|| Recensie || De schoolfabriek

De schoolfabriek

|| Recensie || De schoolfabriek

“De schoolfabriek” is geschreven door Sofie van den Enk en Eva Munnik. Het is een humoristisch boek, zeker voor alle ouders met een kind dat naar de basisschool gaat of op de basisschool zit. Waarom? Dat ga ik je in deze blog vertellen.

De schoolfabriek

Van luizenmoeder tot voorleesvader en alles wat je verder moet weten als je kind (voor het eerst) naar school gaat.

Het boek

“De schoolfabriek” is de survivalgids voor ouders van basisschoolkinderen. Je leest er alles in over de eerste schooldag, hoe het zit met de speelafspraakjesetiquette, peuter-prep en wendagen. Over tienminutengesprekken, kinderfeestjes, juffen en meesters, luizenouders en nog veel meer. Als je kindje naar de basisschool gaat, dan schijnt er een hele nieuwe wereld voor je open te gaan! Je krijgt met allemaal nieuwe dingen te maken en hoe fijn is het als je daar een beetje op voorbereid bent? In “de schoolfabriek” staat alles wat je wilt weten over de basisschool. Je krijgt adviezen en tips van Sofie van den Enk en een heleboel andere ervaringsdeskundigen. Ook BN’ers praten mee, denk aan Bracha van Doesburgh, prinses Laurentien, Jandino Asporaat, Aaf Brandt Corstius en Ruud de Wild. Daarnaast vind je helemaal aan het einde van het boek een hoofdstuk speciaal voor kinderen, geschreven door kinderen.

De schrijfstijl

Ten eerste is het boek met ontzettend veel humor geschreven. Je krijgt veel tips en weetjes van ervaringsdeskundigen, waardoor je veel leert over de basisschool. Er zijn leraren die hun mening geven bij bepaalde onderwerpen en ook vertellen BN’ers hun verhaal. Last, but not least, is er een hoofdstuk geschreven door kinderen, speciaal voor kinderen. Je leest over hoe je je kind (en jezelf) voor kan bereiden op de basisschool en welke etiquette er geldt op de basisschool. Het is namelijk niet alleen voor je kindje een grote stap, ook als ouders zijnde stap je een totaal nieuwe wereld in.

Voor wie?

“De schoolfabriek” is voor alle ouders wiens kinderen (voor het eerst) naar de basisschool gaan. Met allemaal leuke tips, weetjes en verhalen word je wegwijs gemaakt in hoe het eraan toe gaat op de basisschool. Je stapt uit de vertrouwde bubbel die je de afgelopen jaren hebt opgebouwd voor je kindje. Hij of zij gaat nu vijf dagen in de week naar school, waar jij natuurlijk bij betrokken wordt. Maar hoe ga je om met speelafspraken, feestjes of nog belangrijker, hoe bereid je je kindjes voor op de basisschool. Voor iedereen die dit graag wil weten is dit boek een echte aanrader! 

“De schoolfabriek” is de basisschoolbijbel die we allemaal gelezen moeten hebben voordat ons kind naar de basisschool gaat.

 

“De schoolfabriek”, een titel die mij direct aanspreekt, omdat er al een soort van humor in zit. Een soort humor die ik wel kan waarderen en die je ook in het hele boek terug leest. Ik houd ervan als er iet te zwaar over bepaalde onderwerpen geschreven wordt, met luchtig taalgebruik bereik je meestal veel meer. Daan is nog geen vier jaar, maar ik vond het erg leuk om dit boek te lezen. Veel is nog niet van toepassing, maar het is wel handig om te weten wat ons nog te wachten staat! Daarnaast kan je lezen over hoe je je kindje voor kan bereiden op de basisschool, iets waar we straks wel al mee kunnen beginnen natuurlijk. Ik vind het een heel leuk en leerzaam boek, doordat het met humor geschreven is en je veel ervaringen kunt lezen, weet je dat je niet de enige bent die niet direct weet hoe alles zit. Het is echt een aanrader voor alle ouders wiens kindje straks naar de basisschool gaat of op de basisschool zit.

Specificaties

de schoolfabriek
Bron: Bol.com

Titel: De schoolfabriek
Schrijfster: Sofie van den Enk & Eva Munnik
Uitgever: Boekerij
Taal: Nederlandstalig
Aantal bladzijden: 256
Uitgaven: Hardcover & Ebook
Verschijning: April 2018

Bestel “De schoolfabriek” hier.

Waar te koop?

Mocht je op bestellen geklikt hebben, dan zie je dat je naar het product op Bol.com wordt doorgestuurd. Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke shops waar je dit boek, of een boek uit de serie kunt scoren! Denk bijvoorbeeld aan; Kobo.

Volg jij Happinessfromme al op Facebook, InstagramBloglovin of Pinterest? [AdSense-A]

Voor meer recensies neem hier eens een kijkje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
Copyright © 2020 Happinessfromme. - Op deze blog lees je gesponsorde content en affiliate links. Lees hier meer over in de disclaimer. Tevens kan je in de privacyverklaring alles lezen over hoe we je privacy waarborgen en meer over de cookie policy. Happinessfromme is onderdeel van Nadia Media en staat bij de KvK geregistreerd onder nummer 73544523.
error: Helaas...