De grote Mees Kees
Recensie

De grote Mees Kees, 2 Mees Kees boeken in één groot voorleesboek.

De grote Mees Kees, een groot voorleesboek waarin twee Mees Kees boeken te vinden zijn. Naast dat Daan zelf boeken leest, vind ik het ook heel erg belangrijk om lekker voor te blijven lezen. De Grote Mees Kees was daar heel geschikt voor! Natuurlijk kan het boek ook zelf gelezen worden, maar wij vonden het heel erg leuk om het boek op deze manier te lezen. In dit artikel lees je meer over dit super leuke voorleesboek!

Daan is wel fan van de boeken van Mees Kees en dat kan ik mij heel goed voorstellen. Tijdens een actie van “geef een boek cadeau”, kreeg Daan ook een leuk boek van Mees Kees; Mees Kees, een pittig klasje. Dit boek heeft hij zelf met veel plezier gelezen. De boeken die in dit grote voorleesboek te vinden zijn, die kenden wij nog niet. In dit boek vind je de volgende Mees Kees boeken; De rekenrap en In de gloria.

De grote Mees Kees

De grote Mees Kees, een super voorleesboek met daarin dus twee Mees Kees boeken die eerder verschenen zijn; de rekenrap en in de gloria. Bij het openslaan van het boek zie je direct een handige inhoudsopgave, ideaal als je het boek per hoofdstuk gaat lezen! Daarnaast vind je een pagina waarin je alle personages ziet, leuk om zo kennis te maken als je ze nog niet kent, maar ook fijn om je geheugen nog even op te frissen!

Mees Kees is de leukste meester ooit, ook al is hij nog maar een stagiair. Hij geeft moppendictee en vindt dat je de sommen best mag overschrijven als het rekenwonder uit de klas ze al heeft gemaakt. Maar het fijnst is dat hij altijd een goeie oplossing verzint bij rampen, of het nou over spelling gaat of over hoe je in plaats van een saaie musical een fantastisch stuk opvoert! Zolang directeur Dreus er maar niet achterkomt…

De rekenrap

Mees Kees is de stagiaire van groep zes, alhoewel hij nog een stagiaire is, kan hij ook al heel goed les geven! De klas heeft dit jaar een eindmusical en natuurlijk heeft Mees Kees direct een plan. Ze gaan een rap maken en Superrapper Pépé schiet ze te hulp! De uitkomst? Ze schrijven samen een toffe rekenrap! En denk eraan, keihard is nog veel te zacht, maar Dreus mag er niet achter komen!

In de gloria

Mees Kees is bijna jarig en de klas bedenkt een plan om te verrassen. Maar het is niet alleen maar feest, Tobias maakt zich namelijk zorgen. Het is tijd voor tien-minutengesprekken en Tobias weet zeker dat zijn moeder niet naar school zal komen. Gelukkig is er altijd nog Mees Kees, die weer een mooie oplossing heeft bedacht!

Onze mening

Daan wil ook wel een meester zoals Mees Kees! Al vindt hij ook dat zijn meester van dit jaar supercool is (dus meester, mocht je dit lezen, steek dat compliment maar in je zak). Zoals ik al schreef las ik dit boek aan Daan voor en wat hebben we een lol gehad! Het boek is met heel veel humor geschreven en wat fijn dat Mees Kees altijd met een oplossing komt!

Naast dat het boek op een fijne manier geschreven is, mogen de illustraties ook zeker benoemd worden. In het begin van het boek vind je alle kinderen uit groep zes, zo heb je een beeld van hoe ze eruitzien en lees je kort over hun karakter. Verder zijn illustraties lekker kleurrijk!

Wat mij opviel tijdens het lezen was dat de emoties van Tobias wel bij Daan binnenkwamen. Tijdens het lezen voel je de onzekerheid en de eenzaamheid van Tobias, maar anderzijds is het ook mooi om te lezen hoeveel warmte hij krijgt van Mees Kees en zijn moeder. Het fijne aan de emoties in het boek is dat wij ook op een makkelijke manier konden praten over de emoties van Daan.

De grote Mees Kees; een fijn voorleesboek voor uren voorleesplezier!

Titel: De grote Mees Kees | Auteur: Mirjam Oldenhave | Illustrator: Rick de Haas | Uitgeverij: Ploegsma | Taal: Nederlandstalig | Aantal bladzijden: 192 | Uitgave: Hardcover | Verschijning: Februari 2024 | Leeftijd: vanaf 6 jaar


Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.