De Smoezels in Mammoetland
Recensie

De Smoezels in Mammoetland

De Smoezels in Mammoetland, het nieuwe boek van onze favoriete groene stinkende wezentjes! Ze hebben nog steeds een teletijdmachine. Samen met Professor Proos Sekko gaan ze een mammoet uit de Siberische oertijd naar Stinkstad halen. Of dat allemaal goed komt? Dat lees je natuurlijk in het boek, maar in dit artikel vertel ik je wel wat meer over het verhaal!

Wij kennen de Smoezels al uit een eerder avontuur, de Smoezels in Ridderland, waarover ik je aan het einde van het artikel nog wat vertel. Toen ik zag dat er een nieuw boek van de Smoezels was, was ik dus direct enthousiast! Daan vond het andere boek heel erg leuk en we hadden wel zin in een nieuw Smoezel avontuur! Ik kan je vast verklappen, ze hebben ons in het nieuwe boek niet teleurgesteld.

De Smoezels in Mammoetland

Groene wezentjes die op de vuilnisbelt van Stinkstad wonen, dat zijn de Smoezels! Normaal kan je ze niet noemen, maar ze beleven wel hele grappige avonturen met Professor Proos Sekko. De Professor heeft deze keer een nieuwe missie, hij wil de nobelprijs winnen! Hoe dan? Nou, hij wil een trui maken van het haar van een wolharige mammoet, maar die al een hele tijd uitgestorven. Tijd voor een avontuur met de teletijdmachine dus!

Professor Proos Sekko, het ene Smoezelkind en het andere Smoezelkind gaan samen terug in de tijd om een levende wolharige mammoet te halen. Een wolharige mammoet in deze tijd, dat gaat natuurlijk helemaal niet goed, want de aarde is zo veranderd. Harry, zoals ze de wolharige mammoet genoemd hebben, is ondertussen een echte vriend geworden. De Smoezels moeten dus een plan gaan bedenken zodat Harry zich een beetje thuis gaat voelen.

Voor wie?

Afhankelijk van het leesniveau van je kind, kan je kind “De Smoezels in Mammoetland” zelf lezen vanaf een jaar of zeven. Voorlezen kan natuurlijk veel eerder! Vanaf een jaar of vier zullen de kinderen het verhaal van de Smoezels al super leuk vinden. Het boek bestaat uit korte hoofdstukken voorzien van leuke illustraties. Naast het lezen is er dus ook genoeg te zien in het boek!

Onze mening

Wij vonden het weer een heel mooi avontuurlijk en grappig boek! Wel vonden we de dingen die ze aten heel erg vies, want ze eten gewoon allerlei dingen die ze vinden op de vuilnisbelt waar ze wonen. De Smoezels hebben ons in het boek op hun eigen manier iets geleerd over de tijd van de jagers en verzamelaars, dat is heel erg leuk!

Daan kon het boek goed zelf lezen en de korte hoofdstukken zijn ideaal. Iedere avond een hoofdstuk voor het slapen gaan en meestal lazen wij ook nog wel een hoofdstuk voor. Het verhaal was zo spannend, dat we soms niet konden wachten om verder te lezen. We hebben weer enorm van de Smoezels genoten en kijken uit naar een nieuw deel, want Smoezelavonturen beleven, dat vinden wij wel leuk!

Titel: De smoezels in Mammoetland | Auteur: Erhard Dietl | Illustrator: Erhard Dietl | Uitgeverij: de Vier Windstreken | Taal: Nederlandstalig | Aantal bladzijden: 112 | Uitgave: Hardcover| Verschijning: September 2023| Leeftijd: vanaf 4 jaar

De Smoezels in Ridderland

Eerder lazen wij al een ander boek van de Smoezels; De Smoezels in Ridderland. In dit boek gaan ze samen met oma Smoezel terug in de tijd, naar de middeleeuwen, naar Ridderland! Het zijn in dit boek niet de Smoezels zelf, maar oma Smoezel die iets gedaan heeft. Of nou ja, eerder heeft ze het niet gedaan. Oma Smoezel is heel onbeleefd geweest en is ooit vergeten om dankjewel te zeggen voor een mooie cadeau dat ze kreeg. Dit wil ze graag goedmaken en daarom gaat ze samen met de Smoezel kinderen met een tijdmachine terug in de tijd. Terug naar de middeleeuwen om sorry te zeggen! Gaat dat lukken, of zal er iets tussen komen?

Verder lezen over de Smoezels in Ridderland…

De Smoezels in Ridderland

Klik hier om meer recensies te lezen.

Volg Happinessfromme ook op Facebook, Instagram & Pinterest en blijf op de hoogte van o.a. de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates & nog veel meer leuks…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.