De piraten van Duivelseiland
Recensie

De piraten van Duivelseiland

De piraten van Duivelseiland is een boek uit de boekenserie Makkelijk & Leuk van Zwijsen. Een super leuke boekenserie voor alle kinderen, maar met speciale aandacht voor kinderen met een leesachterstand of die lezen saai of moeilijk vinden. Daan heeft geen leesachterstand, maar vind wel snel boeken saai. Dit boek heeft hij in een korte tijd verslonden! In dit artikel vertellen we je meer over de piraten van Duivelseiland en over deze leuke boekenserie!

Ik vind het heel erg fijn dat er ook boeken zijn voor kinderen die lezen moeilijk vinden. Alleen als je boeken kunt lezen die passen bij je interesses is lezen leuk en door veel te lezen leer je ook steeds beter te lezen. Leuke boeken zijn dus belangrijk en hoe fijn is het als die ook nog eens op je eigen niveau geschreven zijn! De piraten van Duivelseiland is één van de boeken uit de serie Makkelijk & Leuk van Zwijsen, een spannend verhaal over piraten, dat spreekt vast veel kinderen aan.

Bloedstollend verhaal van Paul van Loon!

De piraten van Duivelseiland

Doe jij dat ook? Een beeld/film van het verhaal in je hoofd maken als je aan het lezen bent? Ik doe dat wel en sinds ik het daar met Daan over heb gehad, probeert hij dat ook. Het maakt voor mij de leesbeleving een stuk leuker! Dit boek helpt daar een handje bij, want voordat je ook maar begint met lezen is er een pagina vol illustraties van de hoofdpersonen en belangrijke plekken die in het boek voorkomen.

Over het verhaal zelf ga ik niet te veel verklappen, dat moet je zelf maar ontdekken! Ga er maar vanuit dat Anna een heel spannend avontuur beleeft!

Anna wordt gevangen genomen door piraten! Ze komt terecht op Duivelseiland, het eiland van de piraten.
Anna voelt zich eenzaam en er waart ook nog een geest op het eiland rond.
Als ze probeert te ontsnappen, moet ze het opnemen tegen de geest van Duivelseiland én tegen de piraten.

Het is natuurlijk ook wel leuk dat je weet wie dit boek geschreven heeft en wie verantwoordelijk is voor alle illustraties. Achterin het boek lees je een stukje over de schrijven en de illustrator. Ben je nu helemaal enthousiast over het boek? Dan krijg je ook nog vijf tips voor je boekenbeurt!

De serie Makkelijk & Leuk

Lezen leuker maken voor kinderen met een leesachterstand of die lezen saai of moeilijk vinden. De boeken uit de serie Makkelijk & Leuk kunnen lezen voor kinderen van 9-12 jaar een stuk leuker maken! Voor leesplezier en de leesmotivatie is het belangrijk dat kinderen een boek kiezen die gaat over een onderwerp waar ze echt geïnteresseerd in zijn. In deze serie boeken vind je onderwerpen als vloggen, de natuur, voetbal en spionnen. Leuke uiteenlopende onderwerpen dus!

Zo werk het

De serie Makkelijk & Leuk bestaat dus uit boeken met herkenbare onderwerpen, daardoor kunnen de kinderen een onderwerp kiezen dat echt bij ze past. De boeken zijn geschreven op diverse AVI niveaus, zonder kinderachtig te zijn. De boeken zijn ook zeer geschikt voor kinderen met dyslexie. Ook aan de leesbeleving is gedacht, af en toe is er een kader of een tip met een leuk weetje dat past bij het verhaal.

Dyslexievriendelijk

De pagina’s in de boeken zijn rustig en overzichtelijk met veel witruimte. De boeken zien eruit als echte, stoere leesboeken en er wordt gebruikgemaakt van het dyslexie-vriendelijke lettertype van Zwijsen.

Onze mening

“De piraten op Duivelseiland is een super tof en spannend boek”, aldus Daan. Kort en bondig samengevat door mijn achtjarige! Ik kan mij daar helemaal bij aansluiten. Het boek past helemaal in de boekenserie Makkelijk & Leuk. Het verhaal is overzichtelijk geschreven, spannend en voorzien van mooie illustraties. Een kind wordt zeker gemotiveerd om verder te lezen, dit is natuurlijk ook het doel van de boeken in deze serie.

“De piraten van Duivelseiland”, een super spannend boek om te lezen!

Titel: De piraten van Duivelseiland | Auteur: Paul van Loon | Illustraties: Mark Borgions | Uitgeverij: Zwijsen | Taal: Nederlandstalig | Aantal bladzijden: 80 | Uitgave: Hardcover | Verschijning: April 2023 | Leeftijd: vanaf 9 jaar | AVI: E5


Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.