De Gouden Klok
Recensie

De Gouden Klok

“De Gouden Klok” is niet een soort boek dat wij veel in de kast hebben liggen. Als je mijn website een beetje volgt, dan weet je dat Daan van boeken houdt met veel plaatjes, heel veel humor en het liefst over Pokémon, dino’s en informatieve boeken. Toch weet ik hem de laatste tijd ook voor andere boeken enthousiast te krijgen. In eerste instantie leek dit boek hem stom, maar zijn mening veranderde tijdens het voorlezen!

Je leest het inderdaad goed, ik heb ervoor gekozen om dit boek voor te lezen. Zelf is hij in een Pokémon boek aan het lezen en dat is toch wel veel belangrijker. Voorlezen blijft leuk om te doen en daar vond ik dit boek wel geschikt voor. Daan kon lekker naar het mooie verhaal luisteren en de illustraties bekijken en ik kan echt genieten van die momenten samen.

De Gouden Klok

Wat zou het toch fijn zijn als je alle saaie dagen in je leven over kunt slaan, toch? Sophia krijgt een magische klok waarmee ze de saaie dagen over kan slaan. Maar met het overslaan van de saaie dingen, slaat ze ook heel veel andere dingen over, is dat eigenlijk wel de bedoeling?

Elke dag is mijn lievelingsdag. Dat zei opa altijd. Maar Sophia heeft geen zin meer in saaie doodgewone dagen met huiswerk, regen en karbonaadjes in de vriezer. Als ze tien wordt, krijgt ze gelukkig een heel bijzonder, magisch verjaardagscadeau, waarmee ze alle saaie dagen kan overslaan. En dus viert ze elke dag haar verjaardag, met glitterkleren, taart en cadeaus! Sophia voelt zich de koningin van het leven. Totdat alles volledig uit de hand loopt…

Onze mening

Beoordeel een boek niet op zijn cover, dat zegt men altijd… Toch is de cover van een boek de eerste indruk van een boek en bij het zien van de cover van “De Gouden Klok” was ik direct enthousiast. Ik wist niet of Daan enthousiast zou zijn over het boek, maar soms moet je ook eens iets anders proberen. Zelf het boek lezen zag Daan niet zitten, maar gelukkig houden we ook van voorlezen en dus besloot ik om het boek voor te lezen!

Het boek leest heel erg fijn voor en de prachtige illustraties nemen je mee in het verhaal. Het is een prachtig verhaal dat je meeneemt in de wereld van het verdriet van Sophia. Een absolute aanrader om (voor te) lezen!

 “De Gouden Klok” is een mooi boek, met mooie illustraties en een sterk verhaal

Titel: De Gouden Klok | Auteur: Sarah Engell | Illustraties: Signe Kjær | Uitgeverij: de Vier Windstreken | Taal: Nederlandstalig | Aantal bladzijden: 64 | Uitgave: Hardcover | Verschijning: Maart 2024

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.