bank gekropen met het boek. Zelf het boek lezen was bijna niet meer nodig, in al zijn enthousiasme nam hij mij mee in het lezen van de biografie!

Het verhaal van Bruce Springsteen, de ‘prisoner of rock ‘n’ roll’, begon vijftig jaar geleden, maar is nog lang niet voorbij. Het is een fascinerend epos, een ontroerende ballade, een mooi sprookje, een legende. Het is het verhaal van een brave katholieke jongen uit een klein stadje in New Jersey die zich een weg baande naar de absolute top van de muziekscene, gewapend met een gitaar en de onvoorwaardelijke vriendschap van de E Street Band. Van ‘Greetings from Asbury Park, N.J.’ tot ‘Renegades: Born in the USA’, deze biografie vertelt je alles over het leven van de rocklegende, als mens en als muzikant, vergezeld van prachtige foto’s van The Boss en zijn band.

Deels ben ik dus meegenomen in het verhaal in de tijd dat mijn man zich verloor in het lezen en bekijken van dit boek. Stiekem vind ik dat enthousiasme natuurlijk heel erg leuk! Natuurlijk heb ik zelf ook even lekker door het boek gebladerd, maar als je geen fan bent, dan mis je denk ik net dat beetje enthousiasme wat een fan wel heeft.

Vijf boeiende hoofdstukken

De biografie van Bruce Springsteen bestaat uit vijf boeiende hoofdstukken, die allemaal over een bepaalde periode in zijn leven gaan.

 1. 1949-1973 – Greetings from asbury park
  Een auto, een elektrische gitaar en grote dromen
 2. 1974-1984 – Born to run
  Met zijn gitaar en zijn band werd Springsteen voor altijd een “prisoner of Rock ‘N’ Roll”
 3. 1984-1991 – Born in the U.S.A. en wereldwijd succes
  Een legende begint. Zeven jaar met maar één missie: Rock-‘N’-Roll redden
 4. 1992-2012 – Van crisis tot wederopstanding
  Het einde van een millennium, het begin van een nieuw leven
 5. 2012-2023 – Grote dromen, veel hoop
  De roep van de weg, triomf over de dood, de noodzaak om opnieuw te beginnen

Ik denk niet dat ik het boek in een paar zinnen samen kan vatten, ieder hoofdstuk vertelt over zoveel aspecten in het leven van Bruce Springsteen. Iedere periode kent een beetje zijn eigen verhaal en is voorzien van mooi beeldmateriaal, wat echt een toevoeging is als je het levensverhaal van Bruce Springsteen aan het lezen bent.

‘More than rich, more than famous, more than happy… I wanted to be great.’
– Bruce Springsteen

Onze mening

Mijn man: De biografie van Bruce Springsteen is op een hele fijne manier geschreven. Je wordt meegenomen in het verhaal en dankzij al het beeldmateriaal dat in het boek te vinden is, krijg je ook een goed beeld van het leven van Bruce Springsteen. Ik vind het heel erg leuk om te lezen over het leven van Bruce Springsteen, het liefst natuurlijk met zijn muziek op de achtergrond. Het is in dit artikel al vaker teruggekomen, maar al het mooie beeldmateriaal dat in het boek te vinden is, is echt heel leuk om te bekijken.

“Bruce Springsteen – 50 jaar rock-‘n-roll”, het boek dat iedere Bruce Springsteen fan in de kast wil hebben staan!

De mening van de man des huizes is dus duidelijk en ik kan mij daar eigenlijk alleen maar bij aansluiten. Als ik het enthousiasme zie waarmee het boek gelezen werd en hoe hij het beeldmateriaal aan mij liet zien, dan kan ik niet anders concluderen dan dat iedere fan van Bruce Springsteen dit boek gelezen wil hebben.

Titel: Bruce Springsteen – 50 jaar rock-‘n-roll | Auteur: Ernesto Assante | Uitgeverij: Deltas | Taal: Nederlandstalig | Aantal bladzijden: 208 | Uitgave: Hardcover | Verschijning: Mei 2024

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.