De regels van Floor - Nooit denken dat rijk worden makkelijk is!
Recensie

De regels van Floor – Nooit denken dat rijk worden makkelijk is!

De regels van Floor – Nooit denken dat rijk worden makkelijk is, is het nieuwste deel in de boekenserie van de regels van Floor. Dit is ons eerste boek uit deze boekenserie, maar uiteraard kennen wij de serie van de regels van Floor wel al. Wat een lol hebben we altijd als we dat kijken. Niet alleen Daan, ook mijn man en ik kunnen er smakelijk om lachen! In dit artikel vertel ik meer over de regels van Floor en het nieuwste boek uit de serie!

De serie van De regels van Floor gaat over de grappige en vaak ook onhandige situaties waar Floor in haar leven tegenaan loopt. Naast Floor spelen ook haar ouders Jan en Irma en broer Kees eigenlijk altijd een rol. Ieder boek bevat verschillende regels van Floor en voor iedere regel is er een apart hoofdstuk. Super grappige boeken voor kinderen van 8 tot 12 jaar!

De regels van Floor – Nooit denken dat rijk worden makkelijk is!

Nooit denken dat rijk worden makkelijk is! Dit is het nieuwste boek uit de boekenserie van de regels van Floor. De titel gaat over regel 2; Als je stinkend rijk wilt worden, moet je nooit een sieradenwinkel beginnen! Margreet (de beste vriendin van Floor) heeft een heel goed idee, ze beginnen een sieradenwinkel. Floor en Margreet denken hiermee de rijkste van de school te worden, maar willen ze de sieraden eigenlijk wel verkopen?

Natuurlijk gebeurd er meer in de nieuwste regels van Floor! Haar moeder Irma wil ineens gaan recyclen en Kees (haar broer) denk dat hun vader Jan niet hun biologische vader is. Is het vragen van een thuiskapper, die celebrity kapper in de jaren 90 was, wel een goed idee? Een meisje vertelt dat ze wel twaalf paarden en twee veulens heeft, maar zijn die wel echt? En er gebeurd natuurlijk nog veel meer, maar dat ga ik niet verklappen!

Voor wie?

De regels van Floor in een super leuk boek voor kinderen van acht tot ongeveer twaalf jaar. Voordat ik het boek las had ik het idee dat het echt een boek voor meiden was, maar dat moet ik direct terugnemen! Daan heeft onwijs veel plezier gehad tijdens het lezen van het boek, wat dus laat zien dat het boek ook heel geschikt is voor jongens! En weet je, die twaalf jaar moeten we ook niet te serieus nemen. Deze mama en trouwens Daan zijn vader (wij lezen altijd samen met Daan) hebben ook enorm genoten van het boek!

Onze mening

Dit was de eerste keer dat Daan een boek van de regels van Floor las en ik kan wel zeggen dat Floor er een nieuwe fan voor haar boeken bij heeft! Daan lag steeds dubbel van het lachen en dat maakte het lezen ook zo leuk. Daan vindt de serie al enorm leuk, maar de boeken doen zeker niet voor de serie onder. Daan is dus enthousiast!

Zelf ben ik ook heel enthousiast over het boek! Hij zit vol met enorm leuke humor en in het gezin van Floor gebeuren de meest bizarre dingen. Allemaal dingen die misschien nooit in je eigen gezin voorkomen. Hoe gaat Floor op al die verschillende situaties reageren? Zeker is dat er de nodige humor aan te pas gaat komen. Daarnaast zijn ook de illustraties in het boek prachtig.

De boeken van Floor zijn een enorm succes!
Kijk ook eens de televisieserie van Floor op NPO3 / Zapp!

Titel: De regels van Floor – Nooit denken dat rijk worden makkelijk is! | Auteur: Marjon Hoffman | Illustrator: Georgien Overwater | Uitgeverij: Ploegsma | Taal: Nederlandstalig | Aantal bladzijden: 160 | Uitgave: Hardcover| Verschijning: September 2023| Leeftijd: vanaf 8 jaar

Klik hier om meer recensies te lezen.

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.