Compleet handboek Granny Squares
Recensie

Compleet handboek Granny Squares

Het “Compleet handboek Granny Squares” is een boek dat helemaal in mijn straatje past als haakster. Ik vind haken heerlijk ontspannend en als je Granny Squares haakt, dan kan je daar allerlei projecten mee maken. In dit boek vind je allerlei verschillende Granny’s, allemaal met een duidelijke beschrijving. Als haakster wordt je vast al nieuwsgierig! Meer over dit leuke boek lees je in deze recensie.

“Granny patronen kan je ook op internet vinden hoor!” Dit hoor ik zo vaak en klopt natuurlijk ook helemaal. Toch vind ik het heel erg fijn om uit een boek te haken. Even geen schermpjes om naar te turen! Natuurlijk haak ik ook wel patronen vanaf een scherm, maar een boek vind ik ook heel erg prettig. In dit leuke boek staan ontzettend veel leuke patroontjes. Voor je het weet heb je weer een mooi kleurrijke granny klaar!

Compleet handboek Granny Squares

Naast dat je veel verschillende patronen in het boek vindt, vind je ook veel informatie over haken in het algemeen. Denk bijvoorbeeld aan een uitleg over de verschillende soorten garen, de verschillende haaknaalden en natuurlijk alle steken die er zijn. Voor de beginner is het heel erg fijn dat de verschillende steken aan de hand van plaatsen uitgelegd worden.

Een perfect boek om lekker te gaan haken dus! Moet je nog beginnen met haken? Ook dan kan je prima aan de slag met de gemakkelijke Granny Squares. Ben je al een gevorderde haker? Ook dan zit er genoeg uitdaging in de patronen. Er zijn patronen van vierkantjes, rondjes, zeshoeken en van mooie bloemen! Er zit er dus altijd wel één voor jou bij!

Mijn mening

Dit leuke haakboek is geschikt voor zowel de beginnende haker als voor gevorderde hakers. Het maakt dus niet uit hoeveel ervaring je hebt met haken, je kunt met dit boek aan de slag. Voor de beginnende haker zal het iets lastiger zijn, maar door te oefenen gaat het zeker lukken!

Tip: Mocht je er niet uitkomen met behulp van de omschrijving en het patroon? Zoek de steek eens op Youtube op, voor sommige hakers helpen filmpjes heel erg als ze even niet zien wat ze moeten doen.

Persoonlijk kan ik goed uit de voeten met dit boek. De patronen zijn duidelijk en ik vind het heel erg leuk om bijzondere Granny’s te maken! Door het gebruik van felle kleurtjes worden ze helemaal vrolijk. Nu haak ik zelf al wat langer, maar soms zijn de patronen ook wel pittig. Ik vind dat wel heel erg leuk! Het is de uitdaging die ik soms graag aanga en hoe leuk is het dan als het lukt?

“Compleet handboek Granny Squares”, een heerlijk haakboek dat je in je kast wilt hebben staan!

Titel: Compleet handboek Granny Squares | Auteur: Hiroko Aono-Billson | Uitgeverij: Deltas | Taal: Nederlands | Aantal bladzijden: 192 | Uitgave: Paperback | Verschijning: Februari 2024

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.