|| Recensie + winactie (GESLOTEN) || De gelukkige eter

De gelukkige eter

|| Recensie + winactie (GESLOTEN) || De gelukkige eter

“De gelukkige eter”, een boek over hoe je een gezondere relatie met je eten op kunt bouwen. Kan jij je oer brein verleiden tot gezonder eetgedrag? Nadat mijn pogingen met een koolhydraat-arm dieet en Weight Watchers gefaald hebben, ben ik erg benieuwd wat dit boek voor mij kan betekenen! In deze blog vertel ik je meer over het boek.

De gelukkige eter

Hoe zou jouw lever eruitzien als je nooit meer op dieet hoeft en moeiteloos de juiste eet keuzes maakt?

Over het boek

De gelukkige eter
Bron: Bol.com

De gelukkige eten geeft je een duidelijke uitleg over de werking van het brein. Met name het oer brein wordt naar voren gehaald, omdat die voor 99% regeert. Als je iets wilt veranderen, in dit geval je eetgedrag, dan zal je dus ook hier moten beginnen. In ieder hoofdstuk wordt een ander onderwerp behandeld, wat dan aan het eindelijk wordt samengevat in verschillende hoofdpunten. In het boek wordt gesteld dat je vijf stappen moet doorlopen voor een relaxte relatie met eten. Al deze stappen worden ook uitvoerig in het boek besproken. In dit boek ga je onder andere de volgende dingen ontdekken;
* Wat is de grootste saboteur van je eet geluk?
* Hoe kiest je oer brein eten en hoe zorg je ervoor dat hij andere keuzes gaat maken?
* Vertrouwen op je wilskracht is geen handige keuze, waarom lees je in het boek.
* Waarom meer bewegen en minder eten vaak averechts werkt.
* Hoe komt het dat je goede eet voornemens al sneuvelen voor de lunch?

De schrijfstijl

Het boek is duidelijk geschreven, in begrijpelijke Nederlandse taal. In het boek zijn diverse kaders verwerkt, waarin je extra informatie kunt lezen. Je vindt een heleboel nuttige tips in het boek en ook erg handig zijn de checklists, zodat je daar zelf niet meer over na hoeft te denken. Daarnaast staat er ook een handige tabel in met wat je mag eten.

Voor wie?

De gelukkige eter is een boek voor iedereen die op een fundamentele manier zijn eetpatroon wil veranderen. Door je te verdiepen in je brein leer je waarom je sommige keuzes maakt. Met genoeg zelfkennis kan je veranderingen aanbrengen, je weet immers waarom je bepaalde keuzes maakt. Als je geen gezonde relatie met eten hebt, dan is dit zeker een boek voor jou. Je leert om op een relaxte manier met eten om te gaan door de vele tips, weetjes en checklisten. 

De gelukkige eten is wat mij betreft een erg leerzaam boek. Je leert jezelf en je eetgedrag kennen, waardoor je het ook kunt veranderen.
 
Ik heb het boek uitgeplozen en ik denk dat ik ook echt iets aan het boek ga hebben! Ik wil mij zeker nog verder verdiepen in de gelukkige eten en kijken of ook ik mijn oer brein een hartig woordje toe kan spreken 😉 . Je kunt trouwens een test doen om te ontdekken wat voor type brein jij hebt. Mijn brein wordt gemiddeld gelukkig van eten zegt de test. Wil jij ook weten wat voor type brein je hebt? Doe dan deze test! Ik ben erg benieuwd wat voor type brein jij hebt, als je hem gedaan hebt en je wilt het delen, laat je dan een reactie achter 🙂 ?

Specificaties

De gelukkige eter voor een relaxte relatie met eten.
Bron: Bol.com

Titel: De gelukkige eter
Auteurs: Carola van Bemmelen
Uitgever: Spectrum
Taal: Nederlandstalig
Aantal bladzijden: 224
Uitgaven: Paperback & Ebook
Verschijning: Maart 2018

Bestel “De gelukkige eter” hier.

