De avonturen van Steef Superscheet
Recensie

De avonturen van Steef Superscheet

De avonturen van Steef Superscheet, een heerlijk boek in de categorie vieze praatjes! En zodra het over vieze praatjes gaat, dan is Daan wel te porren om het boek te lezen. Herkenbaar, want zelf houd ik ook wel van dat soort boeken. Helemaal als de boeken mij ook nog een heerlijke lachbui kunnen bezorgen. Met heel veel plezier heeft dan ook niet alleen Daan het boek gelezen, zelf heb ik er ook van genoten!

Eigenlijk hoeven we er helemaal niet geheimzinnig over te doen: iedereen laat scheten. Het boek “De avonturen van Steef Superscheet” gaat over een jongen met SUPERSCHETEN. Hele harde scheten. Daan vind scheten altijd super grappig en toen hij dit boek zag was hij direct enthousiast. Heerlijk die onderbroekenlol fase, stiekem hoop ik dat die nooit voorbij gaat!

De avonturen van Steef Superscheet

Steef mag van zijn moeder een heleboel dingen niet eten, maar niemand verteld hem waarom en dat is super irritant. Samen met zijn beste vriendje Bobby gaat Steef toch allemaal dingen eten en dan doen ze een bijzondere ontdekking! Door het eten van het verboden voedsel laat Steef hele harde scheten, ze hebben superkrachten en de ene superkracht is nog beter dan de andere!

De superscheten zijn heel erg leuk om allemaal grappen uit te halen. Zou Steef die stomme Douwe en zijn twee handlangers ook terug kunnen pakken? Bobby en Steef veroorzaken heel wat ellende met de superscheten. Maar is het alleen maar ellende, of kan Steef met zijn scheten ook helpen bij een spannende reddingsactie?

Voor wie is “De avonturen van Steef Superscheet”?

Dit super leuke boek is voor kinderen vanaf een jaar of zeven/groep vier. Afhankelijk van het leesniveau van je kind, kan hij of zij het boek dan zelf lezen. Stiekem is het boek niet alleen leuk voor kinderen, ook papa’s en mama’s kunnen denk ik erg om dit verhaal lachen!

Onze mening

Allereerst natuurlijk Daan zijn mening! Waar hij vooral naar kijkt is hoe het boek eruit ziet. De omslag vindt hij leuk en hij past ook erg goed bij het boek! Wat Daan verder heel erg fijn vindt is dat de letters niet te klein zijn, dit lees net wat gemakkelijker. Soms zijn woorden dikgedrukt, die gebruikt Daan vooral om te onthouden waar hij gebleven was. Wat hij ook erg leuk vindt zijn de plaatjes in het boek, ze zijn niet in kleur, maar dat is helemaal niet erg.

Persoonlijk vind ik het ook een enorm leuk boek! Ik heb er net als Daan erg om gelachen. Het boek is in eenvoudige woorden, maar met veel humor geschreven. Dit zorgt ervoor dat het boek lekker wegleest en er ondertussen ook veel lol beleefd wordt. Naast heel veel humor lees je ook over serieuzere dingen, bijvoorbeeld over vriendschap.

Wij vinden het allebei een heel erg leuk boek en zeker een aanrader om eens te lezen!

Hoe lijkt dit boek boek jou? Is er iets wat je aanspreekt na het lezen van deze recensie?

“De avonturen van Steef Superscheet” kopen bij BOL.com

Titel: De avonturen van Steef Superscheet | Auteur: Nina George | Illustraties: Horst Hellmeier | Uitgeverij: Witte Leeuw | Taal: Nederlandstalig | Aantal bladzijden: 200 | Uitgave: Hardcover| Verschijning: April 2023| Leeftijd: vanaf 7 jaar

Klik hier om meer recensies te lezen.

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks… โ™ฅ

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.