Waar te koop?

Mocht je op bestellen geklikt hebben, dan zie je dat je naar het product op Bol.com wordt doorgestuurd. Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke shops waar je dit boek kunt scoren! Denk bijvoorbeeld aan; Kobo.

Wil je nog meer lezen over Carola of dit fijne boek? Neem dan eens een kijkje op haar website.


Winactie “De gelukkige eter”

Wil jij ook dit leuke boek hebben? Of wil je hem aan iemand cadeau doen? Ik ga één exemplaar van dit boek verloten en ook jij kunt hem winnen!

 • Laat onder dit berichtje een reactie achter voor wie en waarom je mee doet. Je mag voor jezelf meedoen, maar je mag ook voor iemand anders mee doen. Zonder reactie kan je niet aan de actie meedoen. Ik zou het leuk vinden als je deze blog deelt, maar het is niet verplicht! Laat wel een geldig e-mailadres achter, zodat ik je kan mailen als jij de winnaar bent.
  * Door ook een reactie achter te laten op dit Facebook bericht en/of dit Instagram bericht maak je extra kans. (Per kanaal waarop je reageert komt er een extra lootje met je naam erop in de “pot”!)
 • Like Happinessfromme op | Facebook | Instagram | Bloglovin | Pinterest | Dit is niet verplicht, maar ik kan het wel enorm waarderen!
 • De winactie loopt t/m 10 juni. In de week erna zal ik de winnaar bekend maken door hem/haar persoonlijk een mailtje te sturen. Belangrijk is om binnen 7 dagen te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.

Ben je benieuwd hoe een winactie in zijn werk gaat? Ik heb er een stukje over geschreven! Je kunt hem hier even doorlezen.

Heel veel succes iedereen!


Deze winactie is gesloten. De winnaar heeft een berichtje van mij ontvangen! Gefeliciteerd! Niet gewonnen? Niet getreurd… er volgen nog veel meer leuke winactie!


Volg jij Happinessfromme al op Facebook, InstagramBloglovin of Pinterest? [AdSense-A]

Voor meer recensies neem hier eens een kijkje!

12 thoughts on “|| Recensie + winactie (GESLOTEN) || De gelukkige eter

 1. Ik ben erg benieuwd naar het boek. De test heb ik ook gedaan, leuk om even te doen en ik word ook gemiddeld gelukkig van eten. Ik zie dat zelf anders, want ik eet graag en ben dan ook benieuwd of ik dat kan veranderen met dit boek.

 2. Gave actie. Mijn dochters zouden dit boek enig vinden, ze houden van koken maar nog meer van eten… Ik doe graag mee.

 3. Ik doe graag mee voor mijn moeder, ze houd van koken en eten.
  Zou een erg leuk boek voor haar zijn.

  Groetjes Anneliese

 4. Mijn brein wordt minimaal gelukkig van eten. Ik wil graag afvallen, maar vind dat toch heel lastig. Dat minimale lijkt mij toch meer te zijn dan dat ? Ik ben erg benieuwd naar het boek.

 5. Ik word volgens de test gemiddeld gelukkig van eten. IK ben erg benieuwd wat ik met dit boek kan doen en of ik mijn eetpatroon kan wijzigen.

 6. De uitslag is: gemiddeld gelukkig. Ik doe heel graag mee voor mezelf want ik kan wel wat inzicht gebruiken om gewicht te verliezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
Copyright © 2020 Happinessfromme. - Op deze blog lees je gesponsorde content en affiliate links. Lees hier meer over in de disclaimer. Tevens kan je in de privacyverklaring alles lezen over hoe we je privacy waarborgen en meer over de cookie policy. Happinessfromme is onderdeel van Nadia Media en staat bij de KvK geregistreerd onder nummer 73544523.
error: Helaas...